logo  
Wellen (Alken)Wellen (Alken)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
rood Sporthal De Bloken Kortestraat 12, 3830 Wellen 
rood Parking SM Koutermansstraat, 3570 Alken 

Lussen
rood
27.8 km (142 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
rood+blauw
31.8 km (161 hm)GPX

Informatie
Sportdienst Wellen 012/74.20.33 
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sporthal De Bloken ja ja ja ja ja
Parking SM ja ja ja ja ja
Opmerking
Behoort tot de Euregio netwerk
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Stijn Brie Ingegeven op: 26-mar-2018 Gereden op: 14-feb-2018
Mooie rit in Wellen, doch ben ik van mening dat er een pijltje duidelijker gezet moet worden.
Wanneer je van op de Langenakker links, langs fruitbedrijf Welroy, in rijdt, staat de rode pijl achter de haag, wanneer je na de serre rechts af dient te gaan. Ik had m in ieder geval gemist.
Gezien de weg duidelijker naar links afbuigt ben je geneigd die te volgen en kom je na enkele honderden meters onverharde veldweg uit op de Bosstraat en vind je geen rode pijl meer.
Van: Marcel Janssen Ingegeven op: 5-jun-2017 Gereden op: 5-jun-2017
Echte Haspengouwse route. Snel en zeker voor beginners aardig. Prima bepijling. Echter bij een van de mooiste punten bij Oetelhoven ontbreekt rode pijltje. Verder: complimenten voor degenen die route onderhouden.
Van: Jopie Ingegeven op: 10-jul-2016 Gereden op: 10-jul-2016
Eenvoudige mtb-route, zelfs voor de beginner. Maar wel in een prachtige landelijke omgeving. Enkele stukken waren vanwege omgewaaide bomen na het noodweer in juni nu niet toegankelijk. Daarom het laatste stuk terug naar Wellen via de grote weg terug moeten fietsen.
Van: Wouter Ingegeven op: 23-feb-2015 Gereden op: 22-feb-2015
Ik sluit me aan bij Nico en Kim. Het is een mooie route om met het gezin te rijden oftewel voor een beginnende mountainbiker aangezien het grootste gedeelte van deze route verhard/onverhard(maar dan wel grotendeels bestaande uit brede veldwegen) is. Qua techniciteit en qua hoogtemeters is deze route dus eenvoudig. Ideaal voor een rustige zondagrit.
Van: nico en kim Ingegeven op: 26-feb-2014 Gereden op: 24-feb-2014
de rode route gereden op een vrij zonnige dag en 14 graden, op de veldwegen lag het vrij droog enkele stukken waren een beetje modderig waaronder het beetje klimwerk, jerijd vaak over asfalt en vonden het eigelijk een saaie route, weinig uitdagingen is eigenlijk niet echt een mtb route naar mijn mening, vonden de routen in borgloon dan toch beter met meer variatie en klimwerk in, mss dat we deze route nog eens zouden samen met onze 7 jarige dochter waar dit parcour uitstekend voor is.
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 5-jan-2014 Gereden op: 5-jan-2014
GPX tracks toegevoegd.
Van: Francesco II Ingegeven op: 23-jul-2013 Gereden op: 22-jul-2013
gisteren de route gereden onder een loodzware zon.

vertrokken in Alken om via het leuke inrijpad op de route route terecht te komen. Bepijling was goed maar ik vond dat hij af en toe verwarrend opgesteld stond. Niet dat dit zo'n ramp was, want daardoor een paar leuke paadjes tussen de boomgaarden gedaan.

Blauwe route ook meegenomen en is zeker de moeite waard. Het lag allemaal kurkdroog waardoor het soms wel zeer hard was. In de winter zal dit ook een niet te onderschatten route zijn...

45 km op de teller, 24km/u gemiddeld...
Van: Wim Ingegeven op: 17-jul-2012 Gereden op: 17-jul-2012
(blauwe) Snel parcour (27.5km/1.15u) veel op de weg maar toch een aangename route met veel klimwerk. zeer goed bewegwijzerd.
Van: BelStrael Ingegeven op: 7-may-2012 Gereden op: 6-may-2012
4de keer dat ik deze route rij.
Is zeer goed aangeduid, enkel tusen de velden opletten, ben 2 maal op een erf gereden waar geen route was.

Wel veel modder als dag voordien geregend heeft.

Merci CorrupteVlegel om mee te gaan ;)
Van: Patrick Ingegeven op: 25-apr-2011 Gereden op: 24-apr-2011
Met 2 rijders de rode route rond Wellen gedaan. Ondanks de positieve commentaren i.v.m. de zichtbaarheid en aanwezigheid van de pijltjes hebben wij er toch enkele gemist en de route helaas niet volledig kunnen uitrijden. De route biedt weinig spectakel, het zijn voornamelijk met kiezel verharde wegen die uitzicht bieden op een mooi landschap. Het deel dat wij gereden hebben, is net zo goed te doen met een hybride stadsfiets.
Van: Pertu Ingegeven op: 24-mar-2011 Gereden op: 20-mar-2011
Zondag Wellen nog eens gereden (rood + blauw). de route lag er mooi droog bij en alle pijltjes stonden mooi op hun plaats.
Snelle tocht bij mooi droog weer.
Van: Frank Ingegeven op: 13-aug-2010 Gereden op: 13-aug-2010
Ik ben een beginnende mountainbiker en heb vandaag de rode lus in Wellen gereden. Persoonlijk vind ik het een aangename route, ideaal voor beginners zoals mij. Het had vanmorgen geregend, dus de onverharde stukken leggen er lekker vettig bij. Mijn nieuwe mountainbike heeft dus vandaag zijn doop gekregen. De bewegwijzering was prima. Ik heb alleen het pijltje op het bruggetje (aan het zwembad) niet opgemerkt. Zodoende heb ik de beek gevolgd tot het niet meer verder ging. Een vriendelijke wandelaar wees me erop dat ik moest terug fietsen en het bruggetje moest oversteken. Nog één opmerking: Fiets niet te snel op de wegen tussen de boomgaarden... Opeens stak een fruitplukker met een twee meter lange ladder de weg over. Hij had me niet zien aankomen. Gelukkig zonder accidenten.
Al bij al een toffe route voor beginners.
Van: marina Ingegeven op: 21-jul-2010 Gereden op: 21-jul-2010
Mooie route tussen het fruit.
Prima bewegwijzering.
We hebben ervan genoten.
Van: Stefan Ingegeven op: 25-jun-2008 Gereden op: 25-jun-2008
Prima route. Niet echt een MTB route maar als je de informatie er over vooraf bekijkt is er niets aan de hand. De holle wegen, de boomgaarden, lichte afdalingen en beklimmingen, mooie vergezichten, de leemgronden... boden mij een mooie afwisseling met de MTB-routes hier in de bossen van Lommel en Luykgestel(NL)! Top, ik heb er lekker gefietst!
Van: Lambrix Gert Ingegeven op: 24-may-2008 Gereden op: 24-may-2008
vandaag heb ik het parcour in wellen gedaan 37km ideaal als je een hele tijd niet meer gereden heb veel vlake stukken maar toch af en toe wat berg op. ook de afwisseling van veldwegen en asvaldweg vond ik wel tof ik vind dit alvast een aanrader.

Van: marc k Ingegeven op: 28-apr-2008 Gereden op: 26-apr-2008
gisteren even mijn nieuwe MTB gaan testen op het parcours te wellen.(38 km)
viel reuze mee, mooi weer enkel wat veel Katarakt toeristen op de verharde wegen,
pijlen ok alles makkelijk gevonden
Van: patrick Ingegeven op: 4-nov-2007 Gereden op: 4-oct-2007
Ik heb vandaag voor het eerst mijn mtb van stal gehaald en hiermee naar Wellen getrokken.
Een parkoer om goed te beginnen en er zin in te krijgen.
Bewegwijzering was goed.
Er is mogelijkheid om aan de sporthal je fiets af te spuiten, zo was ie terug proper als ik thuis kwam.
Af en toe moet je even stilstaan om van het landschap te genieten, ook eigenstreek is prachtig.
Op naar de volgende ...
Van: patrick (loonse Bikers) Ingegeven op: 14-oct-2007 Gereden op: 14-oct-2007
wij zijn een borgloonse fietsclub (de loonse bikers)
de zomer brengen wij door op de racefiets maar naar het najaar gaan we iedere zondag mtb rijden met de jongens van de club en nemen daarom bij de overschakeling van de racefiets naar de mtb altijd eerst he parcour van wellen om terug gewend te geraken aan de mtb
vandaag zondag 14 oktober 2007 was het een zeer mooie zonnige dag met een temp van 17 graden
Het parcour is wel redelijk vlak en heel gemakkelijk ikzelf heb het vandaag dan mee gereden met mijn cyclo racefiets zonder problemen op dit parcour
en ik moet zeggen we hebben ons er goed op geamuseerd
bewijzering niets van op te merken
bekijk ook onze website eens
users.skynet.be/deloonsebikers
groetjes patrick
Van: kris Ingegeven op: 7-oct-2007 Gereden op: 6-oct-2007
Na enkele weken van inactiviteit , heb ik mijn MTB nog eens van stal gehaald. Ik heb gekozen voor het parcours van Wellen en dat is me wel bevallen. Idd veel asfalt en beton maar dat is mss niet slecht om terug te starten.
De off-road wegen lagen er wonderlijk wel droog bij, ondanks veel wegen door boomgaarden en de pluk toch grotendeels net voorbij, dus veel tractor-verkeer.
Al bij zeker een parcours voor een beginnende MTB.
Van: meridaman Ingegeven op: 21-jul-2007 Gereden op: 21-jul-2007
Vandaag de 38 km in wellen gereden.

De eerste 20 km, tot aan de splitsing van rood en blauw, stellen weinig voor. Heel veel betonweg of verharde veldweg. Vanaf dan kan je het eigenlijk pas een mountainbikeparcours noemen met enkele degelijke stukken. Spijtig wel dat het bergop praktisch enkel op de asfaltbaan te vinden is. Er was ook niet veel modder waardoor her fysiek niet zo zwaar was.

1 keer verkeerd gereden. Ergens rond km 6 wanneer je links indraait langs een boerderij moet je bijna echt het erf oprijden en niet de weg volgen die erlangs loopt. Heeft me toch een 3-tal km extra opgeleverd.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 25-jun-2007 Gereden op: 25-jun-2007
ik wil P.eter toch proficiat wensen met de nieuwe update van de website. Iemand moet dat doen. Ik wist er al van maar toch 'goe werk man......' Vandaag nog wellen gereden.. das voor een andere keer. Ik wil alleen proficiat zeggen !
Van: Marc J. Ingegeven op: 26-may-2007 Gereden op: 26-may-2007
Vandaag nog eens ff in mijn speeltuin geweest. ;-)
Ik had niet echt goesting om te gaan biken, maar uiteindelijk toch op de fiets gesprongen, zeker gezien de Wellense route voor mijn deur passeert.

Na de regen van de voorbije dagen lag het er toch redelijk vettig bij. Maar dat zorgde natuurlijk voor het plezante "schuif-werk". ;-)

Tot op heden is de bewegwijzering nog perfect. Op sommige plaatsen zijn zelfs extra pijltjes gehangen. Spijtig dat er op sommige plaatsen de modderstroken opgevuld zijn met puin enz.
Van: Benny Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Veel fietsverkeer onderweg maar een mooie route en ook bergop kon ik gelijke tred houden, bij hem was de Westmalle de boosdoener schijnt het.
En dat zelfs met mijn niet eens hybride Trekje (zou het de kilometerprijs zijn die hem jaloers maakt?)

Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 29-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Wellen werd vandaag overstelpt door wielertoeristen, ik tegen mijn maat: Als we vandaag het fietsroutenetwerk betreden komen we geen stap vooruit ! En gelijk had ik ... heel vlaanderen op de fiets vandaag vermoed ik. Dus wij op weg op de mtb route r-b (de full 38 km.) ... Wel.... Ik heb zelfs niet de moeite gedaan om mijn mtb te olieen en ben gewoon met de Koga-Terraliner vertrokken. Geen probleem, zelfs mijn makker met een eenvoudig trek'je kon moeiteloos volgen (allee tot het bergop ging in oetersloven, het zal een rokersziekte zijn denkt hij :-)).
Conclussie: Als je komt voor het puur mtb'en, doe dit dan hier toch in de winter als alles vol modder ligt en de wind zwaar uit het oosten blaast... dan is dit afzien in dit vlakke land. Kom je voor de streek en de stroop (ja vrolingen passeer je en het zit daar nu overvol :-)) doe dat dan nu maar zaag dan niet dat dit geen mtb-route is.

Van: lenaerts marc Ingegeven op: 2-apr-2007 Gereden op: 2-apr-2007
vandaag samen met collega Boonen Marc nog eens in Wellen geweest,ik vind het in elk geval een mooie route(vandaag de 38 gedaan),konden aan het bruggetje aan het zwembad wel niet op, zijn dan maar rechtdoor gereden tot aan de Graethmolen(wit groot gebouw),de straat uitrijden ,dan naar rechts terug richting zwembad,normaal moet je dan nog de straat rechts beneden nemen naar het zwembad ,maar wij zijn daar rechtdoor gereden en zo kom je ook terug op je route ik ben wel geen echte mountainbiker maar voor mij is dit parcours ideaal.Gisteren zijn we ook de tocht nog gaan doen in Zoutleeuw ,maar dat was heel wat minder!!!!!slechte aanduideing(géén bordjes ,bordjes die niet goed bevestigd waren en die de verkeerde richting uitwezen)De vorige keer hadden we de 28 gedaan,ook niet slecht
Van: boonen marc Ingegeven op: 14-mar-2007 Gereden op: 13-mar-2007
was een mooie tocht alleen begin moeten zoeken vertrek is langs de sporthal en dan naar rechts niet veel modder route goed aangegeven
Van: jb Ingegeven op: 8-jan-2007 Gereden op: 7-jan-2007
kan en mag deze fietsreiniging altijd gebruikt worden? staat die gewoon buiten ergens?
Van: Denni ha,nsoul Ingegeven op: 21-dec-2006 Gereden op: 20-dec-2006
heb vandaag de rit voor de eerste gerede.(26km)
was heel schoon maar erg koud en veel modder
de aanduidingen waren goed zichbaar
de volgende keer ga k voor de 38km
Van: Raf Daniels Ingegeven op: 28-may-2006 Gereden op: 28-may-2006
Vanmorgen goed vroeg uit de veren. Om iets voor zeven zetten wij onze tent op aan de sporthal. Geen levende ziel te bespeuren.
Het is al enkele jaren geleden, maar ik had er nog eens zin in. En de commentaren hier op de website waren veelbelovend. Smeuïg na voldoende regenval, en als er dan ook nog wat wind staat, dan kunt ge ook op dit parcours uw hart ophalen.
Welnu, mijn hart ophalen, dat hebben we hier zeker gedaan. Bij momenten zat ik in die modder aan 180 bpm. Ik moet dan ook eerlijk toegeven, dat mijn conditie verre van was... als die er al ooit geweest is :)
Het parcours is uitstekend bepijld. Nergens mis gereden dank zij de commentaren van mijn voorgangers. Dank ook voor de afspuitmogelijkheden bij terugkeer aan de sporthal, want het was nodig.
Deze route is minder beproevend voor de ervaren mtb'er, toch is ze steeds de moeite om ze eens per jaar in je agenda op te nemen. Aan de sporen in de modder te zien, waren er de afgelopen dagen ons toch enkelen voorafgegaan, ondanks het slechte weer.
Trouwens, als je de streek wat beter leert kennen, kan je enkele variaties op het thema uitwerken. Zo zijn we de Moordkuil afgereden, onderaan linksaf (tegen de richting van de route in) naar Ulbeek, om dan terug naar de Canadawinning te rijden. Heerlijk stukje omhoog, zeker in die modder vanmorgen.
De verantwoordelijken verdienen hier een pluim. Niet overal worden de routes zo goed onderhouden.
Van: pe Ingegeven op: 22-may-2006 Gereden op: 20-may-2005
Dit is alleen tof als je in de zomer minstens voor een gemiddelde van 25 gaat, tijdrijden en progressie maken per keer dat je deze tour aanvat, degene die meer van het ardeense werk houden kunnen hier helemaal niets komen doen.

In de winter als het lekker zwaar is kan je hier je kuiten duchtig trainen
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 27-apr-2006 Gereden op: 27-apr-2006
Alles ligt er droog bij, dus dat gaat redelijk vooruit. Het werd hier al dikwijls vermeld: totaal niet technisch en teveel beton. De wind en zeker de modder kunnen wel echt hinderlijk worden. Rond deze tijd van het jaar gebruik ik deze route meermaals om wat snelheid aan te kweken en om de bloesems te zien natuurlijk.
Ah ja en de afspuitstand is tijdelijk niet bruikbaar omwille van verbouwingswerken, nu nodig had ik die niet dus ....
Van: Jan B. Ingegeven op: 1-apr-2006 Gereden op: 25-mar-2006
Deze route is naar mijn bescheiden mening er een voor beginners. Weinig hellingkjes noch mooie uitzichten. Maakt het ideaal voor beginners die wat moddertraining willen.

Lees mijn uitgebreid verslag in de tochtverslagenpagina op mijn persoonlijke mtb-site die te vinden is op http://www.janbailleul.be/mtb/ .
Van: Bart Ingegeven op: 22-jan-2006 Gereden op: 22-jan-2006
Na 5 jaar niet meer op en mtb gezeten te hebben, en me vorige week een nieuw crossmasjien te hebben aangeschaft, vandaag met een kameraad de route van Wellen (mijn woonplaats notabene) gedaan. Ik kan je zeggen dat we sterretjes gezien hebben. Parcour lag er zéér zwaar bij, na de regenval van de afgelopen dagen. Voor een beginnende biker is dit zeker een aanrader.

Het brugje aan zwembad Maupertuus is wel opletten geblazen, zonder de leuning had ik de Herk wel van zeer dichtbij gezien.

Minpuntje was dat de sporthal blijkbaar niet open is op zondag. Nochtans de favoriete bikedag van velen.

Nog één kleine opmerking : er was blijkbaar een badmingtonploeg aanwezig in de sporthal, maar zij zagen het nut er niet van in om twee verkleumde bikers even van de douches gebruik te laten nemen. Bedankt voor niets !!
Van: Marc J. (Hoepertingen) Ingegeven op: 21-nov-2005 Gereden op: 21-nov-2005
Bijna een jaar geleden dat ik nog eens commentaar heb gegeven. Nogthans doe ik deze route regelmatig. Maar je kan niet iedere keer commentaar geven hé. ;-)
Eigenlijk niets speciaals te melden : de bewegwijzering is nog perfect.
Alleen ligt het parcours er na de voorbije dagen nogal modderig en soms verraderlijk glibberig bij. Zeker als je uit een veldbaan op verhard gedeelte komt is het ff opletten geblazen. Temperatuur was echter ideaal, dus een plezant ritje geweest met 35,66 km op de teller.
Van: danny Ingegeven op: 17-nov-2005 Gereden op: 6-nov-2005
Heb vandaag de rode en het laatste stuk van de blauwe route gereden samen met mijn vrouwke. We zijn samen gestopt met roken en dan is het tijd om eens sportief te doen omwille van niet te veel kilo's bij te komen.
Het was een plezant ritje en zeker aan te raden aan iedereen want wij ijn ook maar beginnelingen maar hebben toch flink kunnen doorfietsen. Het weer was niet zo optimaal daar er een strakke wind stond en als je die op kop had moest je ferm doortrappen om vooruit te komen maar al bij al waren we tevreden en als men vrouwke dat zegt dan is dat zo. Dit is een route die we zeker nog eens terug zullen doen.
Groetjes Danny
Van: Francis Vanmarsenille Ingegeven op: 21-oct-2005 Gereden op: 19-oct-2005
vandaag de blauwe lus gereden. Ik heb nog maar pas een mountainbike en ik ken dus nog niet zoveel van. Altijd met de koersfiets gereden.
Nu, echt mountainbiken kan je het parcours van Wellen inderdaad niet noemen. Toch wel heel veel op verharde wegen en de rest zijn allemaal goed bereidbare grind en aardewegen, die heel vlot bereidbaar zijn.
De pijltjes hingen er allemaal, maar ik ben toch een aantal keren verkeerd gereden, soms hangen ze links, soms rechts soms net voorbij de afslag. Je moet erg opletten en af en toe ook wel eens echt zoeken. In Vrolingen wijst er ook nog een pijltje naar links, waar je nu rechtdoor moet.
Ik had dus 41,7 km op de teller, door de wegvergissingen loopt het snel op. Gemiddeld 24,4 km/u dus kan het niet echt een mtb parcours genoemd worden. Als je het parcours wat kent is kan het zeker nog een stuk sneller.
Ik onthoud vooral dat de blauwe lussen toch het leukst zijn, iets meer onverhard en wat op en af.
Ik ga toch eens uitkijken of er niks uitdagenders in de buurt te vinden is.
Van: Kristof Stevens Ingegeven op: 20-oct-2005 Gereden op: 20-aug-2005
Dat heb ik idd gemerkt aan t brugje. Lekker uitgegleden !!
Voor de rest interessant parcour voor een beginneling zoals mij.

Van: driesen timmy Ingegeven op: 4-jul-2005 Gereden op: 2-jul-2005
ik heb de 26 km gedaan en het was fijn maar vlak een schone tour om mee te beginnen
maar er is een gevaarlijk punt.op een moment moet je langs een beek en op laatste is er een houte bruge PAS OP daar als het vettig is. maar de pijltjes perfect zichtbaar.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 17-apr-2005 Gereden op: 17-apr-2005
Vandaag de volledige route nogmaals gereden. Voor een keer met weinig wind en niet veel modder. Dan heeft het parcours meer weg van een leuke fietstocht. Een echte mountainbike tocht is dit waarschijnlijk alleen in de winter. Vorige rit een aantal maanden terug bleven de mensen zelfs kijken aan de wasplaats, zo hing ik vol modder :-). De blauwe lussen lijken mij toch iets boeiender.
In de 2de blauwe lus, meer naar het einde toe, mankeert 1 pijltje. Je ziet de bekende brede houten paal en je ziet waar het pijltje gehangen heeft. Daar sla je rechts af. .. Doe je dat niet en rij je rechtdoor kom je automatisch in de rode lus terecht en is je parcours een 3 tal kilometer korter.
Het blijft wel een mooi parcours natuurlijk, nu zeker met de bloesems maar volgende afspraak dan maar putje winter op een winderige zondag.
Van: Djang Ingegeven op: 3-apr-2005 Gereden op: 1-apr-2005
door het goede weer dan toch maar eens besloten om deze route te rijden. Daar ik zelf in Kortessem woon ben ik op het parcours gekomen aan de Lieve-Here-Boom (enkele km na de sporthal schat ik). In het begin (en in het algemeen) was het vrij saai, echt mountainbiken kan je het niet noemen. Vooral de lange asfaltstroken...

Ik vind m persoonlijk geen aanrader, als je dan toch eens naar Limburg komt, ga dan naar Leopoldsburg of Tongeren (die ik daags nadien gereden heb) (of Voeren, als je dat nog echt Limburg kan noemen).
Van: Guus Henkens Ingegeven op: 8-feb-2005 Gereden op: 8-jan-2005
Op de bewuste zaterdag de Wellen route gereden. Gelukkig was het parcours nat en stond er veel wind want anders had deze route nog vervelender geweest. Dit parcours heeft niets te maken met een ATB route, zelfs als het parcours nat is kan het nog gereden worden op een normale fiets met voor- en achterop een kind.
Mijn mening is dat deze route snel van de MTB route site afgehaald moet worden.
Van: Marc J. (Hoepertingen) Ingegeven op: 9-nov-2004 Gereden op: 8-nov-2004
Voor de zoveelste maal de Bokkerijders nog eens gereden. Wel een paar lussen erbij genomen aan Kasteel de Clé enz. Het parcours lag er enorm "vettig" bij, maar daarom was het niet minder prettig. Zo kon ik tenminste mijn nieuwe bandjes (IRC Mythos XC II) eens testen. Verder geen opmerkingen. Spijtig dat het klimmetje aan het spaarbekken in Vrolingen verdwenen is. Was anders wel plezant : stijl omhoog en bovengekomen onmiddellijk rechts langs het spaarbekken.

Volgende keer de commentaar van VRMarc toch eens in het achterhoofd houden. Ik heb de route al meerdere malen gereden en de lussen goed gereden (want ik veronderstel dat VRMarc met de derde lus de lus in Vrolingen bedoelt), maar ben nog nooit tot 38 km gekomen. Ik zal de volgende zeker keer eens opletten.
Van: VRMarc Ingegeven op: 7-nov-2004 Gereden op: 6-nov-2004
Deze namiddag de rode en de blauwe tour gereden. 10°C en regenachtig weer.
Mooi en gemakkelijk parcours. In het begin 2 keer een teken voorbij gereden. Eigen schuld. Te snel willen rijden. De beide lussen toch in 1Hr35' afgelegd.
Opppassen de boeren hebben hun velden geploegd en soms niet het onderscheid gemaakt tussen veld en pad. Zwaar duwen dus en oppassen dat je niet valt.
Verder een mooi familie-parcours dat door iedereen , die niet vies is van een beetje modder, kan afgelegd worden zonder dat deze over bijzonder materiaal of niet over een hoge stuurvaardigheid beschikt.
Opmerking: de afstanden kloppen wel ALS je het volledige parcours (ROOD en BLAUW) aflegt. Het is namelijk zo dat men na de eerste blauwe lus (5.5 Km) en waar de 2° blauwe lus (3.5 Km) het rode parcours even raakt, men het rode parcours volgt als men niet goed oplet en direct rechtsaf slaat om de 3° blauwe lus te maken (3.5 Km).
Van: dieter Ingegeven op: 4-nov-2004 Gereden op: 4-nov-2004
Vandaag de blauwe-rode route gereden, de eerste 20 km kun je niet echt " mountainbiken" noemen, daarna mooier om te fietsen.
De toch is wel 38 km lang.
Bij regenweer : WEGBLIJVEN !
Van: rikkie Ingegeven op: 19-sep-2004 Gereden op: 19-aug-2004
Schitterend tochtje.
Enkel de rode gedaan, wegens te veel wind.
hééééél goede bewegwijzering.
Véél wandelaars, waarschijnlijk verkeerde dag uitgekozen.
MEER VAN DAT.
Van: Kristof Gijbels Ingegeven op: 12-sep-2004 Gereden op: 10-sep-2004
Vandaag de blauwe en rode route gereden.
De wegwijzering is perfect in orde, nergens ontbreekt een pijltje.
Alleen zoals eerder vermeld is de route volgens mij geen 38km, maar 33.5km.
De route is zowel technisch als fysiek perfect doenbaar voor iedereen, alleen wel opletten dat er niet teveel wind staat. Die kan het je op de open stukken serieus lastig maken ... zoals ik ondervonden heb.
Van: Marc J. Ingegeven op: 11-aug-2004 Gereden op: 11-aug-2004
Vandaag voor de x-ste keer de Bokkerijders gereden. Eigenlijk is er niets veranderd behalve in Vrolingen. Waar het spaarbekken is kan je niet meer omhoog rijden om dan een 100-tal meter over de "dijk" naast dit spaarbekken te rijden. Het pijltje geeft echter nog steeds aan dat je omhoog moet, maar gezien er nu een omheining staat is dit niet echt mogelijk... tenzij je een crack bent in jumps natuurlijk. *LOL*
In plaats daarvan dien je gewoon rechtdoor te rijden : eerst een 20-tal meter 'kinderkopjes', en daarna kom je vanzelf terug op de originele route terecht.
Van: stijn Ingegeven op: 23-jul-2004 Gereden op: 23-jul-2004
Ik ben vandaag nog eens langs wellen gepasseerd. En het klopt wat Marc zegt: aan zwembad Maupertuus ontbreekt geen pijl. Dit keer zag ik de pijl (die ik vorige keer gemist heb) al van ver staan. Ik ben niet zeker van wat er vorige keer foutgelopen, maar ik had wel de indruk dat ze daar serieus gemaaid hebben.

Vandaag waren er wel veel plassen, na het onweer van afgelopen nacht.

Grtz
Van: Marc J. (Hoepertingen) Ingegeven op: 1-jul-2004 Gereden op: 1-jul-2004
Vandaag nogmaals de Bokkerijders gedaan (rood + blauw).
Blijkbaar heeft men op verschillende plaatsen het hoge gras/onkruid weggedaan ; ik had toch de indruk dat sommige pijltjes beter zichtbaar waren.

Met de commentaar van Stijn in het achterhoofd heb ik speciaal opgelet in de omgeving van het zwembad "Maupertuus". Ik ben echter geen (vervallen) restaurant/feestzaal naast een riviertje tegengekomen...
Het enige dat ik weet is dat er een baantje met losse kiezel naast een riviertje loopt. Dit volg je tot aan het brugje dat je moet oversteken waardoor je naast het domein Maupertuus rijdt. Je doet de 'lus' rond het domein (tussen het domein en de parking door) waarna je aan een T-kruispunt komt. Daar neem je links en volg je gewoon de route. Volgens mij ontbreken er geen pijltjes.

Er was maar één lastig element vandaag : felle wind !
Van: Stijn Ingegeven op: 15-jun-2004 Gereden op: 15-jun-2004
Ik heb vandaag rood+blauw gedaan.

De afpijling is goed. Alleen maakte het hoge gras/onkruid me soms moeilijk geen pijl te missen. Zo heb ik een stukje verkeerd gereden na het stuk dat achter zwembad Maupertuus doorkomt. Je komt dan op een splitsing uit waar een (vervallen??) restaurant/feestzaal ligt langs een riviertje. Het was me niet helemaal duidelijk welke kant ik uitmoest. Ik ben toen even teruggereden, maar een pijl heb ik er niet zien staan. Ik ben dan maar rechtdoor gegaan, maar daar heb ik een paar honderd meter zitten rijden tussen hoog onkruid/netels/distels. Ik ben er maar niet terug doorgereden om alsnog de route terug te vinden. Via een omwegje heb ik me richting ulbeek begeven en vrij snel de route teruggevonden. Daarna geen enkel probleem meer.

Na de O.L.-Hereboom heb ik nog een klein probleempje gehad. Je doet daar een gedeelte asfalt om dan terug onverhard te gaan. In het begin van dat onverhard is er een splitsing: één wegje gaat rechtdoor (richting fruitplantages), het andere gaat schuinrechts (precies op het erf van een boer). Daar staat een duidelijke pijl naar rechts, maar omdat er een camion voor die pijl stond, heb ik die gemist. Ik ben toen rechtdoor gegaan (leek me evident, aangezien die andere weg precies het erf van die boer ging oprijden). Aangezien ik geen pijl zag staan bij de volgende splitsing, ben ik dan maar even teruggereden tot aan die boerderij en langzaam rijdend viel de pijl me wel op. Dat wegje schuinrechts bleek tussen de stallen van die boerderij te leiden naar een andere veldweg.

Voor de rest heb ik geen problemen gehad. De route lag er droog bij en het was een toffe rit.

Grtz
Van: Marc J. (Hoepertingen) Ingegeven op: 6-jun-2004 Gereden op: 5-jun-2004
Vandaag het blauwe + rode gedeelte van "De Bokkerijders" gedaan.

De route passeert vlak voor mijn deur, dus een vertrekpunt zoeken was niet moeilijk. Het enige nadeel hieraan is dat je bijna onmiddellijk met "de moordkuil" moet beginnen.

Het was wel even uitkijken voor lekrijden in de afdaling van Oetersloven (vlak na die prachtige vierkanthoeve) : vele gaten waren opgevuld met stukgeslagen dakpannen die nogal eens scherpe kantjes vertoonden. Gelukkig niet lek gereden.

Eén pijltje was moeilijk zichtbaar. Ik weet niet hoe ik de plaats moet beschrijven, maar als je voorbij het kasteel van Rullingen gereden bent, moet je na een redelijk lang stuk verhard, rechts omhoog. (Er staat zelfs een vermelding van uitrit vrachtwagens dacht ik gezien te hebben.) Na een hondertal meters is er een spliting waar je rechts de blauwe route en links de rode route volgt. Voor dat pijltje staat het gras metershoog zodat het moeilijk zichtbaar is, maar het is er !

Voor de rest heb ik de indruk dat hier en daar zelfs nieuwe pijltjes zijn bijgeplaatst zoals bv. op het einde van de Daalstraat waar je links richting Oetersloven rijdt.

Aan het rond punt van Kortessem is er blijkbaar een verbetering : zowel voor als na het rond punt staan pijltjes. Dus vergissen is in feite niet mogelijk.

De afstand, 38 km zoals vermeld in de Blose brochure, is mijns inziens niet helemaal correct. De afstand is volgens mij 32 km ipv 38 km...

Voor de liefhebbers van kuitenbijters : je kan een mooie lus van 4 km inbouwen met een klim van ca. 1 km, en dit namelijk op het volgende punt :

Nadat je de 'oprit' van het kasteel van Rullingen hebt afgereden, blijf je doorrijden tot je aan zo'n 'traktorsluis' (zo'n verhoogd betonnen gedeelte in het midden van de weg) komt. Daar neem je rechts en begint een klim van ca. 1 km. Boven gekomen kom je terug aan een kasteel (waarvan ik de naam niet weet…) waar je rechts neemt. Je begint nu aan aan afdaling waar je zonder problemen 40 à 45 km/hr haalt. Vervolgens neem de Kleestraat. In de scherpe draai naar links, juist voorbij Taverne de Klee, neem je gewoon rechtdoor tot je weer op verhard gedeelte komt. Daar neem terug rechts en kom je terug aan het kasteel van Rullingen. Daar pik je de draad gewoon terug op.

Kortom, het was een toffe rit.
Van: patrick D borgloon Ingegeven op: 31-may-2004 Gereden op: 31-may-2004
Vandaag het parcour bereden
heel goed parcour en zeker voor beginners dewegwijzering heel goed
klein opmerking aan het rond punt in kortesem wat verwarrend mischien hier kleine aanpassing doen op dit parcour kun je gerust eens samen rijden met je vrouw wat ik ook vandaag gedaan heb ze kunnen dit gerust aan zeker als het droog is en ze vond dat dit voor herhaling vatbaar is
verder de afspuitstand heel prima(wel vandaag niet nodig gehad )
nogmaals een aanrader
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 11-may-2004 Gereden op: 9-may-2004
Ik kan mij best vinden in de vorige opmerkingen:
Snel, behalve als het geregend heeft, dan kan dit serieus tegenvallen.
Destemeer wordt de fietsenwasstand geapprecieerd
Goeie bewegwijzering, behalve aan 'dat' ronde punt .. is het even gokken, maar er is geen reden tot paniek. De wegwijzer wordt vrij snel geconfirmeerd.
Je passeert oeverloos veel keren de blauwe plaatjes van het fietsroutenetwerk Limburg, dus wie hier kaarten van heeft (ik) kan onmogelijk verloren rijden.
Eén opmerking:
Door het maken van lussen kom je op sommige palen 2 dezelfde pijljes tegen die een verschillende richting uitwijzen. Mij kwam dit eerst zeer verwarrend over.
Je herkent het landschap en hebt zoiets van F.woord ! hier ben ik al geweest.
Ik veronderstel dat de gevorderde Mtbers daar minder last van hebben
Leuk om te doen een paar maal per jaar
Van: Roland Wijnen Ingegeven op: 1-feb-2004 Gereden op: 1-feb-2004
vandaag de route van Wellen gedaan..
De volle 38 km (Blauw en Rood samen)

Pluspunten:
- Zeer snel parcour met in het tweede deel (vanaf km 20) een paar lichte helligen.
- Veel modder wat het ook zwaar maakt in deze tijd van het jaar. Ook de wind maakte het zeer moeilijk. (Gisteren was het een lichte storm en dit waren de laatste krachtige winden vandaag vermoed ik)
- Een lange afdaling waar je toch eens door kan gaan zonder te kijken met enkel maar modderwegen..
- Voor dit parcour heb je geen superfiets nodig of eender wat, ideaal voor beginners... Ik denk met een goede stadfiets is het in de zomer ook te doen.
- Geen enkele keer verkeerd gereden en zeer goede bewegwijzering.
- Een fiets-afspuit-stand zouden ze op elke route moeten hebben. Zeer goed !!

Minpunten:
- Het is niet echt een mtb-route. Er zitten wel wat landbouwwegen tussen maar nergens is er een enkel spoor te vinden of een technisch moeilijker gedeelte.
- De eerste 20 km is te vlak.
- Veel te veel asfalt !
- Nergens ga je de bossen in.
- 1 paal waar een plaatje ophing lag tegen de grond. Maar het plaatje wees wel nog de juiste richtng aan.
Van: Klingeleers Philip Ingegeven op: 29-jan-2004 Gereden op: 13-jan-2004
Vandaag Wellen nog eens gereden, toch een serieus verschil met in de zomer hoor.
In de zomer is Wellen een heel snel parcour. Maar nu met dit slechte weer ligt het parcour er serieus zwaar bij. Zelfs op die enkele afdaling in Oetersloven moesten we bijtrappen om naar beneden te geraken.
Toch blijft dit een ideaal parcour om door de week, als er even tijd is, een beetje te gaan losrijden.

Positief aan Wellen is de afspuitstand achter de sporthal!

Groeten Klingel!
Van: Ronny Ingegeven op: 17-may-2003 Gereden op: 19-may-2003
(19/05/2003) Inderdaad fijn voor beginnende MTB-ers, maar toch wat veel asfalt en beton vind ik (hebben wel alleen rode lus gedaan). Bij de eerste blauwe lus mankeerden er wel enkele rode pijltjes, maar met het plannetje erbij moet het lukken. Toch fijn om te doen na enkele maanden stil liggen.
Van: Marc Van Hooydonck Ingegeven op: 11-may-2003 Gereden op: 4-may-2003
Vandaag (04/05/2003) Wellen gereden bij goede omstandigheden (begin mei; erg droog en zonnig; het parcours lag er droog bij. Het begin van het parcours; ongeveer 15 à 20 km is redelijk en vlak; zeker goed te doen voor de beginnende mtb'er. Dan begint de fun pas: redelijk glooiend terrein met enkele mooie holle wegen en flinke kuitenbijters zijn het deel. De bewegwijzering is uitstekend; behalve aan de start op het oefenterrein voor automanoeuvres staat een pijl rechtdoor; waar je eigenlijk naar rechts moet. Verder veel boomgaarden gezien: moet zeker de moeite zijn in het bloesemseizoen !
Van: Jan Adriaenssens Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
dit week-end de Bokkenrijdersroute gereden en ik heb me te pletter verveeld!

Niks te beleven : alleen maar klimmen op asfalt en geen enkele single track.
Pluspunt : de aardbeien waren lekker.