logo  
RochefortRochefort
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Rochefort VVV-kantoor Jemelle Velodroom, 5580 Rochefort 
lus 1 sporthal Rochefort ,  Rochefort 

Lussen
lus 1 lus 2 lus 3 lus 4
63,8 km (1517 hm)GPX 45 km 30 km 35 km
lus 5 lus 6
20 km 40 km

Informatie
Rochefort VVV kantoor Jemelle Velodroom 5580, Rochefort
Share

Kaarten
Grote kaart (724 kb)
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Cycle Sport, Rue de Behogne 59, 5580 Rochefort, Tel: 084/21.32.55
Camping 'Le Pirot', , Han-sur-Lesse, Tel: 084/37.72.80
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
sporthal Rochefort
Opmerking
Extra informatie over fietsverhuur:
Cyclesport:Openingsuren van 03.04.2004 – 27.09.2004
dinsdag tot zaterdag : 09.30 u – 12.00 u / 13.30 u – 18.30 u
zondag : 09.30 u – 12.00 u
Camping “Le Pirot”:
Tarieven :
1 u : 5 €
09.30 – 13.30 : 10 €
13.30 – 18.30 : 15 €
09.30 – 18.30 : 20 €
Met dank aan Jos Trappeniers voor deze info.
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Matthieu Ingegeven op: 18-nov-2020 Gereden op: 18-nov-2020
Een prachtroute!

Route 1 gereden: 64km met 1.200 hoogtemeters.

Prachtige route: amper asfalt, afwisseling, utizichten, single trails en brede paden, mooie valleien... Nergens onmogelijke stukken, maar de hoogtemeters en de lengte voel je wel in de benen.

Ik zou het niet aanraden om zonder GPS te doen: sommige bordjes zijn verdwenen, de meeste verkleurd en aangezien alle routes dezelfde kleur hebben zijn ze ook niet echt handig.

Er is veel overlap tussen de verschillende routes, dus dit lijkt wel de beste optie. En zoals eerder aangegeven is de bijkomende krul aan het einde eigenlijk overbodig.

Zeker de moeite om de fietsen in de auto te laden!
Van: Robert Mendonck Ingegeven op: 22-apr-2008 Gereden op: 19-apr-2008
We hebben dit weekend met z'n allen de routes in Rochefort afgereden en dit zijn onze bevindingen:
- de gemeenschappelijke start van de 6 routes is saai wanneer je er meerdere rijdt.
- de kaart is compleet verouderd
- de nieuwe kaart is te koop in de S.I. voor €7.5 en is echt nodig
- alle routes rijden zeer vlot en licht, er is echt niets moeilijk aan
- alhoewel er hier en daar ferm veel drash te doorploeteren was, maar dat maakt het natuurlijk juist leuk
- in Han-sur-Lesse kan je zonder problemen overstappen op de routes aldaar
Al bij al wreed goed geamuseerd!
Groeten, Robert
PS: zoek je een groepshuis? Een fantastisch onderkomen vind je dan zeker in de Rue Louis Banneux 52 in Rochefort City. Een stuk van een boerderij met venster op de koeienstal. Geweldig!
Van: Thomas.t Ingegeven op: 23-oct-2006 Gereden op: 22-oct-2006
Route 3 , vetrek van hanne-sur-lesse.
Prachtig weer,met mijn vriendin, zij voor de eerste keer MTB. Perfect voor haar! Brede paden in het bos, niets technisch maar ideaal voor een kennismaking met MTB in de Ardennen. Zij heeft een fiets gehuurd bij Cyclosport, was in perfecte staat(aanrader).Binnenkort eens route 1 van 60km en dan heb je het daar wel gezien.
Van: Jos Trappeniers Ingegeven op: 3-may-2005 Gereden op: 2-may-2005
Lus 4. Mijn vertrekplaats is steevast in beneden Rochefort naast de rivier aan het sportstadion. Daar ga ik dan prettig over het brugje in de speeltuin, rechts over de grote brug en door de tunnel en zo ben je dan voorbij de brandweer vertrokken voor alle routes. Voor alle routes ook steeds weer diezelfde lange klim bij het begin, maar dan toch ook weer die fijne "free-ride". Verder lijken alle routes wel een beetje op elkaar. Er zijn te veel overlappingen, zowaar ook met de routes van Han-sur-Lesse (wanneer je die ook al kent), maar dan soms toch ook weer verrassende aparte stukjes. Mijn advies is, de verschillende routes met lange tussenperiodes en in verschillende seizoenen te doen. De kaart blijft nuttig ; er was toch weer één plakaatje verdwenen. Wanneer ik op het einde ter hoogte van Rochefort kom, doe ik niet meer de moeite om dat laatste zinloze lusje nog te rijden.
Van: Jos Trappeniers Ingegeven op: 10-feb-2005 Gereden op: 9-feb-2005
Eerst in het VVV-kantoor de mooie nieuwe kaart gekocht (7,5 €) en beslist voor de nieuwe route 6 (40 km).
Een tip voor parkeer- en omkleedplaats ; na je bezoek aan het VVV-kantoor rij je terug in noordelijke richting, net voorbij de fietsenwinkel CYCLE SPORT op je rechterhand rij je rechts in en kom je bij het voetbalveld in 'beneden'-Rochefort waar er een parking is en waar je een beetje buiten het volk staat om je om te kleden. Bovendien sta je er rustig en mooi naast de rivier de Lomme. Ik stond er helemaal alleen terwijl het in 'boven'-Rochefort toch vrij druk was.
De bewegwijzering van de route was zo goed als perfect ; men heeft hier het goede idee gehad om de plaatjes op 2,5 tot soms 3 meter hoogte te bevestigen tegen vandalisme. Op die manier rij je ook niet te veel met je kop in de grond. Toch waren er op deze lus alweer twee plaatjes verdwenen ; de kaart kopen blijft interessant, zo hielp die mij aan een leuke pick-nickplaats even buiten de route.
De eerste 10 km waren veelbelovend, maar daarna bijna altijd over breden wegen. Naar het einde toe soms terug iets sportiever. Bij aankomst ter hoogte van Rochefort nog een niets betekenend extra lusje over asfalt en langs de grote baan ; uitsluitend van nut voor diegenen die aan de Velodroom parkeerden. Route voor de gemiddelde mtb'r. Nu was een stuk bosweg wel extra vettig door boomkap en dooimodder ; nog nooit zo vuil geweest, maar bij droogte moet dit heel goed te doen zijn. Prachtige vergezichten, mooie bossen, Eprave is lekker gezellig met horeca.
Na mijn rit vertelde de enthousiaste François van het VVV-kantoor mij dat hij lus 4 de leukste vindt.
Van: Van Asbroeck L. Ingegeven op: 29-oct-2004 Gereden op: 17-oct-2004
Reeds lang gepland maar door een ontstoken achillespees verschillende maanden moeten uitstellen. Eindelijk kwam het er dan toch van. Met z'n tweeen stonden we vertekkensklaar bij de kaart in het centrum van Rochefort en dachten dat het met zo'n duidelijke aanduiding geen probleem mocht zijn de verschillende trips te volgen. Desondanks vonden we het toch raadzaan een kaart te kopen in de toeristische dienst. Na een eerste lange klim op asfalt kwamen we bijna aan in het volgende dorp en dit zonder één pijltje te hebbeb gezien. De kaart bleek niet erg duidelijk. Toen we dan toch de goede weg vonden was deze afgesloten omwille van een jachtpartij. Dus maar een omleiding genomen langs een verharde weg door een bos. Wat verder zaten enkele jagers opgesteld met geweer in aanslag. Net op dat moment sprong een ree de baan over. Onze aanwezigheid belette dat het diertje werd neergeknald. Ter hoogte van de jager kregen we een norse blik in onze richting.
Besluit: slechte bewegwijzering - kaart niet aangepast en streek te mijden in de jachtperiode.
Van: Dennis en Sjors Ingegeven op: 21-sep-2004 Gereden op: 19-sep-2004
Zaterdagmiddag zonder kaart geprobeerd de route 4 (35 km) te fietsen maar zonder kaart is het nauwelijks te doen. Bordjes staan er soms niet. Bij het vragen naar de weg werden we door enkele lokale mountainbikers gewezen op een geweldige technische afdaling die helaas niet in de route opgenomen was, maar het vermelden waard is. Zondag met kaart route 1 gefietst (60 km). Extra moeilijkheidsgraad door de regen van de avond ervoor zorgde voor een pittige rit met leuke klimmen en afdalingen. De paden waren breed en er waren weinig single tracks opgenomen in de route wat ik jammer vond. Technisch was de route niet maar de 60 kilometer voelen de benen wel. Na de rit een warm bad in het hotel en met een lange rit naar Nederland is er jammergenoeg weer een einde gekomen aan een weekend Ardennen.

gr. dennis en sjors
Van: Nathalie Ingegeven op: 29-apr-2004 Gereden op: 25-apr-2004
Bewegwijzering is zeer slecht bij het tourismebureau konden ze ons niet eens een kaart verkopen! Toch zijn we gaan fietsen volgens de uitleg van de mevrouw die daar werkt. We reden richting Han sur lesse en kwamen geen bortje tegen, we zijn bij een waterzuiveringbedrijf de weg af gegaan omdat het te gevaarlijk werd met auto's die daar honderd rijden. We hebben een eigen route gefietst en deze was VERSCHRIKKRELIJK MOOI! We zijn bij het waterbedrijf rechtaf gegaan en daarna links omhoog waar boven al een mooi uitzicht op je staat te wachten. Rechtdoor rechts aanhouden naar beneden waarna je een fietspad onder je door ziet lopen die we lnksaf hebben genomen. Vandaar rechtsaf de weilanden door weer naar boven en door het dorp weer naar beneden, van daaruit weet ik het niet precies meer, maar we gingen door het bos weer naar boven waar ook weer een verschrikkelijk mooi uitzicht was! daar kwamen we ineens allemaal bordjes tegen die kris kras door elkaar wijzen en de afstanden staan er niet bij. ook zijn het allemaal verschillende bordjes geen paarse zoals wordt aangegeven. Al met al is het erg mooi en moet je gewoon op je eigen lekker gaan fietsen als je het niet meer weet volg je gewoon borden Rochefort.
Van: mieke en mark Ingegeven op: 5-apr-2004 Gereden op: 4-apr-2004
Op een zonnige zondagnamiddag zijn we naar rochefort gegaan om te mountainbiken. Momenteel zijn er 6 nieuwe routes gemaakt. Er zijn nog geen kaarten van de routes, maar de wegbewijzering is zeer goed. In het plaatselijk toerisme bureau kan je even navragen naar de afstand van de verschillende routes (de langste is 60 km, dan nog een paar rond de 40 km en ik geloof dat de kortste route ongeveer 20 km is). Zij hebben ook een kaartje van de routes waar je even op kan kijken, maar deze is nog niet voor publicatie.
wij hebben route nr. 1 gedaan (60 km).Technisch zijn deze routes niet zo moeilijk en de hellingen zijn niet zo lang, maar de lengte van de tocht weegt wel door. Een aanrader!
Van: Richard Hinchcliffe Ingegeven op: 3-aug-2003 Gereden op: 31-jul-2003
Ik heb de routes B1 en B8 afgelopen week (31/07/2003) gedaan. Volgens de man van de VVV worden er nieuwe routes gemaakt en de oude routes worden niet meer onderhouden. Hij heeft mij de wandelroutes aanbeveeld maar ik heb toch de B1 / B8 gedaan. Die waren net zoals andere commentators hebben ervaren slecht gemarkeerd. Het kan helemaal niet zonder kaart. Sommige goede stukken maar ik vond andere routes langs de officiele route (single track) die waren veel beter - stijl.
Ik weet alleen niet wanneer de nieuwe routes klaar zijn. Han sur Lesse heeft een goede wandelroute vanaf de B1 (volg het blauwe plus teken) ook op de B8 zijn er een paar routes aan de linker kant van de N918.
Van: olaf donk Ingegeven op: 16-jul-2003 Gereden op: 16-jul-2003
Afgelopen weekend (16/07/2003) grote stukken van de B route gereden. Helaas is de bewegwijzering niet voldoende, je hebt de kaart nodig. De B route loopt voor een zeer groot deel over asfalt. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar! Maar, grote maar, we zijn nieuwe mtb-route-bordjes tegengekomen: we hebben een groot stuk van zo'n route gevolgd, deze had leuke paden (niet super, zeker wel goed en weinig asfalt). De markering was goed tot ze opeens ophield. Ik vermoed dat er nieuwe routes uitgepijld worden en dat de klus nog niet klaar is. Als iemand daar meer over weet?
Van: Maarten Durnez Ingegeven op: 1-jul-2003 Gereden op: 1-jul-2003
Vorige week zaterdag zijnde (29/07/03) de B-route gereden. Dit is de langste tocht (53 km). We zijn ergens halverwege het parcour begonnen daar dit dichter bij onze camping lag. Normaal start men in Rochefort. We hadden ons een kaart aangeschaft 7 EUR met aan de éné zijde mountainbike en ruiterpaden en de andere zijde de wandelpaden. Let wel de routes zijn maar bewegwijzerd in één richting. De bewegwijzering ontbreekt op enkele cruciale plaatsen en daardoor diende de kaaart meermaals ter hand te worden genomen. Op bepaalde plaatsen was het zelfst zo erg dat ik met de kaart in mijn handen reed ( wat niet al te handig is al mauntainbiken) Er zitten wel enkele mooie stukken in maar die wegen mijn insziens niet op tegen het vele asfalt. Soms langs redelijk drukke banen (bv. Het stuk langs de N?? vanuit Han sur Lesse). Ze hebben zeker de capaciteit om prachtige routes te ontwerpen en ik vind dat ze daar maar deels in geslaagd zijn.
Anyway al bij al was het toch eens wat anders en daardoor de moeite waard.
Van: Bjorn Heyvaert Ingegeven op: 22-aug-2002 Gereden op: 22-aug-2002
Op donderdag 22/08/02 hebben Pascal en ik de langste route gereden. Deze heeft een afstand van 53km en het vertrek hiervan bevindt zich een 3 tal kilometer buiten het centrum van Rochefort. Je neemt gewoon de baan die aan de ingang van het kasteel van Rochefort loopt en deze volg je bergopwaarts. <br>
De bordjes zijn meestal heel goed zichtbaar, maar toch is het aangeraden om een stafkaart met de mtb route te kopen in het office du tourisme. Na de tamelijk lange asfalt klim kom je vrijwel onmiddelijk aan de eerste afdaling van de dag, en we kunnen jullie verzekeren het is echt kicken!!! Snelheden van boven de 50km/u zijn helemaal niet uitgesloten, het is wel opletten geblazen voor de greppel die ook het pad naar beneden volgt. Vervolgens komen er heel wat mooie stukken aanbod, veel vlak is er niet bij, maar het blijft echt genieten(zelfs na een aantal dagen van overvloedige regenval blijft dit parcours zeer goed bereidbaar). <br>
Na een heel eind gereden te hebben kom je uit naast een riviertje(maar na dagen van regenval, mag je wel degelijk RIVIER zeggen) Hier zou je in principe door moeten, wij hebben er ons niet aan gewaagd omwille van het te hoge waterpijl...je volgt dan maar simpelweg de betonbaan, tot je op de T komt je gaat naar links het brugje over tot je in het volgende dorpje komt en dan ga je weer links op de t en je zit waar je moet zitten... <br>
Vervolgens is het mooi volgen. Juist in het bois de briquemont is het aangeraden om eerst je stafkaart nog eens te bekijken, om het misrijden (waarmee we wel een beetje tijd verloren hebben) te vermijden. Na deze passage komt er weer een heel lange en prachtige afdaling. Toen wij dit traject reden stootten we nog op een bijkomende hindernis. Er was een singletrackje door een naaldbos, maar net dat stuk van het bos hadden ze omgehackt. Er was geen andere optie dan met je fiets op je schouder over de sparren te klouteren...We nemen wel aan dat deze moeilijkheid reeds verdwenen zal zijn. Het traject gaat verder via een brandgang op een heuvelrug, waar het zeer rustig en aangenaam vertoeven is. Na deze passage brengt het parours ons snel terug naar Rochefort, waar je nog kunt nagenieten van een adembenemende tocht die zeer zeker een aanrader is... <br>
Opgelet het is wel uitkijken voor: Loslopende koeien, Lopers die je practisch niet kan volgen met je mtb en loslopende honden!!! Het is naar mijn mening ook aangereden om altijd dit parcours te rijden met nopenbanden en niet met semi slickjes ook een stafkaart is een vereiste voor sommige passages.Wij zijn geen experten op het gebied van kaartlezen, maar het is ons heel goed gelukt en dit is dus geen reden om de tocht niet te rijden.
Van: Hans De Schryver Ingegeven op: 19-jun-2002 Gereden op: 19-jun-2002
19/06/2002:<br>
De bewegwijzering van de parcours kan heel wat beter! De topografische kaart is meermaals uit de rugzak gemoeten.<br>
Spijtig dat grote delen van de routes over asfaltwegen lopen en dan nog niet altijd kleine of rustige baantjes. Daar waar men het asfalt verlaat is het ok. Het potentieel aan modderige en steile bos- en landwegen is groot, dus met wat improviseren kom je toch nog vuil én moe aan het eindpunt.<br>
Kortom, koop een goede kaart en sla hier en daar eens links- en rechtsaf en je trip wordt heel wat leuker!
Van: Bas Blockmans Ingegeven op: 10-aug-2001 Gereden op: 10-aug-2001
10/08/2001:
Vorige week ben ik de route B1 gaan rijden. vertrekpunten te han-sur-lesse en rochefort

Ik wil even kwijt dat dit toch parcour toch wel zeer extreme hellingen heeft( vooral enkele km na vertrekpunt in H-s-l ligt een helling om 'u' tegen te zeggen). het is zeker en vast een mooie tocht, maar het is jammer dat het vaak of te extreem of te asfalterig is . ook even vermelden dat een kaart geen overbodige luxe is, daar hier en daar bewegwijzering ontbreekt
Van: Wouter Degrave Ingegeven op: 1-aug-2001 Gereden op: 1-aug-2001
De bewegwijzering en de staat van de circuits kun je goed tot zeer goed noemen.

Mooie circuits die geen extreme goede conditie vereisen