logo  
Wortegem-PetegemWortegem-Petegem (Mario De Clerq)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Domein 'De Ghellinck' Kortrijkstraat 74, 9790 Elsegem 
rood Domein 'De Ghellinck' Kortrijkstraat 74, 9790 Elsegem 
blauw Ooikeplein Ooikeplein, 9790 Ooike 
rood Ooikeplein Ooikeplein, 9790 Ooike 

Lussen
groen blauw rood
25 km 28 km 48 kmGDBKMLGPX

Informatie
gemeentebestuur , Wortegem-Petegem Tel: 056/68.81.14
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Lindor Fietsen, N.de Tierstraat 8, 9700 Oudenaarde, Tel: 055/31.18.24
Fietsen Peter, Beverestraat 119, 9700 Oudenaarde, Tel: 055/31.16.53
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Domein 'De Ghellinck' ja ja (domein) neen neen neen
Ooikeplein ja ja neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tettenzot Ingegeven op: 20-may-2017 Gereden op: 16-may-2017
prachtig parcour,na 2 km drinkbus verloren na een snelle hevige afdaling. 40km gereden zonder drinken.ik ben een ervaren rijder,en ik kan je zeggen dat dit parcour een 8op10 is!
er waren wel werken op het startplein.ik kom zeker terug!dank u wel.
Van: pat Ingegeven op: 5-mar-2017 Gereden op: 5-mar-2017
vandaag volledig op rood gereden en mooie uitgepijlde route , lekker veel modder en wind , wel een beetje veel verhard maar toch weinig saaie stukken , in de zomer kom ik zekers terug en dan zal het knallen zijn
Van: Marteko Ingegeven op: 24-sep-2014 Gereden op: 23-sep-2014
Rode route v 48 km gereden vanaf De Donk te Oudenaarde. Het traject heeft het glooiende karakter vd Vlaamse Ardennen maar schuift teveel asfalt voor de wielen om echt aantrekkelijk te zijn. De Blosogegevens: 37 % off. road lijken ons zelfs ad hoge kant Het groen uitgepijlde gedeelte in de nabijheid vh golfterrein en de Schelde kon ons het meest bekoren. In Wortegem nabij de Diepestraat, voor eetcafé Den Trekzak (km 15) is het eventjes oppassen geblazen want de dalende aardeweg gaat op het einde over in diepe groeven waar we vlotjes of het stuur gingen.
De route is perfect uitgepijld.
Van: Bert meerschman Ingegeven op: 17-sep-2014 Gereden op: 17-sep-2014
Heb vandaag de rode lus gereden. Ben vertrokken vanuit Wortegem . Het enige nadeel is dat er wel soms lange stukken asfalt tussen zitten en ergens in Elsegem moet je door een veld dwars door de mais ( later op het jaar zal dit wel iets anders zijn) hier moet je goed uitkijken. Er zit wel een mooi stukje tussen en dat is aan de achterkant van de golfbaan niet enorm technisch maar wel mooi om te rijden. Zeker een aanrader.
Van: Nico Ingegeven op: 4-may-2014 Gereden op: 3-may-2014
Ik heb de groene lus gereden.
Proficiat aan zowel de parcoursbouwer als de persoon die verantwoordelijk is voor de signalisatie !
Voortdurend wordt het wegverkeer gemeden. Prachtige omgeving.
De pijltjes zijn veelvuldig en duidelijk aangebracht.
Van: Hendrik Ingegeven op: 5-jan-2014 Gereden op: 5-jan-2014
Vandaag rode lus gedaan bij prachtig weer. Gezien de vele regen de laatste tijd erg uitdagende modderstroken. Bij droog parcours is dit waarschijnlijk een redelijk snel parcours gezien weinig echte hellingen. Schitterende streek met prachtige vergezichten.
Van: Klaus Dewolf Ingegeven op: 11-jun-2013 Gereden op: 11-jun-2013
Vandaag de rode lus gedaan, vertrokken in Wortegem. Ten eerste wil ik het hebben over de bewegwijzering, deze is dik in orde maar je moet wel goed uitkijken naar bordjes (voor je het weet mis je er eentje). De staat van route is goed maar niet super. Sommige off-road gedeeltes zijn volledig verborgen in het gras en het voelt als rijden in water, je weet niet wanneer er iets aankomt. Anderzijds veel asfalt gedeeltes maar ik onthou vooral enkele pittige afdalingen, de top van de route (ooike, midden het gras, zeer mooi uitzicht) & de lastige zandstrook in Wortegem. Opmerking: er moet tussen een vers geploegd veld gereden worden, wat geen evidentie is (vooral het stuur recht houden en niet teveel met de fiets slingeren). Voor mij is deze route voor herhaling vatbaar!
Van: Schellie Ingegeven op: 13-apr-2012 Gereden op: 12-apr-2012
Van Oudenaarde verbinding genomen naar Wortegem-Petegem. Rode met blauwe lus beginnen rijden leuke route maar toch nog veel asfalt. Maar op een bepaald moment waren de pijltjes zoek en dit was de domper op de feestvreugde er zijn werken bezig in wortegem en daar zijn er waarschijnlijk verdwenen. Heb gezocht maar tevergeefs dus moesten we wel terugkeren. Bloso zou eens de pijltjes moeten terugplaatsen of toch beter aanduiden want ik denk dat dit nog een mooi trajekt zou kunnen zijn. greetings
Van: Nico Ingegeven op: 14-mar-2011 Gereden op: 14-mar-2011
Heel leuke route! Uiteindelijk 57 km geworden omdat we één bordje hadden gemist of er ééntje verdwenen was net voor de kerk van Moregem. Ideaal voor een zondagmorgen!!! Het omgeploegde land was super. Om letterlijk eens in de aarde te bijten.
Van: Tony Ingegeven op: 22-jul-2010 Gereden op: 22-jul-2010
Donderdag 22 juli een mooie zomerse dag en de rode route gereden, 48km
Alles lag perfect droog en zeer goed berijdbaar.
Vertrokken vanuit Ooike en de bewegwijzering was perfekt geen enkel bortje die ontbrak, zelfs niet aan wegwerken en aan een stuk vernieuwde weg
Dit is zeker een aanrader
Op het infobord staat dat men over de rode route van 48km ongeveer vier en een halve uur doet, ik heb ze gereden in twee uur twintig.
Ik denk dat die vier uur en een half voor heel trage fietsers is, dat is maar een gemiddelde van 10.6 per uur
Van: Omafiets Ingegeven op: 13-apr-2010 Gereden op: 12-apr-2010
Vandaag de rode route(49km-356htm) gereden samen met Sandra, die voor de eerste keer gebruik maakte van "klikpedalen"!
Wij zijn gestart op Ooikeplein. Een mooie landelijke route, alle veldwegels waren goed berijdbaar. Enkel in Moregem, het dorpje met het pitoreske witte kerkje kregen wij een net omgeploegd veld onder onze wielen en in domein 'De Ghellinck' hadden we ook pech want op dinsdag is het de "sluitingsdag" dus geen terrasje.
Verder geen enkel probleem gehad, route was goed bewegwijzerd.
Van: Filip Ingegeven op: 27-sep-2009 Gereden op: 27-sep-2009
Blauwe route vandaag gereden. Ondanks ik daar een meester in ben, geen enkel bordje gemist. Persoonlijk vind ik dit een mooi tochtje met idd enkele prachtige verzichten. Zandstrook kan je verrassen zeker in droge periode.
Van: Stuka Ingegeven op: 13-apr-2009 Gereden op: 11-apr-2009
Een droge en snelle route, weinig hoogteverschillen, maar 't is dan ook een vlakke streek hé.
Aan de bepijling merk je dat dit geen populaire route is. Op het rode gedeelte ontbreken op zeker 3 of 4 plaatsen een pijltje, iets waar ik ontzettend de pest aan heb. Wie niet van de streek is of geen goeie kaart heeft rijdt reddeloos verloren.

Met de kerktoren van Moregem voor je neus kan je ineens niet meer verder. Zo'n lompe boer heeft de ganse veldweg mee omgeploegd ; en het zijn er al zo weinig.
Van: jordy vdh Ingegeven op: 27-dec-2008 Gereden op: 21-dec-2008
deze voormiddag de groene lus gereden
het is een mooie route met enkele technische stukken en korte beklimmingen.
ideaal als het er modderig bijligt!!
wel jammer dat er sommige Bloso bordjes verdwenen zijn maar zeker voor herhaling vatbaar!
(Ongeveer 2 uur op gereden.)
ideaal voor de beginnende mountainbiker
Van: DIME Ingegeven op: 28-aug-2008 Gereden op: 28-aug-2008
zo net de grote lus gedaan , deze was zeer mooi maar er zit veel te veel weg in vind ik .
Van: Eddy Ingegeven op: 8-oct-2007 Gereden op: 7-oct-2007
Gisteren met mijn schoonzoon en zijn vriend de rode route gereden. De 48 km waren er uiteindelijk 52.We zijn toch een 3-tal keer verkeerd gereden. Dat kwam doordat sommige rode pijltjes niet meer zichtbaar waren( waarschijnlijk door de zon )of verdwenen. Er was ergens een nieuwe elektriciteitspaal geplaatst en ik vermoed dat het bordje op de oude paal hing. Voor de rest hingen alle bordjes er wel.
De route zelf is wel mooi, maar niet de naam MOUNTAINbike waardig. Mountain wil toch zeggen "berg", maar die zijn er niet. ( afgezien van enkele kleine heuveltjes was de route biljartvlak). Toch is dit een ideale route voor beginners of voor familieritjes met niet al te kleine kinderen. Wij hebben ons toch goed geamuseerd en we zullen, als tussendoortje, deze route zeker nog rijden.
groetjes
Eddy
Van: Frederik Ingegeven op: 18-aug-2007 Gereden op: 17-aug-2007
Samen met iemand de rode route (48km) gereden.
Echt mooie route met mooi zicht en beetje omhoog en omlaag rijden, maar nooit lange stukken omhoog. Niet super lastige route, al zitten er wel paar kuitenbijtertjes in.
Enkele pittige stukjes smalle landweggetjes.

Van bewegwijzering alles oké behalve in het groene stuk langs de schelde is er pijltje dat wij niet gezien hadden of die weg was. Op bepaald moment moet je over een bareel kruipen ofwel langs het asfaltpad rijden langs schelde zelf. Wij gingen langs asfaltpad en misten daardoor mooi stukje mtb-pad langs het golfterein. Aan die bareel zou extra pijltje geen kwaad kunnnen.

Voor de rest echt een aanrader, maar niet echt super lastige route.
Van: De smet patrick Ingegeven op: 24-jun-2007 Gereden op: 24-jun-2007
Vandaag hebben we de groene ende rode route gereden het was heel gezelig het enige dat we op te merken hebben is dat er verschilende rode peiltjes bijna niet meer te herkennen zijn.Waarschijnlijk is het rood verdwenen door de zon.Anders was alles in orde een route om aan te raden.
Van: Frederik Ingegeven op: 21-jun-2007 Gereden op: 20-jun-2007
Gisteren de blauwe route gereden. Voor een beginner toch knap lastig op en neer. Zandstrook was een kuitenbijter, en een extra hindernis was de boom die over de strook lag. Wellicht van de storm. Voelde me net een veldrijder met mijn fiets over mijn schouder.

De route is misschien niet zo "off-road" maar met een gewoon fietsje kom je toch in de problemen denk ik

Fysiek een goeie test, met schitterende natuur in een prachtig landschap

Frederik
Van: Toone Ingegeven op: 29-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2006
Sorry, het was de blauwe 28 km Mario De Clercq hieronder!!
Van: Toone Ingegeven op: 29-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Deze morgen de 25 km Mario De Clercq gereden...ben het er ook niet mee eens dat je deze route kunt rijden met een gewone fiets. Op sommige stukken heb je grote spoorvorming van andere rijders die hard geworden is door de aanhoudende droogte. Ook heb je sommige lange stukken waar de grond tot zand gekomen is.

Veel asphalt,omhoog,omlaag,stukje grond,great views!

Route(ke) om de conditie op pijl te houden!
Van: Mx Ingegeven op: 21-apr-2007 Gereden op: 21-apr-2007
Blauwe route gereden in droge omstandigheden met ons drieën en in tegenstelling met andere commentaren vind ik dit wel degelijk een echte mbike route. Akkoord , er is relatief veel asfalt maar op de vele glooïngen merk je al snel hoe het met de conditie gesteld is. Bovendien is het een prachtige en rustige streek. Heel goed bewegwijzerd ook nog. De 28km in ongeveer 1h15 en wij tevreden naar huis.
Van: G Money Ingegeven op: 19-feb-2007 Gereden op: 18-feb-2007
Zondag de blauwe route gereden.
Ben het ermee eens dat dit een parcours voor beginners is, hetgeen mij dus perfect lag :), doch met een gewone fiets zou ik het niet aanraden.
Bewegwijzering optimaal en buiten 2 (kleine) stroken was alles berijdbaar. Voor de meer ervaren mtb'er zullen ook die 2 stroken zelfs bereidbaar zijn.
Zeker de moeite waard, alleen al door het prachtige landschap.
Van: LUC Ingegeven op: 22-oct-2006 Gereden op: 15-oct-2006

Met z'n tweeën een eerste verkennende ronde gemaakt (Piet en Luc) vertrekkend vanuit het domein aan de plaats van het vroegere kasteel, en de blauwe/rode markeringen gevolgd tot Ooike, waar we onze weg huiswaarts hebben ingezet.
De kennismaking met het parcours viel best mee. Mooie landschappen in volle natuur, goed bereidbare onverharde wegen waar snelheid halen geen probleem was, in km's geen auto's te zien, echt genieten van de rust van dit klein stukje Vlaamse Ardennen.
Het gevolgde wegje langs de golfclub was een aanrader en natuurlijk het mooie weer die dag speelde uiteraard een niet te verwaarlozen rol gezien wij niet echt van modderparcours houden. De teller klokte af op 69 KM. Niet slecht gereden voor mensen van onze leeftijd.

Belangrijk minpunt : de markeringen zijn op nogal wat plaatsen niet aangebracht waardoor verkeerd rijden geen moeite kost.

Dit is tijdrovend en niet aangewezen voor een vlotte doortocht>.

we komen nog terug.
Van: Lieven Ingegeven op: 19-oct-2006 Gereden op: 19-oct-2006
Laat inderdaad maar je mountainbike thuis voor dit parcours. Dit is de naam mtb-route onwaardig. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik maar de helft van de rode en blauwe gereden heb. Het begon me te erg te vervelen. Zowel de rode als de blauwe routes zijn enkel geschikt voor de prille beginnende mtb-er. Enige positieve punt: mooie streek en vergezichten.
Van: David Ingegeven op: 2-oct-2006 Gereden op: 30-sep-2006
Leuke toeristische route maar laat gerust je mountainbike thuis, een gewone fiets volstaat om deze route te rijden.
Oudenaarde & Kluisbergen zijn vlakbij en wel aanraders...
Van: Michiel Ingegeven op: 15-jan-2006 Gereden op: 15-jan-2006
Vandaag 't parcour van wortegem-petegem gedaan. Héél mooi. 't Was al lang geleden maar toch waagde ik me direct aan de rode route. Alles lag vervrore. Jammer van het baggerslip langs het golfterrein. Ik ga zeker nog terug
Van: Steven Ingegeven op: 20-oct-2005 Gereden op: 19-oct-2005
Gisteren de volledige route gedaan. Na een hele tijd te hebben stilgelegen na een blessure. De route mag er best wel zijn. Ben gestart in Ooike en naderhand vond ik dit wel een gepaste startplaats, daar ik op het einde van de route toch nog enkele kuitenbijters had. Wat er wel spijtig is aan de route is dat de rode pijlen bijna niet meer zichtbaar zijn, maar gelukkig kan mijn het meest gebruik maken van de twee andere pijlen (groen en blauw) daar de rode de twee andere overlapt. De blauwe route is meer technisch maar in de groene vond ik toch meer offroad. Maar over het algemeen is de route ok.
Van: christof Ingegeven op: 30-jan-2005 Gereden op: 30-jan-2005
gister de volledige rode route gereden. Het was mijn eerste ervaring op de mountainbike (wel al enkele jaren ervaring met de koersfiets), dus conditioneel in orde gestart. Vooreerst een pluim voor de bewegwijzering, want op twijfelachtige punten blijken meerdere aanwijzers je in de goede richting te sturen. Parcours lag er omwille van de regen en sneeuw de laatste week enorm drassig bij, wat een verschil met de koersfiets. Dus het werd een echte test op de conditie. Het enige mispunt bevondt zich langs de schelde, waar een golfterein is gelegen. Daar werden onlangs de grachten uitgediept en men vond het blijkbaar nodig alle baggerspecie en vuil inbegrepen op de route open te strooien. Het was er onmogelijk er te stappen, lat staan te rijden, om de 5 meter kleefden wielen, remmen, .... vol met baggerspecie. Al bij al me enorm geamuseert, prachtige route in mooie streek, hier kom ik zeker terug!!!
Sjappooooooo voor de mensen die deze routen hebben uitgewerkt.

Christof.
Van: docsje Ingegeven op: 30-nov-2004 Gereden op: 30-nov-2004
vandaag wegens tijdgebrek heh ik alleen maar de blauwe route gereden maar ze was lekker had gedacht van alleen maar een beetje los te rijden maar wegens het vochtig weer lag het parcour er echt drassig bij op bepaalde plaatsen wat maakte dat ik me toch nog moest inspannen het is een aanrader bij nat weer hier zie je me binnenkort terug om de volledige route te rijden ps voor de ramptoeristen ik ben tweemaal zwaar onderuit gegaan en de bewegwijzering is optimaal een pluim voor de sportdienst van wortegem
Van: Vandenbroucke Freddy Ingegeven op: 30-sep-2004 Gereden op: 29-sep-2004
Vandaag de bijna vlakke groene route gereden. Echt iets voor wat oudere mensen of voor wie al die speed en hoge gemiddelden niet (meer) per se moet. De route was perfect bewegwijzerd, zelf een tijdelijke parcourwijziging was feiloos te volgen. De route is verrassend veel off-road en landschappelijk aantrekkelijk. Voor wie ook eens wil rondkijken een aanrader...
Van: Vincent Vandenameele Ingegeven op: 5-sep-2004 Gereden op: 29-aug-2004
Fijn dat er eindelijk in Wortegem-Petegem ook een MTB route is. Ik woon al enkele jaren in Wortegem en heb de pracht van de streek leren appreciëren op de fiets. Sinds enkele maanden heeft men een aantal (private) bossen afgesloten met draad en hekkens, jammer want die bosjes maakten mijn zelf geïmproviseerde tocht net zo leuk.

Intussen heb ik al de blauwe en de rode route achter de rug. De blauwe is goed voor een kort ritje, de rode vraagt toch wat meer training. Niet echt veel zware kuitenbijters waardoor het parcours vrij snel doorlopen wordt. Dankzij deze route heb ik toch wel weer wat nieuwe paadjes leren kennen. Mooi en afwisselend parcours. Minpuntje: iets teveel onroad en te weinig offroad. Daarnaast zijn vele boerewegels bezaaid met brokstukken, waardoor het soms wat moeilijk rijden is.

Toch wel een aanrader en een mooie manier om onze mooie gemeente te ontdekken!
Van: Wouter Devrekere Ingegeven op: 17-jul-2004 Gereden op: 16-jul-2004
Gisteren heb ik het nieuwe parcours van Wortegem-Petegem (rode route)volledig afgereden.
Leuk als alternatief trainingsparcours, maar niet echt veeleisend qua klimwerk. Best wel een mooie streek om te verkennen. Vooral de omgeving van Wortegem mag er zijn.
Qua verhouding weg-off road zat het goed(naar Vlaamse normen), maar dat is geen garantie op een goed parcours.
Wat me enorm ergerde waren de talrijke hobbelige veldwegen. Ik werd volledig dooreengeschud; mijn achterste en rug kregen het zwaar te verduren.
Als ik dit parcours vergelijk met het nabije rode parcours van Anzegem dan verkies ik het laatste. Anzegem heeft toch enkele pittige beklimmingen(Tiegem/Gijzelbrechtegem), en liever de talrijke tegelpaden dan de hobbelige veldwegen.
Van: Rogge Peter Ingegeven op: 7-jul-2004 Gereden op: 6-jul-2004
Ik heb gisteren de splinternieuwe route met mijn mtb-collega (Johan) gereden en moet zeggen dat dit een leuk parkoer is om de conditie te onderhouden. Het was een ideaal weertje om te rijden en de route lag er perfect bij en dus goed om te rijden, maar ik ben heel zeker dat bij regenweer dit een heel zware route zal zijn.
Een goed heuvelend landschap om te doorkruisen en goede afwisseling van weg en off-raod.

Deze route is dus nieuw en dus staan alle pijltjes er nog, maar deze zijn bijna altijd strategisch op palen of verkeersborden aangebracht en zullen niet gauw verdwijnen.

Enig minpuntje is als je de rode route rijdt zoals wij gedaan hebben dan doe twee kleine stukken van de blauwe en groene route niet, want in de groene zit de bergstraat en dat is een klein kuitenbijterjte.