logo  
Herentals / KasterleeHerentals / Kasterlee (Herentals-Kasterlee)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Sportcentrum Duineneind , 2460 Kasterlee  014/85.12.98
blauw Camping Floreal Herentalsesteenweg 64, 2460 Lichtaart  014/55.61.20
? Sport Vlaanderen Herentals Vorselaarsebaan,  Herentals 

Lussen
groen blauw rood Herentals rood Netepark
11,3 km (95 hm)GPX 15,8 km (107 hm)GPX 10,5 km (96 hm)GPX 16,6 km (146 hm)GPX
Bike Trail Herentals
4,4 km (60 hm)GPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood
27 km (150 hm)GPX 23 km (140 hm)GPX 36,0 km (284 hm)GPX
Verbinding(en) tussen routes
Kasterlee-Retie Olen-Kasterlee Herentals - Tielen Lille - Herentals
7,7 kmGPX 2,8 km (20 hm)GPX 7,8 km (33 hm)GPX 8,9 km (39 hm)GPX

Informatie
Sportdienst Kasterlee  Tel: 014/85.99.17
Sportdienst Herentals, 014/28.52.50 Sportdienst Herentals, 014/28.52.50 
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietshandel Van de Water, Geelsebaan 22, 2460 Kasterlee, Tel: 014/85.05.25
Fietshandel Hendrickx, Herenthoutseweg 21, 2200 Herentals, Tel: 014/21.55.94
Revalibike (mentale en fysieke revalidatie met e-mountainbikes), Lamstraat 19, Lichtaart, Tel: 0472/94.37.45
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Sportcentrum Duineneind ja ja (mits aanvraag 014/85.23.49) ja (bij voorkeur reservatie) ja (bij voorkeur reservatie) ja (bij voorkeur reservatie)
Camping Floreal ja ja mits aanvraag mits aanvraag mits aanvraag
Sport Vlaanderen Herentals ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Miego Ingegeven op: 5-apr-2021 Gereden op: 4-apr-2021
Gisteren (klein Paasritje) vooral het westelijke deel van de lussen nog eens gaan rijden met het idee ook de zwarte trail eens te proberen. Vertrokken aan camping Floréal, op een nu al vrij droog (en zelfs bij wijlen zanderig) parcours. De rode route is inderdaad aangepast, heel wat nieuwe paaltjes, proper geplaatst. Iets voorbij de toeristentoren, op de Heistraat denk ik, gaat de route nu rechtsaf, maar dat is momenteel onderbroken omdat er daar nog wat gekapt/gesnoeid wordt. Een hele duidelijke ‘wegomlegging’ is er niet aangegeven. Je fietst dan best verder rechtdoor en ook voorbij de rode pijltjes die je verwarrender wijs terug naar links sturen. Die laatste pijltjes heb je waarschijnlijk nodig op de terugweg: je klimt er tot achter de begraafplaats en daalt dan terug tot aan de spoorweg.
Zo hebben we ook de aansluiting met de zwarte lus gemist die we dan via de Lichtaartseweg hebben bereikt. Leuke trail, niet overdreven technisch; de heuvel aan de fietsschool moet je 2x op en da’s best pittig, en beide afdalingen zijn steil en dus wel iets technischer.
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 5-sep-2020 Gereden op: 5-sep-2020
Kris​ Mertens (Consulent Sportieve Vrije Tijd, Sport Vlaanderen, Promotiedienst Antwerpen) laat weten:

De startplaats van de mountainbikeroute van Herentals-Kasterlee aan de Kruisberg te Herentals zal niet langer als startplaats van de route gebruikt kunnen worden.

Even wat meer uitleg hierbij;
De historische site Kruisberg, die grenst aan deze startplaats, zal opgewaardeerd worden. De site is enkel toegankelijk voor wandelaars en enkel te betreden via een vastgelegd wandeltraject.
Momenteel wordt deze site, die aan de startplaats net naast de permanente mountainbikeroute ( rode lus ) gelegen is, ook frequent door mountainbikers gebruikt. Wat echter niet de bedoeling is. Een huidige vaststelling is dat menig MTB’er gebruik maakt van de wegen naast en op de trappen. Daarom werd er besloten de officiële startplaats aan de Kruisberg te schrappen om zo de directe omgeving Kruisweg – Kruiskapel te vrijwaren. Tevens kregen we van de boswachter de boodschap mee dat er in de toekomst gerichte controles zullen plaatsvinden en er PV’s zullen uitgeschreven worden indien er overtredingen worden vastgesteld.
1. De startborden op deze startplaats werden reeds verwijderd alsook de startplaats op het digitale platform van Sport Vlaanderen.
2. De route van Herentals zal nu als officiële startplaats enkel Sport Vlaanderen Herentals – Vorselaarsebaan hebben.
3. Recent werd er in Herentals een nieuw technisch parcours in gebruik genomen. Deze zwarte lus vertrekt eveneens aan de startplaats van Sport Vlaanderen en zal geïntegreerd worden in de bestaande rode lus zodat de mountainbikers het technisch parcours op de site van Sport Vlaanderen leren kennen en de rode lus uitgebreid wordt met een technisch gedeelte en single tracks.
4. De route zal ook aangepast worden zodat de mountainbikers van aan Sport Vlaanderen Herentals, de startplaats, sneller in de bosrijke omgeving komt en er minder over verharde wegen gereden dient te worden.
5. De mogelijke invalswegen op Kruisberg richting Kapelweg en Kruisweg werden reeds voorzien van houten paaltjes met het verbodsbord voor MTB’ers.
6. MTB’ers zullen gesensibiliseerd worden om enkel het bewegwijzerde parcours te gebruiken en niet af te wijken van dit parcours.
7. De startborden en info op de officiële website van Sport Vlaanderen zullen aangepast worden van zodra het nieuwe traject officieel aangepast is.

In de eerste plaats willen we er voor zorgen dat de mountainbiker ten volle zijn/haar sport kan blijven beoefenen, maar trachten we dit zoveel mogelijk in kwaliteitsvolle omstandigheden te laten plaatsvinden en tevens rekening te houden met de verzuchtingen van andere recreanten en andere actoren.
Van: Ronald Ingegeven op: 2-jul-2020 Gereden op: 1-jul-2020
Mooie route, leuke klimmetjes, veel vals plat, mooie tracks door het bos. Na de buien van afgelopen dagen wel heel veel plassen... komen hier zeker nog eens terug!
Van: Lauwers Ingegeven op: 17-apr-2020 Gereden op: 17-apr-2020
Bikers ten gevolge van het Corona virus, is de zwarte toer van Herentals afgesloten.
Van: peeters marc Ingegeven op: 22-feb-2020 Gereden op: 22-feb-2020
de gps links die telkens bij de mtb parcours staan vermeld,hoe zet je die bv op je garmin?
Van: Rudi B Ingegeven op: 5-jan-2020 Gereden op: 2-jan-2020
Inderdaad nog steeds een van de mooiste routes. Sinds kort is er nog een zwarte lus bijgekomen in en rond het netepark Herentals. Deze zwarte route ligt net naast de rode route, dus perfect combineerbaar.
Deze route is zeer technisch met veel draaien en keren en een heuse beklimming op en over een oude skiberg. Paul Herygers heeft ze dan ook mee uitgetekend. Totale lengte van zwart is 4.4 km kort maar pittig.
Veel plezier
Van: Kris Segers Ingegeven op: 26-aug-2019 Gereden op: 18-aug-2019
Dit blijft ongetwijfeld één van de mooiste routes van de kempen en ver hier om heen.
Pijltjes zijn keurig in orde, dus mis rijden is quasi onmogelijk volgens mij.
Parcours bevat alles wat er in moet zitten, single track - kleine venijnige klimmetjes - techniek, ...
Ook nog voor een dikke 90% offroad wat de dag van vandaag al niet zo zelfsprekend is.
Bij droog weer kan je volle bak gaan, bij nat weer zijn er best zware stukken bij - is en blijft een topper voor mij !
Van: MTB-er Ingegeven op: 20-jul-2019 Gereden op: 19-jul-2019
Dit blijft een van de mooiste routes in Vlaanderen.

Een van de weinige routes die echt goed afgepijld staat, goed onderhouden is en bij alle weersomstandigheden te rijden is. Absolute aanrader. Wie de weg weet kan naar eigen wensen de route uitbreiden, afsteken, finetunen, etc.
Van: Eric Van Genechten Ingegeven op: 6-jul-2019 Gereden op: 5-jul-2019
You Tube is Eric Van Genechten of MTB Herentals 05 07 2019 ipv Rikke Veus, mijn excuses
Van: Eric Van Genechten Ingegeven op: 5-jul-2019 Gereden op: 5-jul-2019
bekijk de You-tiube filmpjes van Rikke Veus route Rood - groen - blauw, meerdere filmpjes geplaatst in volgorde van rijden...
Van: Eric Van Genechten Ingegeven op: 5-jul-2019 Gereden op: 5-jul-2019
lekker weertje om te crossen in de bossen van Herentals, veel los zand maar ook een uitdaging op zich, bij de groene lus juist na de put een ommetje naar beneden , leuk en zeer technisch, zou standaard in het parcour mogen van mij, de buitenste sporen volgen en je komt weer waar je er in rijdt
Van: Roy Ingegeven op: 13-jan-2019 Gereden op: 12-jan-2019
Rood Herentals gereden, leuke route, vooral 2de helft in het bos. Goed en duidelijk bewijzerd.
Van: Eric Van Genechten Ingegeven op: 9-jan-2019 Gereden op: 30-dec-2018
zalig om in de bossen van Herentals en omgeving te crossen, ik kom hier regelmatig op zondag met mijn MTB fietsen en geniet er steeds van , rood - groen - blauw een 40 km genieten, parcours liggen er soms anders bij dan de vorige keer (droog en nat) maar ik ben voor afwisseling, de bewegwijzering is OK
Van: spurter Ingegeven op: 23-jul-2018 Gereden op: 23-jul-2018
Nog eens afgezakt naar Kasterlee om daar de befaamde Kasterlee-Lichtaart-Herentals tour te fietsen.

Elke keer dat ik er kom zie ik er minder bomen staan.

Door de droogte erg veel los zand. Wat mij betreft wat minder dat losse zand, maar weinig aan te doen met dit weer, denk ik.

Parcours is afwisselend. Korte/steile klimmetjes, wat singletracks, wat paden om tempo te maken. Asfalt is zeer beperkt op deze route. Wat mij betreft een van de mooiere routes in Vlaanderen.
Van: patrick men dierckx Ingegeven op: 17-apr-2018 Gereden op: 17-apr-2018
VANDAAG blauw, groen en rood gereden. MTB route lag er zeer goed bij. Nergens een probleem! Ja, soms een 50x50m dennebos weh maar dat is strategie van vlaanderen.be bosbeheer om de belgische bomen terug een kans te geven. gebeurt in alle dennenbossen. Rout was leulk met veel licht en vogel lawaai.
Van: vandeperre Ingegeven op: 14-apr-2018 Gereden op: 14-apr-2018
vandaag na lange tijd herentals/Kasterlee/lichtaart nog eens gaan rijden,mensen mensen wat is dat daar allemaal da herkende niet meer duizenden bomen weg gehaald(waarom) en dan het ergste van alles vind ik dan dat die machines alles kapot hebben gereden (al maar een geluk het was zogoed gelijk overal droog ) denk dat het anders nogal modderbaggeren had geweest,vraag ne af wat ze met die bommen doen de mooie rechte stammen leggen ze opzij de rest ligt daar zomaar de liggen waarom,waarom is daar dan zoveel geld mee gemoeid heren van de natuur
Van: DeKimpe Ingegeven op: 11-mar-2018 Gereden op: 10-mar-2018
Groen (+zwart) - Blauw - Groen - Rood gereden!! Topper

Het zwarte parcour is het cyclocross-trainingsparcours van ca. 2.5km waar profs en recreanten trainen. Het is een spannende lus gelegen 'links achter' camping Floréal OF ten westen van camping Floréal. Let wel: enkel toegankelijk tussen bepaalde data!!)
Van: Jonas Ingegeven op: 21-aug-2017 Gereden op: 19-aug-2017
De grote combinatielus gereden zaterdag. Echt genoten van deze mooie route. Zulke parcours zouden er meer moeten zijn!
Van: Jimmy Ingegeven op: 23-jul-2017 Gereden op: 23-jul-2017
groene rode en blauwe gereden was een mooie toer en verzorgd !!!!!!!!!!!
Ik ga hier nog geregeld komen.
Van: robert Ingegeven op: 21-may-2017 Gereden op: 21-may-2017
Prachtige route, wel beetje slachtoffer van het eigen succes.

Het bos is van iedereen, maar ik zag vandaag paarden met wagen/koetsje op de single track rijden. Zo wordt toch alles vernield? Hetzelfde geldt voor motorcrossers.
Van: Ann Ingegeven op: 23-apr-2017 Gereden op: 17-apr-2017
Groen en aansluitend rood gereden, was vr mij als beginnend mtbster al best wat pittigere route , maar op zich ook weer wel leuke route .... bewijzering ok ...
Van: avonds jef Ingegeven op: 23-mar-2017 Gereden op: 17-mar-2017
Nazicht blauwe en groene lus alles oké
Er zijn door de gemeente kasterlee nieuwe connectieborden geplaatst daar waar splitsingen mogelijk zijn en ook verbindingen mogelijk zijn.
Mooi ovzerzicht,enkel nog de nodige stickers plaatsen (u bevindt zich hier.)
Zal ik snel in orde brenegen
gr en geniet nog van de mooie routes
Van: Adrian Ingegeven op: 30-jan-2017 Gereden op: 27-jan-2017
@Raf:

De gele pijltjes zijn verbindingsroutes, die wijzen u richting de routes in Rete, Tielen en ergens zouden ze u ook richting Olen moeten wijzen.

Afgelopen vrijdag blauw, groen en rood gereden. Parcours lag er perfect bij. Wat me wel opvalt: niet alleen natuurbeheer breekt de bossen af, ik zie vaak mensen daar bomen kappen of aanhangwagens met gekapte bomen staan. Nog even en er steekt geen bos meer over.
Van: Wim Ingegeven op: 8-oct-2016 Gereden op: 25-sep-2016
Ik heb de route (3 lussen gecombineerd) meermaals gereden waarbij deze er meestal slijkerig bijlag. Dit was deze keer niet het geval. Integendeel zelfs, deze keer was het op plaatsen zelfs lastig om door het losse zand te geraken. Toch kan ik deze route enkel aanraden aangezien het één van de betere bloso routes is in het Antwerpse.
Bovendien is de route ook zeer goed bewegwijzerd!
Van: Kristof Ingegeven op: 13-sep-2016 Gereden op: 13-sep-2016
Super mooi toer. We hebben de 3 lussen gedaan .+- 41 km. goed aangegeven
. ik vond persoonlijk de groene lus het mooiste met de single tracks. Maar zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Raf Ingegeven op: 30-aug-2016 Gereden op: 28-aug-2016
Zondag rood groen blauw gereden. Zoals altijd prachtige toer. Aan sporthal in kasterlee uitbreiding gele lus willen doen. Blijkbaar is dit geen lus. Na 10 km plots geen gele pijlen meer te vinden. Enkel nog de groene van de toer in retie. Heb ik iets gemist?
Van: Wouter Ingegeven op: 16-aug-2016 Gereden op: 16-aug-2016
Rood-groen-blauw gereden vertrekkende vanuit recreatiedomein Netepark (ruime parkeergelegenheid) voor 42 km op 2h05.
Het moet waarschijnlijk niet meer gezegd worden maar hier komt hij: een heel leuke mountainbike tocht.
Goed berijdbare paden worden afgewisseld met kronkelende single trails met hier een daar een serieus stijl bultje erin.
Bepijling was perfect in orde, splitsingen zijn duidelijk aangegeven alsook gevaarlijke plaatsen.
Ondergrond lag er quasi perfect bij, meeste zandstukken waren niet supermul. Hier en daar een plasje modder maar konden overal langs.
Dikke aanrader voor beginners tot gevorderden!
Van: Adrian Ingegeven op: 7-aug-2016 Gereden op: 7-aug-2016
Als je vanaf de Mast (Kasterlee) gaat richting dan stuk over het viaduct, dan ligt er een boom over de weg.
Van: Julius Ingegeven op: 1-aug-2016 Gereden op: 30-jul-2016
Ik heb rood, groen en blauw gereden.

Werkelijk waar schitterend, alle drie de routes. Ik ben begonnen met rood, waarbij ik al snel op groen terecht kom. Het begint met lange wegen rechtdoor, wel door prachtige omgeving. Daarna al snel singletrack en pittige klimmetjes. Blauw is een stuk vlakker en minder technisch. Zonder dat het saai wordt overigens. Daarna tweede deel groen weer een uitdagende singletrack, waarna je via prachtige bospassages bij de finale komt, de rode lus. Deze is loodzwaar als je tempo rijdt. Er is geen meter vlak.
Van: Mel&Jo Ingegeven op: 23-jul-2016 Gereden op: 23-jul-2016
Vandaag groen+blauw gereden, bewegwijzering is heel goed.
Uitdagend parcours met toffe single tracks en enkele korte krachtige klimmetjes in de mulle zand.
Van: Christophe Ingegeven op: 19-jul-2016 Gereden op: 17-jul-2016
Na 2 weken niet meer in Herentals te hebben gereden, afgelopen zondag terug de route gedaan. Door het slechte weer van juni en afgelopen weken was het grote merendeel van de route herschapen tot een slijkpoel en verschillende diepe en grote plassen. Leuk, maar niet om elke week opnieuw tot aan uw oren onder't slijk te zitten.

Hier is nu gelukkig verandering in gekomen door een enorme lading zand. Op de ergste plaatsen werd zand voorzien om alles weer proper en droog te krijgen. Let wel, op sommige plaatsen is het daarom moeilijk om te klimmen/door te geraken, en sommige bochten zijn hierdoor ook vrij spannend geworden. Vooral die na de afdaling aan 'den toren' is goed van zand voorzien.

Verder een waanzinnig toffe route!
Van: Wannes Ingegeven op: 6-jun-2016 Gereden op: 5-jun-2016
Gisteren de groene gelopen, kindjes gefietst.
Na 6,5km (na splitsing groen/rood, aan paaltje 94 dacht ik) ligt er een boom over de weg.
Van: Xavier Ingegeven op: 25-apr-2016 Gereden op: 24-apr-2016
Vermoedelijk heb je het bordje op de Bosbergen gemist. Als je vanaf het spoor komt en richting Herentals gaat, ga je eerst links over een soort van grindpad en daarna een stukje voorbij de scouting rechts. Mensen die de route niet kennen, missen dat bordje nog weleens.

Ben gisteren geweest. Parcours lag er prima bij, ondanks aan felle hagelbui.
Van: Stijn Ingegeven op: 18-apr-2016 Gereden op: 17-apr-2016
Gisteren de blauwe en groene route gereden. Bedoeling was om rood er ook bij te nemen, maar ik heb nergens een rood bordje gezien?
Door de hevig regen- en hagelbuien zal ik waarschijnlijk niet goed opgelet hebben en deze daardoor gemist hebben.

Het lag er wel heel vettig bij, maar dit zal voornamelijk door de hevige buien van gisteren geweest zijn want in de eerste, droge kilometers was niet veel modder te bespeuren.
Van: Christophe Ingegeven op: 15-apr-2016 Gereden op: 9-apr-2016
Week eerder de rode lus gereden (10km), welke zeer aangenaam was als beginnende mtb'er! Ditmaal de volledige lus gereden (blauw - groen - rood) en was voor mij -mensen zonder fysiek- toch best pittig! Vooral na regenweer is het laatste stuk van de rode route best slijkerig. De blauwe route is dan weer ideaal voor de fans van singletrack rijders.
Van: Jef Ingegeven op: 22-jan-2016 Gereden op: 22-jan-2016
Dag Jef, jij bent peter van het parcour, klopt dat? Heb jij een emailadres waarop ik je kan bereiken? Heb enkele vraagjes...
Van: Jef Ingegeven op: 26-dec-2015 Gereden op: 18-dec-2015
Nazicht blauwe en groene lus aan paaltje nr 79 gedeeltelijk over parcours omgewaaide boom tech.dienst verwittigd voor de rest alles in orde
Gr Jef
Peter Mtb parcours
Van: JEF Ingegeven op: 1-nov-2015 Gereden op: 1-nov-2015
Vandaag blauwe en groene lus nagekeken alle pijltjes zijn goed zichtbaar behalve nr 49 heb dit doorgegeven aan tech.dienst kasterlee
Wel even opletten voor de omleiding in Lichtaart houtkap(omleiding is goed aangegeven)
gr jef peter van de parcours
Van: Tom Ingegeven op: 27-oct-2015 Gereden op: 27-oct-2015
Vandaag nog eens de groene route gereden.
Lag er nog verbazend droog bij.

Ook nog eens de zwarte route (cyclo-cross parcours) gereden.
Is een kort maar krachtig ritje +-2.5km.
Vertrekt bij splitsing groen - blauw aan floreal , maar waar je naar rechts draait om blauw te nemen achter omheining camping , moet je links schuin het bos inrijden voor zwarte route.
is enkel berijdbaar van september tot maart.
Moet je zeker eens doen , is een aanradertje.

Van: Xavier Ingegeven op: 19-oct-2015 Gereden op: 18-oct-2015
Aarschot kun je ook mooi fietsen en is 'n half uurtje.

Deze route afgelopen weekend weer 2 x gereden. In Herentals kun je nog combineren met plaatselijke lusjes om het wat zwaarder te maken. Blauwe route kent enkele mooie stukken. Rode is met modderachtige ondergrond vooral erg zwaar. Plaatselijk parcours is op en af.

In de regio uniek. Ik ben met deze route begonnen en de meeste andere routes in de regio vallen dan tegen.
Van: Peter Ingegeven op: 18-oct-2015 Gereden op: 18-oct-2015
@Stefan: in de regio zijn er niet echt vergelijkbare routes, maar als de groene je bevalt, moet je zeker de 3 lussen samen proberen.
Tielt Winge is niet zo ver als Luik en ook zeer de moeite waard.
Van: Stefan Ingegeven op: 18-oct-2015 Gereden op: 17-oct-2015
Gisterochtend de goene route gereden,leuke route.
Ik zoek nog meer van dit soort routes zijn die er in de omgeving turnhout??
Of moet ik dan toch richting luik?
Van: Xavier Ingegeven op: 11-oct-2015 Gereden op: 11-oct-2015
@Marcel: de route is goed bewegwijzerd. Waar je even op moet letten zijn de volgende punten:
- rode lus op het stuk waar je langs het spoor rijdt en je op een hoger gelegen weg dan het spoor rijdt. Als je daar 'n kleine afdaling ingaat, moet je vlak daarna opeens rechts een steile heuvel op. Dat bordje staat vrij laat aangegeven.
- blauwe lus: als je uit het bos van de groene lus komt, steek je een weg over. Op het fietspad ga je links, daarna meteen rechts, omlaag, links, dan 'n zandpad langs prikkeldraad, waarna je links een heuveltje op rijdt. Eenmaal boven moet je meteen blauw, smal paadje in.

Verder zou ik geen stukken weten waar je zou kunnen verdwalen.

Vandaag de blauwe, groene, rode lus en een keer lokale rondje in Herentals gedaan. Gemiddelde van 22,1 km/h. Parcours was prima te berijden.
Van: Marcel Ingegeven op: 9-oct-2015 Gereden op: 23-oct-2015
Hallo,
Over 2 weken verblijven wij een paar dagen in Ranst bij Antwerpen. We willen dan graag de rode, groene en blauwe route aan één stuk fietsen. Eigenlijk wilden we beginnen bij Speelplein Kruisberg in Herentals.
Kunnen we deze routes fietsen aan de hand van de geplaatste bordjes?
We zijn namelijk onbekend daar en hebben geen gps, dus moeten de route volgen aan de hand van de bordjes. Is dat eenvoudig te doen?
Eventuele reactie mag naar: marcel.immink@jonglaan.nl

Groeten, Marcel
Van: Xavier Ingegeven op: 22-sep-2015 Gereden op: 20-sep-2015
Daar lijkt het wel op, Jaak. Heb 'm nu nog eens gereden en heb kennelijk een pijltje gemist. Als je er niet bekend bent, is het toch nog al eens opletten op de pijltjes. Mening over de rode lus stel ik iets bij, maar kan niet tippen een de betere stukken van de blauwe en de groene lus.
Van: Jaak Ingegeven op: 14-sep-2015 Gereden op: 13-sep-2015
Xavier: ik denk dat jij alleen de kleine rode lus hebt gereden en die is inderdaad niet de moeite waard. Zelf gebruik ik die om op te warmen. Ik zou toch aanraden om rood niet links te laten liggen want de rode lus is best wel de moeite waard, zeker het stuk aan de parking en de toeristentoren.
Van: johan Ingegeven op: 21-aug-2015 Gereden op: 21-aug-2015
Hele tocht gereden vandaag

Blauw is een uitstekende opwarmer voor groen. Lekker door de bossen en slechts af en toe wat asfalt. Niet verkeerd om warm te rijden. Groen begint wat tam, maar al snel krijg je wat mooie technische gedeelten om je stuurmanskunsten te oefenen gevolgd door wat steile klimmetjes. De rode lus was een anti climax. Veel te veel weg en de stukken offroad waren vaak lange brede paden. Daarna de terugweg van groen, wederom wat steile en pittige klimmetjes en het laatste stuk van blauw is ook zeker de moeite waard. Je verwacht dat 'n tamme uitloop, maar mag nog een paar keer aan de bak.

Leuke route. In plaats van de rode lus kun je ook nog een keer de blauwe doen of nog een keer de groene. Alleszins beter dan die saaie rode lus.
Van: Xavier Ingegeven op: 20-aug-2015 Gereden op: 20-aug-2015
Vandaag voor het eerst de gehele route (blauw, groen en rood gereden) nadat ik voorheen al wat stukken van blauw en groen gereden had.

De blauwe route vind ik prima, met name heuveltjes zoals bij dat viaduct over de N-weg kunnen mij wel bekoren. De bepijling op de terugweg kan wat onduidelijk zijn vind ik. Ook het groene deel is aangenaam met de technische gedeelten en de klimmetjes. zijn aangenaam om je op uit te lezen. Daarna het rode gedeelte. Ik dacht even dat ik op een wegparcours terecht was gekomen. Vrij weinig offroad en de offroad stukken die er waren, zijn niet echt uitdagend. Op een mooie dag in het weekend leuk als tussenfase, maar op augustusavonden zoals vandaag dat het steeds vroeger donker wordt, laat ik de rode lus voortaan schieten.
Van: Marc Vermeiren Ingegeven op: 3-aug-2015 Gereden op: 2-aug-2015
Gisteren vanuit Mechelen met de auto de verplaatsing gemaakt naar Herentals, auto geparkeerd aan het Netepark, Herentals
Van daaruit hebben we de ingepikt op de rode route, aansluitend groen, bedoeling was om blauw ook aan te pikken maar na verkeerd rijden bleken we na 2 km weer aan de koppeling groen/ blauw te zijn.
dan maar besloten om weer in te pikken bij groen. we gebben groen 2 keer gereden om dan weer met rood aan te pikken richting Herentals.

Het was een zeer fijne ervaring, de aanloop begon rustig, maar eens we in het bos zaten werd het steeds aangenamer. vooral het technische gedeelte in het groen kon ons bekoren. Ook het rode gedeelte na groen was een mooie route ...
Ons zien ze daar nog zeker vaak terug!

De bepijling van rood en groen was perfect, dat we fout gereden zijn in het begin met blauw laat ik in het midden dat het onze fout was, we zagen meteen blauwe pijltjes ... maar dat bleek al de terug weg.
Van: Pascal Ingegeven op: 31-may-2015 Gereden op: 31-may-2015
Vandaag met mijn zoon van 12 de rode lus gedaan. Lag er perfect bij, zeer goed berijdbaar! Zeer fijne route!
Van: Chris Ingegeven op: 24-may-2015 Gereden op: 23-may-2015
Rode lus is terug in orde, heel goed bereikbaar .. fun !
Van: Peter Ingegeven op: 4-may-2015 Gereden op: 3-may-2015
Gisteren opnieuw de 3 toeren gereden. Men is toch begonnen om de omgeploegde delen glad te strijken, waarvoor dank.
Het is nog niet optimaal maar toch al een stuk aangenamer. Zal wel in orde komen, denk ik.
Als er nu nog een extra alternatief zou komen voor de superleuke single-trail die vorig jaar werd afgesloten, zou dat geweldig zijn.
De 2 hellingen op het einde van de groene zijn wel ok maar compenseert het afgesloten deel niet, vind ik.
In ieder geval was het gisteren alweer een stuk leuker om hier te rijden!!
Van: jef Ingegeven op: 22-apr-2015 Gereden op: 22-apr-2015
Vandaag nazicht blauwe en groene lus vanuit kasterlee parcours volledig in orde
jef peter van de parcours
Van: Peter Ingegeven op: 18-apr-2015 Gereden op: 18-apr-2015
WTF...!! De rode lus is compleet omgeploegd en beslist geen plezier om te rijden. Het lijkt wel dat men stilaan de mtb'ers probeert te mijden in Herentals en omstreken.
Vorig jaar sluit men de beste single-track af onder het mom natuurgebied opwaarderen. Nu vernielt men een volledige lus met zware machines. Wat met het herstel van de natuur wanneer zulke zware machines door het bos ploegen??
Ooit was Herentals-Kasterlee-Lichtaart de beste mtb-tour van vlaanderen. Dat kunnen ze nu wel vergeten. Wie hier nu voor de eerste keer komt, komt NOOIT meer terug.
Schandalig als Bloso dit zo maar pikt.
Van: Bart C Ingegeven op: 16-apr-2015 Gereden op: 15-apr-2015
gisteren groen en rood gereden. Groen ligt er goed bij.
Rood ligt er slecht bij. Ze zijn hier en daar bomen aan het rooien met diepe spoorvorming (soms 50 cm diep, zonder overdrijven), bijna onmogelijk om recht te blijven. Voorts over een paar bomen moeten klauteren, waar je niet langs kan rijden. Voorlopig is rood af te raden.
Van: Patrick D Ingegeven op: 14-apr-2015 Gereden op: 11-apr-2015
Blauwe en Groen lus perfect. Roode lus NU EEN MTB topie!!
Van: Patrick D Ingegeven op: 18-mar-2015 Gereden op: 7-mar-2015
Blauw was goed, groen net opgeknapt en zeer goed.
Roodde lus van na de schoutskamp weg was een ramp, en is nog steeds wegblijven!!!
Bos wordt geroeid door zeer zware tactors. sporen tot voorbij mijn knieen. en nee ik ben geen dwerg.
Bepaling weg, tracks weg, ....
BLOSO verantwoordelijke had via site moeten laten weten dat Rood onmoggelijk was.
Rood moet volledig herbepijldt worden.IMaak er een 30 km van met meer lussen. is best mogelijk.
Zal volgend weekend nog eens proberen, maar dan is alles mischien perfect voor rood.
Van: Krikzorcist Ingegeven op: 16-mar-2015 Gereden op: 15-mar-2015
Na de zoveelste keer de rode lus gereden te hebben, weer maar eens tot de pijnlijke vaststelling gekomen hoe f*cked up, deze leuke en prachtige lus wel niet geworden is. Her en der zijn massaal bomen gekapt, de reusachtige bandensporen van de machines met als gevolg kapotgereden bospaden, echt niet meer normaal. Elke week dat ik er passeer weer maar eens een nieuwe hoop boomstronken op elkaar gestapeld langs de route. Ik vond het al jammer dat ze er de singel track (locatie: splitsing van rood naar groen) tussen uit hebben geknipt en dit dan met de reden beschermt gebied, mtb'ers rijden er zogezegd alles kapot... R.I.P. rode lus, blij dat ik deze jaren geleden, toen alles nog ongewijzigd en niet vernielt was, kunnen rijden heb.
Van: wannes Ingegeven op: 23-feb-2015 Gereden op: 21-feb-2015
Ik heb zaterdag 21/2 de groene lus afgelopen (en netjes ruim op tijd opzij voor de fietsers hoor! ;-) ). De aanzienlijke putten in de single track zijn opgevuld.
Na de splitsing naar groen staat er wel een bordje dat het parcours gewijzigd is. Geen idee hoe lang dat al is, maar ik heb dus de nieuwe GPX, zal hem mailen.
Van: jef avonds Ingegeven op: 13-feb-2015 Gereden op: 13-feb-2015
Na lang aandringen zijn de parcours t.h.v hofke van Bayot (single trac)volledig in orde de tech. dienst van Kasterlee heeft hier uitstekend werk geleverd.(hebben hier een volledige week aan gewerkt)
jef peter van de parcours
Van: Ronny Aerts - webmaster Ingegeven op: 27-jan-2015 Gereden op: 26-jan-2015
Kris Mertens van de Bloso Promotiedienst Antwerpen laat weten dat de route van Herentals-Kasterlee recent terug in orde gebracht is naar de toestand van voor de werken. Voor de blauwe lus werd er een omleiding voorzien tijdens de werken aan de Noord-Zuidverbinding ( Kasterlee – Geel ). De mountainbikeroute werd recent terug aangepast.
Van: jef avonds Ingegeven op: 8-dec-2014 Gereden op: 8-dec-2014
Hey Patric
Een goed idee zal het voorstellen via bloso.
De paaltjes aan de oversteek Noord-Zuid hebben we vandaag een beetje verplaatst(beter zicht op de parcours)
We moeten de paaltjes nog nummeren vanaf Lichtaart nr 129 tot einde en zal kortelings gebeuren(van zodra dit klaar is zullen we de route met alle wayponts on line plaatsen
Ook 2 paaltjes verplaatst aan de molen na de oversteek van de Geelsebaan in Kasterlee
sportieve groeten
Jef
peter van blauwe en groene lus
Van: Patrick Asterix Ingegeven op: 1-dec-2014 Gereden op: 29-nov-2014
Zaterdag B-G-R gereden. Aanwijzingen perfect. Wat putten en wortels, dus echt MTB.
Diepte van putten was duidelijk want het was droog. Niets abnormaal.
Sugestie mbt blauwe lus: by oversteek van de Herentalse steenweg (x2) en de andere weg oversteken plaatz fietsborden om het verkeer te waarschuwen!!!
txs mvg
Van: jef Ingegeven op: 9-nov-2014 Gereden op: 3-nov-2014
De volledige blauwe en groene route nagekeken alle paaltjes opgenomen op gps zodat we ze terug kunnen nummeren in totaal 176
Er is 1 paaltje uitgetrokken in Heerle heb het voorlopig recht gezet maar zal het doorgeven aan tech dienst
Er ligt een boom over het parcours tussen paaltje 27-28 zal dit ook doorgeven
De route is in orde (de single tracs achter het hofke van bayot moeten nog genevileerd worden dus hier nog oppassen voor de diepe putten bij regenweer)
gr jef peter mtb parcours
Van: Dan Ingegeven op: 1-oct-2014 Gereden op: 13-sep-2014
@Ferre: Ik ben laatst deze route nog eens gereden vanaf de Heiberg. na een klein stukje te hebben gefietst, sla je links af op een heuveltje ( vooraleer je de officiële route bereikt)
Het is de rode route met zoals aangegeven mooie single tracks die niet op de borden van Bloso zijn aangegeven.
Op een geven moment kom je op een open bosvlakte met veel zand. Daar was nu een hek geplaatst en ik kon de route niet meer verder volgen :-(
Van: Jan Ingegeven op: 12-sep-2014 Gereden op: 12-sep-2014
Vandaag en vorige week deze route gereden en het lag er zeer mooi bij. Vandaag was ik in Herentals gestart en vorige week in Kasterlee. Heb zowel vandaag als vorige week de splitsing van groen naar rood niet gezien? Vandaag was ik op de rode route gestart en na een ronde kwam ik terug op dezelfde plek ( grote vijver ) uit waar ik van rood overgegaan was op groen maar heb nergens gezien hoe ik terug op rood kon komen. Heb dan in tegenovergestelde richting gereden zodat ik terug op startpunt in Herentals uitkwam.
Van: wannes Ingegeven op: 27-aug-2014 Gereden op: 26-aug-2014
Gisteren na dagen van regen dit parcours (blauw+groen+rood) gaan rijden. Zéér leuk, alles goed aangegeven? De regen zorgde voor enorme plassen op singel tracks (alé, overal eigenlijk), dus oppassen geblazen dat je niet met je voorwiel blijft steken in de modder. Geen ongelukken gedaan, maar toch redelijk zwaar en technisch, door de langdurige regenval.
Van: Patrick D Ingegeven op: 22-jul-2014 Gereden op: 21-jul-2014
Hi,
Gisteren blauw-groen-roode lus gereden en perfect MTB parcours. Ja, op de blauwe en groen lus zijn er some diepe putten en wat wortels, maar het is toch MTB??
Weg is zeer goed aangegeven.
Start by Florian want op einde van de rit is de camping Ice truck er meestaal :-)
Roode lus is meer op en af, en technish als je wat sneller wilt gaan. Moeilijker als B & G lus.
Suggestie mbt Roode lus onderhoud: braambossen zijn een probleem op het stuk na the vuurtoren. Er eens door rijden met quad en opruimenen? Dank u
Patrick
Van: jef Ingegeven op: 7-jul-2014 Gereden op: 30-jun-2014
Hey
Nazicht van de parcours Kasterlee-Lichtaart in Kasterlee 1 paaltje uitgetrokken voorbij de lagere school hier moet men links af
Wat betreft de diepe putten in Lichtaart achter het hofke van Bayot dit geef ik al meer dan 1 jaar door aan de gemeente en maar hopen dat er iets gaat gebeuren wat betreft herstelling
voor de rest parcours in orde
Kortelings het vertrek terug bijna zoals vroeger en aankomst ook zoals vroeger(over de noord-zuid)
vr gr Jef peter van de parcours
Van: Ferre Ingegeven op: 8-jun-2014 Gereden op: 7-jun-2014
@Dan
Als je vertrekt vanuit heiberg kan je kiezen tussen twee rode lussen. Eén ervan geeft aansluiting op de groene lus en de andere blijft op de heiberg.
Maar zijn alletwee officiële parcours van Bloso
Van: Bert Ingegeven op: 31-may-2014 Gereden op: 31-may-2014
Wij rijden maandelijks het Herentals parcours, laatste tijd zijn er vaak erg diepe putten op de single track van de groene lus op stuk komende van Lichtaart richting Herentals. Zouden deze opgevuld kunnen worden, of het parcours omgelegd kunnen worden? Idem als je in Herentals komende van Den Brink terug het bos in duikt, dan is het de eerste 50m erg gevaarlijk (vorige week nog met drie gevallen door twee opeenvolgende diepe putten).
Van: elz Ingegeven op: 21-may-2014 Gereden op: 21-may-2014
De rode route hoort wel bij het officiele parcours Herentals-Kasterlee. De route is onlangs alleen aangepast door beheerswerken in het bos. Mogelijk ben je de aanrijroute tegengekomen die vertrekt aan het Bloso sportcentrum in Herentals. De borden aan de vertrekpunten geven de drie kleuren duidelijk aan.
Van: Dan Ingegeven op: 29-mar-2014 Gereden op: 29-mar-2014
Vandaag de blauwe lus eerst eens gereden. Was ok, maar rood en groen zijn mooier.
Ben dan richting Herentals terug gereden langs het meertje en na een paar honderd meter links het bos in afgeslagen.
Daar was een rode route aangegeven die erg leuk was om te rijden. Over deze rode route vind ik nergens informatie, want het is niet de officiële route van bloso.

Wel mooie single track, maar waar begint deze route en waar eindigt deze?

Ik kon hem terug volgen tot ik in een woonwijk uitkwam. Straatnaam: heiberg
Is deze voor mbt of voor wandelaars?

Wie kan mij meer over deze route vertellen?
Van: guy Ingegeven op: 15-dec-2013 Gereden op: 15-dec-2013
Vandaag eerste keer met mijn vrouwtje groene lus gereden. Wel even wennen aan de pijltjes maar wel goed aangegeven.
Wel een drukke bedoening, had ik niet verwacht.
Van: jef Ingegeven op: 8-nov-2013 Gereden op: 8-nov-2013
Sportdienst is op de hoogte
gr jef peter van de parcours
Van: jef Ingegeven op: 3-nov-2013 Gereden op: 3-nov-2013
Luc
Ik heb dit de vorige controle ook gezien men kan er nog juist passeren als het zo blijft ok maar zal eens navragen op de gemeente Kasterlee
gr jef
Van: Luc Ingegeven op: 2-nov-2013 Gereden op: 1-nov-2013
Tav Jef: Op het blauwe parcours - in Lichtaart richting Kasterlee - passeer je de achterkant van een nieuwe verkaveling. De afsluiting van een van de tuinen is tot op het pad geplaatst. Is dit correct? Als de eigenaar daarnaast hetzelfde doet kan je niet meer passeren.
Van: jef Ingegeven op: 26-oct-2013 Gereden op: 25-oct-2013
Nazicht blauwe en groene lus wat betreft afpijling alles in orde de single tracs achter het hofke van bayot moeten nog altijd aangevuld worden(diepe putten) zal nog eens aandringen bij de techn dienst
Bedankt Gert dat ik onderweg met uwe nieuwe fiets mocht rijden
gr
jef peter van de parcours
Van: Peter Ingegeven op: 7-oct-2013 Gereden op: 6-oct-2013
Rood Groen Blauw gereden, vertrokken van Herentals Heistraat (kruisberg)
Prachtig weer
Leuk parcours
itt onderstaande commentaren, geen problemen gehad met de bewegwijzering.

ongetwijfeld het leukste parcours in de omgeving
Van: Dirk Ingegeven op: 7-sep-2013 Gereden op: 7-sep-2013
Vanochtend vertrokken aan De floreal voor blauw en groen luske met 2 vrienden, ondertussen al lang een vertrouwde omgeving en blijft ook een fijn parcourke om te doen.De wijzigingen aan de groene lus waardoor je inderdaad een mooi stuk single tracks niet meer kan doen is wel spijtig. Bepijling is zeker in orde, om hier verloren te rijden zou je toch heel erg je best moeten doen ...Het losse zand en hoge wortels zorgen wel hier en daar voor wat lastige stukken en remmen je wel wat af ( daar gaat mijn mooi gemiddelde :-) ), geef mij maar liever wat modder dan al dat losse zand! Wat ook opvalt is dat er wel wat ' betonstroken' ( door het bos getrokken zijn,breekt de natuurlijke omgeving toch altijd wat af vind ik ......
Rit afgesloten met een leffe van ' t vat, was weer een super ontspannen voormidagske in de Kempense bossen!
Van: Kristof Ingegeven op: 18-aug-2013 Gereden op: 18-aug-2013
Maarten en Frank ik heb net hetzelfde meegemaakt met de blauwe toer. Zeer verwarrend als je niet van de streek zelf bent. Een bordje met een kaart ernaast zou een leuk initiatief zijn!!!
Kijk maar goed uit als je Dessel groen-rood gaat rijden dan kom je ook ineens vage bordjes tegen met aankomst witgoor , vertrek witgoor , aankomst Campina enz enz......Terwijl de startplaats al jaren aan Tennisclub Spinnis is!
Denk dat de mensen die deze paaltjes zetten er vanuit gaan dat iedereen de buurt kent :(
Van: Maarten Ingegeven op: 17-aug-2013 Gereden op: 17-aug-2013
Zonet naar Kasterlee afgezakt om de blauwe en groene lus te doen.
Gestart aan de sporthal in Kasterlee. De blauwe pijlen gevolgd via heel wat asfalt, nadien brede onverharde wegen.
Op een gegeven moment de groene pijlen beginnen volgen. Mooie single tracks. Tot aan camping floreal denk ik. Daar is mijn tocht volledig in de mist gelopen. Opeens een blauwe en een groene pijl op een paaltje. Voor mij leek het logisch dat dit dus terug de splitsing was van de groene op de blauwe om zo terug in Kasterlee te geraken. Ik ben dus van daar terug de blauwe beginnen te volgen. Tot dusver geen probleem. Iets later kom ik een paal tegen met twee blauwe pijlen, eentje voor lus Herentals en eentje voor lus noord zuid staat er bij. Hier heb ik gekozen voor noord zuid met het idee om terug in Kasterlee te geraken. Op een gegeven moment kom.je dan een paaltje tegen met opnieuw een groene pijl (terwijl ik op de blauwe route zat) en twee blauwe pijlen. Welke moet je hier kiezen om terug in Kasterlee te geraken. Uiteindelijk ben ik naar de grote baan Kasterlee lichtaart gereden en zo terug aan mijn auto geraakt. Ik was volledig de kluts kwijt nochtans is mijn oriëntatievermogen ok. Een echte tegenvaller voor mij, ik had er nochtans veel van verwacht. Het was de bedoeling om tot in herentals te rijden maar daar ben ik dus niet geraakt. Hoe komt het trouwens dat op het kaartje op deze website de rode lijn in werkelijkheid wordt aangegeven met blauwe pijlen?
Van: Frank Ingegeven op: 13-aug-2013 Gereden op: 12-aug-2013
hi
heb de 3 lussen gereden en op de blauwe lus ben ik ook ff in de remmen moeten gaan aan de noord - zuid verbinding heb daar ff staan twijfelen , ben dan rechtdoor gereden dus de N -Z verbinding niet gevolgd en kwam netjes terug aan Duineneinde waar mijn auto stond
was enkele jaren geleden dat hier nog geweest was , spijtig van de veranderingen aan groen, d8 dat daar ook een paaltje ten gronde lag maar heb niet op de nr gelet
donderdag rijd ik nogmaals en als ik 't paaltje passeer zal ik hier de nr doorgeven

grtz
Van: Kristof Ingegeven op: 12-aug-2013 Gereden op: 11-aug-2013
Gisteren 2 keer de groene en rode route gereden. Lag er prachtig bij en ik dacht als afsluiter de blauwe route eens te doen. Was al lang geleden dat ik die nog gedaan had.
Nu na enkele kilometers naast prachtige villa's te hebben gereden kom ik een splitsing bord tegen rechtdoor en links met Kasterlee-Herentals en Noord-Zuid op.......??? Ik heb dan maar Kasterlee-Herentals gevolgd en even later stond er weer een splitsing bordje?? Ben hier links af gegaan en voor ik het wist zat ik ineens weer op Camping Floreal waar men auto staat :-). Dan nog maar is de groene gereden omdat die zo leuk is maar kan iemand mij vertellen al dan niet met een kaartje van die blauwe routes? Heeft dit iets te maken met de start aan de sporthal ofzo? Helemaal in de war :-)
Van: Peter Ingegeven op: 5-aug-2013 Gereden op: 5-aug-2013
Het zou geweldig zijn mochten we alsnog een waardig alternatief krijgen in hetzelfde bos.
Maar dat zou dan nog niet meteen voor direct zijn, Jef?
Van: avond jef Ingegeven op: 5-aug-2013 Gereden op: 5-aug-2013
Het gedeelte achter het zwart water is definitief afgesloten dus graag de pijltjes volgen zoals aangegeven op de blauwe en groen lus
We gaan ons best doen voor een ander parcours te krijgen i.p.v
gr jef peter van de blauwe en groene lus
Van: kr1st0f Ingegeven op: 5-aug-2013 Gereden op: 1-jul-2013
@ david. Komt dat niet door de storm van enkele weken geleden? Op het parcours het 'pierelierebinkenpad' ligt het pad ook bezaaid vol met omgevallen bomen.
Van: david verwimp Ingegeven op: 31-jul-2013 Gereden op: 30-jul-2013
toen ik afgelopen dinsdag op mijn favoriete parcours ging rijden, schrok ik me een hoedje.
op de technische singletrack op de groene lus lag ineens een grote boom over het parcour.
geen probleem dacht ik, gewoon effe over de boom stappen en verder.
Nu blijkt dat het vol ligt met bomen en dat je meer te voet moet gaan en je tussen struiken moet wringen met je fiets.
weet iemand wat hier juist de bedoeling van is?
grz david
Van: jef Ingegeven op: 12-jul-2013 Gereden op: 12-jul-2013
Op de grens met herentals-kasterlee komende van herentals staat het pijltje van de groene lus naar rechts maar dit moet rechtdoor zijn (heb dit doorgegeven aan de techn dienst)
gr jef peter van de blauwe en groene lus
Van: jef Ingegeven op: 26-jun-2013 Gereden op: 25-jun-2013
inderdaad één van de mooiste stukken is afgesloten definitief spijtig we kunnen dat ook niet verhelpen maar we krijgen een ander stuk in de plaats de bewegwijzering zal kortelings wel geplaatst worden
groeten jef
Van: Jan Roose Ingegeven op: 14-jun-2013 Gereden op: 13-jun-2013
Aan Jef Avonds, peter van het parkoers
Betreft de groene lus: wat is er gaande op het parkoers juist na de aansluiting van het rode parkoers? Die single-track wordt afgesloten of is dit slechts tijdelijk?
Er staat een bord met vermelding 'alleen wandelaars'
En dat juist de mooiste single-track!
Sportieve groeten, Jan
Van: Fnz Ingegeven op: 23-may-2013 Gereden op: 19-may-2013
Dit weekend blauw en groen gereden, leuke route met prima bepijling. Blauw is ideaal als opwarmer, groen is een schitterend parcours, technische lus 2x gereden. Ondanks de regen van de voorbije week was het parcours vrij goed in orde. Voor herhaling vatbaar.
Van: avonds jef Ingegeven op: 13-apr-2013 Gereden op: 10-apr-2013
Nazicht blauwe en groene lus
Graag voorzichtig zijn in Lichtaart er ligt daar een nieuw parcours van ongeveer 4km voor rolstoelgebruikers en het mtb pad kruist dit parcours op 4 plaatsen de gemeente zal nog waarschuwingsborden plaatsen
Paaltje 137 b ter hoogte van holle weg is uitgetrokken en zal terug geplaatst worden
groetjes jef peter van de parcours
Van: jef Ingegeven op: 1-mar-2013 Gereden op: 28-feb-2013
Nazicht blauwe en groene lus de parcours lagen er perfect bij geen opmerkingen
Jef peter van de parcours
Van: Dirk Ingegeven op: 17-feb-2013 Gereden op: 16-feb-2013
Zelf ken ik het parcour Herentals al van buiten, het blijft één van men kortbij-favorieten om te gaan rijden.Gisteren ging men zoon van 14 voor de eerste keer op zen nieuwe MTB mee en ook hij genoot er met volle teugen van. Het parcour was perfect berijdbaar,de ideale mix van modder en toch droge stukken,nade voorbije weken van sneeuw en regen had ik het zwaarder verwacht maar de kempense grond had het nat goed verteerd....en ja het is gelukt,mijn zoon heeft de smaak te pakken zodoende kunnen we samen nog andere parcourkes verkennen...
Van: Giovanni Ingegeven op: 28-dec-2012 Gereden op: 15-dec-2012
Na meerdere bloso varianten in de streek rond Herentals-Kasterlee gereden te hebben tijd voor een reactie :)
Zelfs na alle regen van de laatste tijd ligt het parcours er nog degelijk bij!
Dit natuurlijk door de typische bosgrond van de streek.
Vervelen doe je zeker niet in de bossen rond kasterlee! Je hebt hier voldoende variatie,heuveltjes,single tracks en technische stukken.
Ook is het natuurlijk de moeite dat je hier amper asfalt hebt en bijna steeds in de mooie natuur vertoeft:)
Bij alle varianten die ik gereden heb was de bepijling perfect!
Deze parcours kan ik zeker iedereen aanbevelen!
Hier zien ze mij zeker nog regelmatig terug!
Groeten giovanni
Van: jef Ingegeven op: 17-dec-2012 Gereden op: 17-dec-2012
Nazicht blauwe en groene lus één paaltje 60B moet terug geplaatst worden voor de rest een vettig parcours momenteel
jef peter van de parcours
Van: Gemarkeerd Ingegeven op: 6-dec-2012 Gereden op: 6-dec-2012
Start aan speelplein Kruisberg was afgezet voor houtkap. Maar na even vragen, mocht je er toch passeren.
Rood-groene lus niet gefietst, maar gelopen.
Perfecte tocht voor traillopers. Was trouwens niet alleen. Nog stuk of drie andere lopers en handvol MTB'ers tegengekomen.
Schitterend aangeduid parcours. Lekker heuvelachtig zonder écht pijn te doen.
Het lag vandaag wel lekker modderig. Dus als je kan, zorg voor waterdichte trailschoenen
Van: Daemen Bart Ingegeven op: 13-oct-2012 Gereden op: 13-oct-2012
heb deze tour weer net gaan rijden de 3 samen lekker opwarmertje voor een stevige rode toer. het hoogteverschil is zo leuk. dat je haast nergens anders meer wil gaan rijden omdat dit saai wordt. zoals merksplas, beerse, turnhout, ravels, dessel. geef mij dan maar herentals kasterlee. weer opnieuw begonnen na knie blessure, zie het weer volledig zitten enke moet je conditie terug opbouwen heb ik gemerkt :D

echt top parcour!! vlgnd voorjaar opnieuw spa gaan verkennen :D
Van: jef Ingegeven op: 30-sep-2012 Gereden op: 30-sep-2012
Nazicht blauwe en groene lus er liggen 2 bomen over de parcours in lichtaart tussen paaltje 28 en 29 ze zullen snel verwijderd worden door de techn dienst van Kasterlee
Voor het overige alles in orde
gr jef
peter van de parcours
Van: karel Ingegeven op: 29-aug-2012 Gereden op: 25-jul-2012
heb op 25/07/2012 106 km gereden. 2 x lus - 2 x groen + 1 x rood en nog 2 x groen.
Was fantastisch weer en prachtig parcour. Alles was duidelijk. Heb me wel serieus misrekend. Normaal neem ik ook de blauwe route,maar door de werken in Kasterlee heb ik deze links laten liggen. De blauwe route is vlak, dus makkelijk en kan je even uitblazen. Was ik dus vergeten en de laatste 15 km was gewoon sterven. Maar ik heb het gehaald en ben meer als vodaan naar huis gereden ( met de auto!!).
Van: de becker elly Ingegeven op: 19-aug-2012 Gereden op: 2-sep-2012
goedemiddag,

we zouden op zondag 2 sept willen gaan mountainbiken in Herentals .
Kunnen jullie me zeggen waar en / of ik op die dag ergens in de buurt mountainbikes kan huren ?
alvast bedankt voor jullie reactie
groetjes, Elly
Van: jef Ingegeven op: 12-aug-2012 Gereden op: 12-aug-2012
Beste Guy
Het vertrek vanuit kasterlee is perfect te rijden er is een goed parcours uitgewerkt vanuit de sporthal
jef peter van de parcours
Van: jef Ingegeven op: 12-aug-2012 Gereden op: 12-aug-2012
Beste Guy
Het vertrek vanuit kasterlee is perfect te rijden er is een goed parcours uitgewerkt vanuit de sporthal
jef peter van de parcours
Van: Guy Janssens Ingegeven op: 9-aug-2012 Gereden op: 10-aug-2012
Het vertrek vanuit Kasterlee is niet meer mogelijk wegens werken aan de Noord-zuidverbinding.
Van: JEF Ingegeven op: 6-aug-2012 Gereden op: 2-aug-2012
nazicht blauwe en groene lus op verschillende plaatsen de paaltjes niet goed zichtbaar wordt door de gemeente in orde gebracht
We kunnen terug gebruik maken van een parcours langs de noord zuid verbinding
Het einde van de werken was voorzien ongeveer einde 2014
jef
peter van de parcours
Van: Peter Ingegeven op: 1-aug-2012 Gereden op: 1-aug-2012
Jef


Wanneer wordt de blauwe lus terug in oude glorie hersteld (als de werken afgelopen zijn, maar wanneer is dat)?

Mercie voor de duidelijkheid.


Peter
Van: BG Ingegeven op: 29-jul-2012 Gereden op: 29-jul-2012
Vandaag tweemaal groene route gereden, is gewoon fun, single tracks en snelle stukken wisselen elkaar af. Volgende keer doen we de rode erbij.
Van: JEF Ingegeven op: 1-jul-2012 Gereden op: 29-feb-2012
nazicht blauwe en groene lus in kasterlee ligt een boom over het parcours en zal die laten weghalen, op verschillende plaatsen staat er veel groen rond de paaltjes zal dit ook melden aan de technische dienst in Kasterlee voor de rest alles in orde
gr jef peter van de parcours
Van: Peeters Nico Ingegeven op: 1-jul-2012 Gereden op: 28-jun-2012
Prachtige route en zeer goed onderhouden. Voor iedereen een serieuze aanrader.
Van: Philip Ingegeven op: 10-may-2012 Gereden op: 30-apr-2012
Parcour lag er verassend goed bij. Een paar plasjes, maar het overgrote merendeel was lag er hard bij.
Op de blauwe route is er een omleiding waar je twee richtingen uit kan. Op goed geluk de linkse gepakt, misschien dat dit wat duidelijker kan?
Maar zoals altijd is dit een superparcour, met dank aan Jef voor al zijn werk!
Van: ivo Ingegeven op: 7-may-2012 Gereden op: 6-may-2012
Beste Jef,
Vandaag rood-groen-blauw gereden als voorbereiding voor een rit met vrienden.
Een deel van blauw is afgesloten (dichtbij Kasterlee?),
is dit voor lange tijd?
Pijltjes waren PRIMA in orde trouwens!
En het is er mooi rijden.
Ivo
Van: jef Ingegeven op: 30-mar-2012 Gereden op: 30-mar-2012
Nazicht blauwe en groene lus en alles is in orde behalve de benen vandaag niet goed
groeten jef
Van: DenHollander Ingegeven op: 24-mar-2012 Gereden op: 24-mar-2012
Zo, deze voor de eerste keer gereden.
Leuke track, uitstekend vermaakt. Had uit de reacties meer singletrack verwacht. Toch aardig wat (nodige) verbindings stukken. Wel leuk de slingerbochtjes. Goed om een aggressive rijstijl te oefenen. Mantra, been tegen frame, bekken indraaien, hoofd naar beneden, en naar de bocht toe, gewicht iets meer naar voren op het voorwiel...

2 x groen rood, plus rood locale route bij Herentals een tweede keer.
Dus die splitsing is niet opperbest aangegeven :)
Gelukkig met gps op pad, lekker eigen weggetje gezocht en kwam weer goed uit.
Afdaling bij Kerkhof, op eind een pijl rood links en pijl rood rechts naar de weg.
1 ste keer links gegaan en toen via lokaal rood weer op het leuke stuk wat ik net gedaan had, geen probleem voor mij. Er zal wel ergens een bord splitsing missen, de andere waren wel erg goed aangegeven.

Grappig is bij de parkeerplaats onderaan het kapelletje.
Er staan twee rode pijlen op paaltjes die twee verschillende wegen aanduiden, 1 x weg omhoog, 1 x singletrack...beide 30 meter uit elkaar.


Zou ik er nog een keer komen, oh ja, paar keer per jaar.
Van: jef Ingegeven op: 29-feb-2012 Gereden op: 29-feb-2012
Nazicht parcours er is één paaltje uitgetrokken en heb het voorlopig tegen boom gezet (nr 137E)
De omleiding in Lichtaart is terug in orde zoals vroeger
De parcours lagen er heel goed bij
groetjes Jef
Van: Peter Ingegeven op: 25-feb-2012 Gereden op: 25-feb-2012
Een zeer mooie route met enkele leuke technische stukken. Vooral een aanrader voor de rijders die van het betere bochtenwerk houden.
De groene lus biedt veel stukken met het nodige draaien en keren. Ook het stuk op de rode lus achter het scoutsdomein is fantastisch.
Knap werk van de parcoursbouwer!
Van: danny Ingegeven op: 22-feb-2012 Gereden op: 19-feb-2012
Ik ben zondag de tourtocht van lichtaart gaan rijden.Het grootste deel was op het vaste parcour van Herentals.Toch hebben we een zeer mooi stukje klimwerk bijgekregen op een van de lussen vh bloso,het was aangeduid met een zwart driehoekje dat ik nog nooit was tegen gekomen op dit parcour.Ik kan dit ook niet terug vinden op een site.Wie weet waar deze aansluiting juist is?
Van: jef Ingegeven op: 27-jan-2012 Gereden op: 27-jan-2012
Nazicht groene en blauwe lus één paaltje uitgetrokken nr 125(staat wel recht tegen een boom)voor de rest alles in orde
We hebben uitzonderlijk vandaag met 2 man het parcours gereden daar er klachten waren van de boswachter over het achterblijven naast de parcours van flejes en drinkbussen.We hebben alles opgeruimd wat we gezien hebben en hopen dat het prober zal blijven
groeten Jef en Willy
Van: tom Ingegeven op: 7-jan-2012 Gereden op: 26-dec-2011
Beste Jef,

nog eens proficiat met het werk dat je steekt in het onderhouden van deze route!

Hier kunnen er nog veel wat van leren als ik de reacties op sommige andere routes nalees.

Verloren pijlen en bij elke splitsing moeten zoeken en rondrijden om de juiste richting te vinden nodigt niet echt uit om er eens te gaan rijden.

Reeds 3 keer de route gereden (kom vanuit het leuvense) omdat ik het een prachtige route vind. Minder klimwerk dan hier in de buurt, maar ik vind de snelle technische 'slalom'-stukken in de route echt super ;-)

Enkel de laatste 2 keer ben ik los voorbij de splitsing met rood gereden, voor ik het wist zat ik van groen terug op blauw terwijl ik van plan was de 3 lussen te rijden, maar dit zal wel meer aan mij liggen dan aan de bepijling vrees ik. :-)

Zelfs nu er een stukje van de route afgesloten is, is het nog steeds perfect aangeduid hoe je moet rijden.

PROFICIAT EN RESPECT VOOR JE WERK!!!
Van: jef Ingegeven op: 26-dec-2011 Gereden op: 26-dec-2012
Nazicht blauwe en groene lus er is een gedeelte van de parcours afgesloten wegens houtkap en dit tussen paaltje nr 98 en 101 van de groene lus en dit tot maart 2012
de omleiding is aangegeven door bordjes maar ze zijn al wat afgegaan door de regen,heb aan de gemeente gevraagd voor er nieuwe te plaatsen
Er is één paaltje uitgetrokken nr 125 en heb het voorlopig rechtgezet maar hier zal u zeker niet verkeerd rijden een beetje verder staat er nog een paalje dat ge goed kunt zien
Er is ook een paaltje verdwenen nr 17 verbinding met Retie
De paaltjes zullen snel hersteld worden
Jef
peter van de parcours

Van: Kenneth Ingegeven op: 22-dec-2011 Gereden op: 18-dec-2011
afgelopen zondag eerst gestart aan blauw, maar een stuk single track was afgelopen (snoeiwerken) een uitdaging om erdoor te rijden :-)

Dankzij de vele regen was het rode parcours een extra uitdaging, sommige stroken lagen er echt zwaar bij, maar dat maakte het eens zo leuk.

Herentals blijft een topper!
Van: Marc Ingegeven op: 22-dec-2011 Gereden op: 22-dec-2011
Vandaag de rode tour 3 keer gereden.

Wat is dit toch een prachtige tour. Zeer gevarieerd, technisch en wegens de wat drassige omstandigheden vandaag, ook loodzwaar.

Het blijft een van mijn favoriete pistes

Van: Bruno Ingegeven op: 9-dec-2011 Gereden op: 9-dec-2011
Vandaag de blauwe route gereden maar een groot deel ervan is afgesloten en omgeleid via asfaltwegen en de Kasterleesteenweg.Spijtige zaak.

Van: Stefaan Ingegeven op: 2-dec-2011 Gereden op: 1-dec-2011
Gisteren de rode en groene lus gereden. Een deel van het rode parcours is afgesloten met een permanente houten balk... Reden? Er hangen papieren wijzers in plastieken mapjes voor de omleiding aan te duiden. De vraag is hoe lang die gaan stand houden.
Van: jef Ingegeven op: 26-nov-2011 Gereden op: 25-nov-2011
Nazicht blauwe en groene lus bewegwijzering prima in orde
peter van de parcours
Van: Tom Ingegeven op: 21-nov-2011 Gereden op: 19-nov-2011
Wegens werkzaamheden op de blauwe lus is men genoodzaakt geweest om deze aan te passen, helaas is het mooiste stuk van de blauwe lus hierdoor ook gesneuveld voor de komende tijd. Is voornamelijk vervangen door het rijden langs een nieuwe verkaveling en lange rechte stukken.
Van: Nicolas Ingegeven op: 18-nov-2011 Gereden op: 17-nov-2011
Om 9u30 vanuit Gent vertrokken om de route van Herentals te gaan rijden. Aangekomen omstreeks 10u30 en vertrokken om 11u00. Groene, blauwe en rode lus gereden. Prachtige route en perfecte aanduiding. Nog nooit eerder gezien. Proficiat aan de verantwoordelijke van dit parcours. Fantastische tour. Lange stukken single tracks en maar liefst 80% off-road! Na 2uur fietsen aangekomen aan de auto! Doe ik zeker nog eens opnieuw!!
Van: Johan Ingegeven op: 13-nov-2011 Gereden op: 13-nov-2011
Vandaag eindelijk eens hiernaartoe gereden met de auto, geparkeerd bij sporthal duineneind en van daaruit dus begonnen met de blauwe route.
In het begin heel effe uitzoeken waar de pijltjes staan (is men 1ste keer), maar is eigenlijk allemaal erg duidelijk.
Blauwe route is redelijk braafjes, lange platte stukken.
Bij de splitsing met groen, de groene toer opgegaan, dit is het leukere werk, heel plezante stukjes erbij.
Helaas was ik tamelijk laat vertrokken, bij splitsing met rood was het al 15.30u, en aangezien ik van daaruit nog terug moest naar Duineneinde, rode helaas overgeslagen.

Volgende keer parkeer ik de wagen bij die camping floreal en doe ik groene/rode.
Heb me goed geamuseerd ;)
Van: jef Ingegeven op: 28-oct-2011 Gereden op: 28-oct-2011
Nazicht blauwe en groene lus de techn.dienst van kasterlee gaat op 3 plaatsen trachten het parcours te verbeteren namelijk tussen paaltje nr 105 en 107
tussen nr 109 en 110 en tussen 117 en 118 het zal niet gemakkelijk zijn met al die wortels voorlopig toch maar voorzichtig zijn op die plaatsen
groeten
peter van de 2 lussen
Van: jef Ingegeven op: 22-oct-2011 Gereden op: 22-oct-2011
mtbers
Voor hen die uit Kasterlee vertrekken is het wel duidelijk wat betreft de blauwe lus, dus gewoon de blauwe pijltjes volgen tot aan paaltje met nr 22 daar rechtdoor rijden en voor de mtbers die in lichtaart of herentals vertrekken links af slaan aan paaltje nr 22 en dit paaltje staat (een 100m)voor de grote weg Lichtaart-kasterlee er is een bordje in de maak dat deze onduidelijkheid zal oplossen en dit zal ter hoogte van paaltje nr 22 komen te hangen
gr jef peter van de parcours
Van: GP Ingegeven op: 22-oct-2011 Gereden op: 16-oct-2011
Prachtige snelle route. Enkele leuke "intermezzo's" onderweg om techniek bij te schaven. Nabij Kasterlee (blauw) enige verwarring, zonder veel erg. Een aanrader voor oefening snelheid en na zeer hevige regenval als alternatief voor onbereidbare routes.
Van: Lien Ingegeven op: 17-oct-2011 Gereden op: 16-oct-2011
Idd, in Kasterlee vanaf de grote baan was geen pijl meer te vinden van de blauwe.
Van: Hervé Ingegeven op: 17-oct-2011 Gereden op: 16-oct-2011
Beste, kan de blauwe track ook op de site aangepast worden (3 jaar is lang; 5km ook) ? Ik heb de bewegwijzering echt niet overal kunnen volgen, waardoor ik in Kasterlee het spoor bijster raakte. Een plannetje zou helpen..
Anderzijds : prima werk ! Het was fun om de drie lussen achter elkaar te rijden (gestart aan Kruisberg in Herentals), het parcours is momenteel echt snel berijdbaar. THANKS !
Van: jef Ingegeven op: 30-sep-2011 Gereden op: 30-sep-2011
Nazicht blauwe en groene lus
Vanaf vandaag is er een omleiding voor de blauwe lus en dit tot einde werken aanleg tunnel hoge mouw +/-3JAAR
Hierdoor is de afstand van de route 32km ongeveer een 5 tal km langer als voorheen
Er is tussen paaltje 32 en 33 een paaltje uitgetrokken (32a)dit zal snel worden terug geplaatst door de gemeente
groetjes jef peter van de parcours
Van: Peter Ingegeven op: 27-aug-2011 Gereden op: 27-aug-2011
Jef


Mercie voor deze prachtige route te onderhouden, respect maat!
Eigenlijk zouden alle Blosoroutes zo onderhouden moeten worden, en dat is lang niet altijd zo!
Ik rijd de router al blindelings zonder bepijling te volgen. Maar ik merk wel op dat alle pijltjes er staan.

De route is uniek in die zin dat ze zowel uitdagend is voor beginners als gevorderden. Voor beginners is het ideaal om de smaak te pakken te krijgen. En voor gevorderden wordt het lekker technisch als je 'hard' wilt gaan op de smalle kronkelende tracks over de bosduinen en tussen de bomen. Prachtig!
Van: jef Ingegeven op: 24-aug-2011 Gereden op: 24-aug-2011
Nazicht blauwe en groene lus bepijling volledig in orde
Er zijn nog enkele minder goede stukken in zoals de afdaling tussen paaltje nr 109 en 110(achter het landjuweel)
En tussen paaltje nr117 en 118(naast camping floreal)
Zal navragen op de techn dienst van Kasterlee voor het te verbeteren
groetjes
peter van de parcours
Van: Steven Ingegeven op: 21-aug-2011 Gereden op: 15-aug-2011
Hey ,
Vorige week de route volledig gereden en kleine rood .
Het was een jaar of twee geleden dat ik er nog geweest was . Toen was het al een pracht route en nu nog meer . Hierbij wil ik de verantwoordelijken van de route bedanken om deze route zo goed te onderhouden .
Het is een zalige route ook voor wat te trainen . Er zitten wat snellere stukken in , korte klimmetjes en vooral de single tracks aan het begin van de groene route zijn gewoon zalig . I like it .
Ze zullen mij daar nog heel geregeld zien .

Groeten,
Van: Philip Ingegeven op: 2-aug-2011 Gereden op: 31-jul-2011
Zondag de groene en rode route gereden, aangevuld met het cyclocrossparcour. De ondergrond lag er fantastisch bij, niet te hard, weinig echt los zand en slechts een paar modderplasjes op de rode route.
Van: jef Ingegeven op: 28-jul-2011 Gereden op: 28-jul-2011
Nazicht blauwe en groene lus paaltje nr 35 uitgetrokken, ik heb het teruggevonden in het bos en voorlopig rechtgezet tegen een boom
Paalten nr 110 uitgetrokken en ik heb het terug geplaatst
De paaltjes zullen op een degelijke manier terug geplaatst worden door de technische dienst van de gemeente Kasterlee
Groeten peter van de parcours
Van: gert peeters Ingegeven op: 27-jul-2011 Gereden op: 27-jul-2011
Doe de laatste tijd regelmatig met mijn vriendin de volledige toer ( rood + groen + blauw ) Is gewoon prachtig parcours met prima bewegwijzering . Houden zo !!! Nu nog de motorrijders van het parcours houden ( enkele keren bijna overhoop gereden door een paar van die mannen)zodat we veilig kunnen rijden en dan kan het helemaal niet meer stuk .
Van: Hugo Batselier Ingegeven op: 26-jul-2011 Gereden op: 20-jul-2011
Elk jaar rijd ik deze MTB toer een tweetal keer. Hij blijft voor mij een van de beste en op een klein uurtje van thuis sta ik aan de start in Duineneind. Er wordt zeer veel werk gestoken in onderhoud en bewegwijzering. Daarvoor een dikke proficiat voor de verantwoordelijken. 't Was net nat genoeg zodat rijden in 't zand zeer goe meeviel en ik toch niet onder de modder zat.
Van: Erik, Yves en Lorenzo Ingegeven op: 14-jul-2011 Gereden op: 10-jul-2011
Fantastische ervaring...vanaf camping Floreal eerst blauw parcour afgelegd...dan terrasje gedaan en dan het groene parcour gedaan...het was super...de groene heeft leuke single tracks...we komen nog terug voor de rode...en om de groene en blauwe ook nog eens te doen...bedankt voor de correcte en duidelijke bewegwijzering en de mooi natuurlijk onderhouden parcours...
Van: jef Ingegeven op: 1-jul-2011 Gereden op: 30-jun-2011
Nazicht blauwe en groene lus. Aan paaltje nr 57 boom over het parcours heb hem laten weghalen door techn dienst Kasterlee
Voor de rest alles in orde
groetjes jef
peter van de parcours
Van: Gert Noels Ingegeven op: 27-jun-2011 Gereden op: 19-jun-2011
De grote lus met de drie kleuren gereden. Dit is echt the place to be! Gewoonweg the max! Zeer goed bewegwijzerd, veel single tracks, kortom meer moet dat niet zijn.
Het had enkele dagen geregend dus ondergrond was perfect. Ik heb er samen met Steven van genoten, hier komen we zeker nog eens terug.
Absolute aanrader best MTB vrienden!
Van: tom den biker Ingegeven op: 11-jun-2011 Gereden op: 5-jun-2011
ik kom er elke zondag met mijn vader en we wxachten al elke keer op die regen en eindelijk is er regen morgen ben ik in topvorm want als het niet regent dan is het stof fretten+ geraak je niet boven met al dat los zand ben ook al een paar keer gevallen van een afdaling
Van: MTB-HI Ingegeven op: 4-jun-2011 Gereden op: 4-jun-2011
Vandaag de 3 lussen gereden. Start bij rood gevolgd door groen en blauw.
Prachtige route ! Geen hoge klimmen en dalen , maar wel veel single tracks!! zalig !
Het was broeierig heet , dus het parcours was zeer droog.
Soms hadden we wel wat last met het mulle zand ! Zal nog een kwestie van oefenen zijn waarschijnlijk :-)
Het parcours was super bepijld en ook de overgang tussen de verschillende kleuren !
Proficiat Jef en super bedankt!! Alleen het bord "opgelet splitsing" op de blauwe route heeft ons wat in de war gebracht . Hier hebben we even gezocht en rond gereden , maar eigenlijk is het gewoon de blauwe pijl naar rechts volgen !
Hier komen we zeker nog eens terug !
Van: Martin Smit Ingegeven op: 13-may-2011 Gereden op: 12-may-2011
Het kantoor van ons bedrijf zit in Kontich, zelf kom ik uit Noord-Nederland. Koos voor een overnachting dichtbij deze route om toch wat te kunnen trainen na het werk. Had op deze site goede dingen gelezen. Ik vond het geweldig leuk. Ik heb de blauwe en de groene lus gereden. Ik was volkomen onbekend in het gebied dus moest iets beter opletten dan normaliter. Had zelf toch best moeite met het mulle zand en ben een aantal keren af moeten stappen. Maar ik vond het zeker de moeite waard. Ook de groene route vond ik superleuk. Kom er zeker nog eens terug en dan zal het vast nog iets beter gaan. Mooie omgeving en heerlijke natuur.
Van: jef Ingegeven op: 9-may-2011 Gereden op: 9-may-2011
nazicht blauwe en groene lus 2 bloso plaatjes verdwenen en vervangen
Regen is nu wel welkom
geniet van de mooie parcours
Jef (peter) van de parcours
Van: Alex Ingegeven op: 6-may-2011 Gereden op: 6-may-2011
Man, that's a lot of singletrack!.

Rode the route today - very sunny, very dry & fast. Surprised to find a route like this in Flanders. High fun-factor & only about 10% asphalt.

Ride it!
Van: Dustin Ingegeven op: 3-may-2011 Gereden op: 3-may-2011
Moest toevallig in de buurt zijn en was prettig verrast !

Ik heb rood, blauw en groen gereden en de lokale rode ronde (5 km).
Totaal 58 km gereden. Wat mij betreft een echte aanrader als je in de buurt woont.
Blauw is erg leuk en uiteraard groen ook.

Vergeet ook niet de 200 m lange 'afdaling' tussen het spoor naast de lokale rode route. Leuk om ongeveer 30 drops (treden) te nemen van 40-70 cm hoogte
Alleen daarom is het al leuk...

Verwacht geen grote hoogteverschillen, maar heeeeel veel singletrails.
Is nu wel wat zanderig maar wel te rijden.

Van: Dimitri G. Ingegeven op: 22-apr-2011 Gereden op: 21-apr-2011
Gisteren voor de zoveelste keer de 3 lussen van Herentals nog eens gaan rijden. Is en blijft een prachtige route. Wat mij betreft de beste route van het noordelijke Vlaanderen, en amusement gegarandeerd.
Je moet hier natuurlijk wel geen lange klimmen en afdalingen verwachten, maar toch zullen je kuiten al die kleine klimmetjes en het bultenwerk appreciëren. Je kan de route ook gemakkelijk zelf zo zwaar maken als je wilt hier.
Het lag er gisteren kurkdroog bij, waardoor we regelmatig zandstroken tegen kwamen. Dat zorgt voor wat extra uitdaging, zelfs bij dit droge weer (het hoeft niet altijd slijk te zijn :-)).
Denk dat je moeilijk een route in België gaat vinden met meer technische single track dan hier.
Een dikke pluim dus voor Jef, Bloso en de gemeenten! Telkens je hier komt is alles tip top in orde, waarvoor dank!
Van: jef Ingegeven op: 10-apr-2011 Gereden op: 8-apr-2011
Nazicht blauwe en groen lus alles ok
Met dank aan de gemeente Kasterlee en Gemeente Lille voor het aanvullen op verschillende plaatsen van diepe putten en dit vooral in Heerle(Poederlee)
gr jef
peter van de groene en blauwe lus
Van: jef Ingegeven op: 12-mar-2011 Gereden op: 9-mar-2011
Nazicht parcours
De oude palen van de bewegwijzering zijn vervangen door nieuwe en de plaatsen van gevaar zijn ook vervangen door duidelijk zichtbare borden
Met dank aan de gemeente kasterlee en bloso
groetjes jef peter
Van: Sven Ingegeven op: 2-mar-2011 Gereden op: 15-nov-2010
Vergelijkbaar (bos/offroad) met het parcour in lille.
Hier enkel af ent oe iets meer mini bulten/heuveltjes.
Aangename route, perfecte bewegwijzering.

Van: jef Ingegeven op: 10-feb-2011 Gereden op: 10-feb-2011
Nazicht parcours blauwe en groene lus alles is in orde
Van: jef Ingegeven op: 10-jan-2011 Gereden op: 10-jan-2011
Nazicht parcours
Blauwe en groene lus is in orde
Er is één paaltje waar iemand is tegen gereden t.h.v duineneinde Kasterlee paaltje nr 2
Zal snel worden hersteld door techn dienst kasterlee
Peter van de groene en blauwe lus
Van: Mike Resseler Ingegeven op: 21-nov-2010 Gereden op: 17-sep-2010
Heb dit parcour al enkele malen gereden en vindt dit het leukste tot nu toe. Heb een keer pech gehad dat mijn ketting gebroken was tijdens de rode lus maar ben toen uit de nood geholpen door twee andere mtb rijders en wil via deze weg hen bedanken. Ik kijk steeds reikhalzend uit naar de zondag voor mijn ritje in het bos.
Van: Jef Ingegeven op: 19-nov-2010 Gereden op: 19-nov-2010
Nazicht blauwe en groene lus bepijling in orde buiten 1 pijltje dat is afgebroken ter hoogte van camping langenberg ik heb het voorlopig rechtgezet en zal het laten vervangen door de techn dienst Kasterlee het parcours lag er perfect bij
peter van het parcours
Van: Philip Ingegeven op: 27-oct-2010 Gereden op: 23-oct-2010
Zaterdag de volledige route gereden met een groep waarbij zowel geoefende als beginnende MTB'ers waren. Een boom en een modderplas werd door een enkeling van dichtbij gezien, maar algemeen heeft iedereen de route goed kunnen rijden.
De bepijling was volledig in orde, de ondergrond kende al wel wat meer modderstroken en plassen, maar was nog goed berijdbaar.
Van: Philip Ingegeven op: 11-oct-2010 Gereden op: 9-oct-2010
Zaterdag de volledige route gereden en de bepijling is volgens mij perfect in orde. Het parcour lag er ook perfect bereidbaar bij, geen los zand en ook geen modderstroken.
Van: Jef Ingegeven op: 30-sep-2010 Gereden op: 30-sep-2010
Nazicht parcours op 30/09/2010 het laatste paaltje in de Kerkendijk in Kasterlee is afgebroken en zal snel worden vervangen de rest is in orde
Peter van blauwe en groene lus
Van: Luc Ingegeven op: 2-aug-2010 Gereden op: 1-aug-2010
Op een zonnige zondagvoormiddag (1/8/2010) zijn we met 3 bikers aan de Lavendellaan in Herentals vertrokken voor de rode lus. Na een rustige klim naaldloos kunnen overschakelen op de groene lus (de mooiste van de 3) daarna langs de blauwe lus naar Kasterlee. Langs vele mooie spectuculaire single tracs (wel oppassen voor afgezaagde boomstronkjes) en korte venijnige hellingen en toffe afdalingen reden we terug naar de groene lus waar we nog vele kilometers konden genieten (in het losse zand) van deze prachtige tocht. Aan de Brink in Herentals kregen we nog enkele mooie technische stukjes te verwerken van de rode lus. We hebben juist 37 km gereden op ongeveer 2u30, zonder een pijltje te missen ! Het was soms zoeken en uitkijken naar een paaltje maar als je het plat gereden parcours volgt, zit je meestal juist!
Kortom we hebben ons geamusseerd en komen zeker nog eens terug! Een aanrader en een verplaatsing waard.
Van: Tom Ingegeven op: 1-aug-2010 Gereden op: 1-aug-2010
Ben vandaag de groene route gaan doen, met vertrek vanuit Floreal club.
Na de laatste splitsing met rood ben ik de weg kwijt geraakt. (heel stuk rechtdoor gereden tot ik op verharde weg kwam: de lavendelweg, en geen bordjes meer gevonden.
Maar kan de kleuren van de routes niet meer zien op de kaart.
Iemand enig idee waar ik verkeerd ben gegaan?
Verder was het een toffe route.
Van: Jonas Ingegeven op: 31-jul-2010 Gereden op: 29-jul-2010
Wij rijden wekelijks de blauwe,groene en de rode toer deze zijn perfect bewegwijzerd bij mijn mening ook de beste mountainbike toer in de provincie Antwerpen.
Van: Jef Ingegeven op: 21-jul-2010 Gereden op: 20-jul-2010
Maandelijks nazicht(juli)blauwe en groene lus in orde
Peter van de parcours
Van: wuyts nancy Ingegeven op: 19-jul-2010 Gereden op: 18-jul-2010
we hebben zondag 18 july 2010 de groene blauwe en rode gereden in dessel vertrek aan de koerel De bepijling is slecht bij name :
- de bordjes zijn afgebleekt
- bij de groene waren plaatjes weg
- DE paaltjes zijn slecht zichtbaar misschien met het paaltjes boven een
in een felle kleur schilderen zijn ze beter zichtbaar in de begroeiing
- staan soms slecht geplaats
Zijn meerder male terug moeten rijden omdat we een paaltje nie gezien hadden!

Dank bij voorbaat
Van: Philip Ingegeven op: 19-jul-2010 Gereden op: 18-jul-2010
Gisteren blauw, rood en 2 keer groen gereden. Parcour ligt er perfect bij, bepijling helemaal in orde. Echt genoten!
Van: Philip Ingegeven op: 13-jul-2010 Gereden op: 12-jul-2010
Gisteren groen en rood gereden. Het meeste los zand was 'weggespoeld' met enkel nog hier en daar een strook, waar je vlot door kan. Hier en daar was er zelfs een klein plasje water te zien. Bepijling volledig in orde.
Van: stumpjumper Ingegeven op: 9-jul-2010 Gereden op: 9-jul-2010
De 3 lussen gereden , lag er zwaar bij door de losse zandstroken maar was weer bangelijk goed, toch een parcour om U tegen te zeggen.
Van: bounke Ingegeven op: 5-jul-2010 Gereden op: 3-jul-2010
Zaterdag de rode en groene lus gereden met start aan de parking Bloso Herentals.

Was een heel mooi en leuk parcour. Lag wel wat technisch en zwaar door het los zand
maar de single-tracks zijn echt heel tof.

Bepijling op het parcour heel goed, enkel fout gereden bij de retour. Ter hoogte van
het kerkhof zijn we naar links gereden langs het kerkhof, en we moesten blijkbaar
rechtdoor om naar de startplaats te gaan. Hier misschien beter aanduiden voor mensen
die niet van de streek zijn.

Voor de rest, heel goed parcour met veel off-road in de bossen, wat het bij een stralende zon toch houdbaar maakt door de schaduw van de dennen.
Van: koen Ingegeven op: 4-jul-2010 Gereden op: 4-jul-2010
vandaag voor de tweede keer gaan crossen met de mtb we hadden de groene route gedaan
en ik moet zeggen ze lag er zwaar bij enkele stukken waren echte kuiten bijters maar was weer kei tof
ook de bewijzering is dik inorde
Van: Minna Ingegeven op: 3-jul-2010 Gereden op: 27-jun-2010
Ik was ook hier vandaag, voor de rode en de groene lus, voor de eerste keer. Ik had problemen met de bepijling van de rode lus, maar ... Fantastisch! Ik zal wel terugkomen! (www.minna.eu.com)
Van: Philip Ingegeven op: 27-jun-2010 Gereden op: 27-jun-2010
Vandaag de 3 routes gereden. Ze liggen er kurkdroog bij met de nodige stroken los zand, wat het soms toch iets technischer maakte.
Op de blauwe en de groene route is de bepijling volledig in orde. Op de rode hebben we enkele pijltjes niet gezien wegens tijdelijke verkeersborden of hoge begroeiing. Alle paaltjes staan er wel.
Op de rode route ook nog een keer verkeerd gereden, bij het uitkomen van het bos moet je direct terug links het bos in en wij daar een ander rood pijltje gevolgd, wat blijkbaar van de aanlooproute was, dus een extra lus van 7 km ;-)
Zoals steeds genoten van dit mooie parcour!
Van: Jef Ingegeven op: 19-jun-2010 Gereden op: 18-jun-2010
Maandelijks nazicht van de blauwe en groene lus vanuit Kasterlee
Alle bordjes in orde op enkele plaatsen zal ik het te hoog gewassen groen rond bepaalde bordjes laten wegmaaien
We hebben met 2 de route gereden en al het zwerfvuil vooral lege plastiek flessen netjes opgeruimd Het viel wel mee wat betreft het aantal
En genieten maar van de mooie route
Peter van het parcours
Van: pieter Ingegeven op: 24-may-2010 Gereden op: 24-may-2010
vandaag gon rij het nieuw stuk op groen is wel dik oke spijtig ligen er nimeer klimen en afdalingen in de blouw groe en roode toer
Van: Kristof Ingegeven op: 24-may-2010 Gereden op: 24-may-2010
Vandaag samen met mijn vriendin voor de eerste keer de rode en groene route gereden. Heel veel single tracks en bijna geen asfalt op beide routes. De bepijling is dik in orde inclusief grote borden die de splitsingen aanduiden. Merci voor het goede werk Jef! Deze routes zijn een dikke aanrader!
Van: wim Ingegeven op: 10-may-2010 Gereden op: 10-may-2010
Vanmorgen de volledige lus gereden, blauw groen en rood.
Vertrokken aan het sportcentrum in kasterlee.
Alles was echt mooi aangegeven en ben geen enkele keer moeten stoppen om aanwijzingen te zoeken.
Parcours ligt er mooi droog bij, leuke singles en af en toe een stukje asfalt om uit te rusten..

Zeker een aanrader!
Wim
Van: jef Ingegeven op: 8-may-2010 Gereden op: 7-may-2010
Nazicht parcours vanuit Kasterlee blauwe en groene route afpijling in orde parcours in orde hier en daar toch wel wat lege plastiek flessen van sportdrank maar misschien verdwijnen die zonder het te weten uit de fietshouder als ze weggesmeten worden is het zeer spijtig
peter van de route
Van: Stefaan Van Loon Ingegeven op: 12-apr-2010 Gereden op: 10-apr-2010
inderdaad, prachtig parcour. één kleine bemerking. Zeer veel zwerfvuil rond de single-track aan de grote vijver (is dat het Zwart water?) In het bos smijten enorm veel mountainbikers hun lege flessen sportdrank blijkbaar overal in het bos. Zonde. Blijkbaar is het voor sommigen echt te veel gevraagd om hun lege bussen gewoon bij te houden tot in Lichtaart.
Van: jef Ingegeven op: 9-apr-2010 Gereden op: 9-apr-2010
Vandaag 9/4/2010 blauwe en groene lus gereden de afpijling is volledig in orde
De werken waar het nieuwe parcours komt ter vervanging van het parcours aan het zwart water zijn precies gestart(ter hoogte van het landjuweel)
peter van de blauwe en groene route
Van: jef Ingegeven op: 28-mar-2010 Gereden op: 28-mar-2010
Tim
Zal dit bij mijn volgende controle nazien en indien nodig laten herstellen(april)
Van: Tim Ingegeven op: 18-mar-2010 Gereden op: 18-mar-2010
Op de mooiste dag van 2010 tot nu toe aan camping Floreal vertrokken voor de ganse toer te rijden. De toer lag er subliem bij, er was één strook waar enkele plassen lagen, voor de rest : supersnel.
De toegevoegde singletrack is echt een meerwaarde aan de route.
Op één enkel punt is er geen of slechte bepijling, namelijk na het stuk singletrack (waar je die "bunkers" tegenkomt. De route splitst hier gezien er werken uitgevoerd werden in de bossen en dit is nogal verwarrend maar na een 100m kan je dan terug op de route inpikken.
Bangelijk om zo'n route dichtbij huis te hebben!
Van: jef Ingegeven op: 12-mar-2010 Gereden op: 12-mar-2010
Vandaag als peter nazicht van de blauwe en groene lus vanuit Kasterlee
Alles is in orde en vooral overal droog parcours
groetjes
Van: arno turelinckx Ingegeven op: 3-mar-2010 Gereden op: 21-feb-2010
vandag nog eens afgezakt naar herentals om de lussen te rijden.
rood en groen lag er zoals altijd weer eens schitterend bij...
maar blauw wauw.
dit parcour was nog geen haar veranderd sinds de laatste keer dat ik hier
was gaan rijden.
prachtig parcours,veel hoogtemeters,en afdaling natuurlijk ook he :)
echt de moeite waart.
Van: jef Ingegeven op: 20-feb-2010 Gereden op: 19-feb-2010
Als peter van de blauwe en groene route vanuit Kasterlee doe ik iedere maand de controle.De gebreken geef ik direkt door aan de sportfunctionaris van Kasterlee en die worden zeer snel hersteld,er is een zeer goede samenwerking
Nieuw parcours over een afstand van 1300m ter hoogte van hofke van bayot een zeer mooi technische stuk
Totale afstand van de groene+blauwe lus vanuit Kasterlee is 28km
Er is 1 paaltje dat tegen de grond lag (nr37)iemand met auto tegen gereden ik heb het voorlopig recht gezet(wordt zo snel mogelijk door technische dienst vervangen)
Voor de rest zijn alle paaltjes in orde
Geniet van deze mooie route
Volgende controle in Maart


Van: kristof Ingegeven op: 15-nov-2009 Gereden op: 15-nov-2009
Vandaag blauw + groen gereden en dus vertrokken uit Kasterlee.

Ik vond het een schitterend parcour dat perfect aangeduid was! Chapeau!

Alleen op het einde zijn we de weg kwijtgeraakt maar er was dan ook een georganiseerde bosloop en waarschijnlijk stonden er mensen net voor een pijltje...
PS Deze mensen smeten zeer veel afval op de grond! Ik kan daar niet tegen...

Soit, ik kom zeker terug!
Van: Philip Ingegeven op: 25-sep-2009 Gereden op: 25-sep-2009
Gisteren nog snel even de groene tour gereden. Ligt er perfect bij!
Hier en daar zie je wat boskap, maar de route zelf is volledig vrij.
Af en toe is de route een beetje aangepast, bv tegen het einde van de groene route was er normaal een stevig, technisch klimmetje. Dit is nu aangepast, klimmetje is wat langer en platter geworden, waardoor je iets meer snelheid kan behouden.

Philip
Van: Yves Ingegeven op: 28-aug-2009 Gereden op: 16-aug-2009
Alle 3 de lussen gereden. Mooie singletracks. Groen vind ik technisch zeer goed aangelegd. Rood is een mooie aanvulling bij groen. Blauw is de moeilijkste route door 2 afdalingen waarbij je wat snelheid wil pakken maar vervolgens een scherpe bocht moet nemen. Zeker de moeite om meermaals te rijden.
Van: Philip Ingegeven op: 18-aug-2009 Gereden op: 6-aug-2009
Met een vriend de blauwe route gereden, na een periode van droogte en zeer warme dagen was dit de eerste keer dat we dit parcours reden zonder de gekende (lange)modderstroken. Zowaar moesten we nu door los zand... I
n de zomer kan dit parcours dus zeer vlot en snel gereden worden.
De blauwe route is leuk om te doen, hier en daar een kuitenbijtertje en een paar technische stukken.
Herentals is altijd mooi om te rijden, zowel groen, blauw als rood zijn fantastische routes!
Van: Mattijs Ingegeven op: 13-aug-2009 Gereden op: 13-aug-2009
Vandaag met drie de drie toeren (rood, groen, blauw, groen, rood) gereden. Dit is wat een mountainbikeparcour moet hebben. Zeer veel singletrack, weinig of geen verharde weg, wel wat aangereden off-road. Een aantal zeer pittige klimmetjes en veel draaien en keren zorgen voor echt mountainbiken. Het had gisterennacht wel heel de nacht geregend waardoor alles vol slijk en plassen lag. Maar een echte rijd daar gewoon door ... :-)
Van: arno turelinckx Ingegeven op: 21-jun-2009 Gereden op: 9-apr-2009
'k heb enkel de rode gedaan want ik had niet zoveel tijd...
mooie route met hier en daar een uitdaging,
wel had ik iets meer actie verwacht want elke
keer dat het berg op ging stuurde ze
me een andere weg op!

als iemand een ander parcour in de buurt van zandhoven
weet zijn mag je dit altijd laten weten
:)
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 9-jun-2009 Gereden op: 8-jun-2009
De onderhoudsploeg heeft schitterend werk afgeleverd, op de blauwe route die toch op een deel van het circuit last had van diepe spoorvorming en wateroverlast hebben ze de nodige werken uitgevoerd zodat alles er terug zeer goed bij ligt.

Ook in de groene lus is er een aanpassing doorgevoerd met een nieuw stukje single naar het einde toe.
Van: Paul Arets Ingegeven op: 11-may-2009 Gereden op: 23-apr-2009
Met z'n vieren de volledige (rood,groen,blauw), en nadien nog naar Bloso en de kleine rode toer, gedaan, zodat we aan bijna 50 km kwamen. Schitterend weer en een schitterend parcours. Nog altijd 1 van de beste van Bloso die ik gedaan heb. Perfect afgepijld en alles zit in het parcours verwerkt. Hier kunnen andere gemeenten een s een voorbeeld aan nemen.
Van: Tim Ingegeven op: 21-mar-2009 Gereden op: 21-mar-2009
Vandaag op de mooiste mtb-dag van 2009 (tot nu toe) naar Herentals getrokken om er de groene en rode lus te rijden.

Dit parcours is echt een voorbeeld van hoe een route er zou moeten bijliggen. Geen enkel pijltje ontbreekt, de route ligt er perfect bij. Mooie singles en pittige klimmetjes zorgen voor de nodige afwisseling.

Kortom een geslaagde namiddag.
Van: Patrick Van Hoof Ingegeven op: 12-mar-2009 Gereden op: 8-mar-2009
na een ongeval een tijdje niet gefiets. Kende deze tocht al van vroeger, was een 4 jaar geleden. Maar wat een toer, hij was helemaal omgedraaid en de bepijling was veel beter als vroeger. Dit is echt een voorbeeld van hoe het moet. Lekker blijven doorfietsen zonder af te moeten stappen, om te zoeken. Veel single tracks enz.
Petje af voor de mensen die em onderhouden.
Was leuk om er terug in te komen.
Van: Akko van Asten Ingegeven op: 7-feb-2009 Gereden op: 3-feb-2009
Stond al lang op mijn verlanglijstje, nu eindelijk tijd voor vrij kunnen maken. Regenachtige dag, ongeveer 5 graden C. Vol goede moed gestart vanaf Sportpark Duineneind. Veelbelovend begin: de blauwe route ligt er prima bij, niet technisch, wel fraai parcours. Groen geeft meer van hetzelfde en blijft boeien. Na enige tijd op rood worden wat slingertracks en hoogtemeters gepresenteerd, daar zat ik op te wachten. De extra lus door de buitenwijk van Herentals begrijp ik niet helemaal: ik hou van moderne architectuur dus ik heb er zeker van genoten maar met mountainbiken heeft het niets te maken. Terugweg geeft op de groene route een aantal aantrekkelijke lingertracks die er geweldig bijliggen. Strakke paden waar je hard over kunt. De route is verder heel gemakkelijk te berijden, en voor ik het goed en wel in de gaten heb geraak ik weer in Kasterlee.

Genoten van deze ontspannen route. En wat het meest opvalt is de geweldige bewegwijzering, ik heb niet 1 keer op de gps hoeven kijken. Geweldig zijn ook de waarschuwingsborden bij het oversteken van drukkere wegen en de aanduiding van splitsingen in de routes. Als de MTB tracks in nederland half zo goed zouden zijn verzorgd zou je mij nooit meer ergens over horen klagen. Hulde.
Van: denis Ingegeven op: 27-dec-2008 Gereden op: 27-dec-2008
Heb de 3 lussen gedaan, in de vroege ochtend lag alles er snel bij enkel in de blauwe lus op grondgebied kasterlee was er toch veel kapot gereden door tractors of dergelijke zware voertuigen. alles pijlen zijn goed zictbaar buiten een paar enkele waarvan de kleur volledig is afgebleekt.

Dit is zeker als het droog is een super snel parcour mits een paar heuveltjes waar jezelf goed in kan doortrekken en een paar leuke afdalingen.
Wel opletten voor boomwortels her en der maar dat is juist de fun van het moutainbike.
zeker een aanraden hier kom ik zeker terug.perfect trainingsparcour voor iedereen zijn niveau


Denis Andries

MTB Team margi
Van: mario en tony Ingegeven op: 10-sep-2008 Gereden op: 9-sep-2008
zijn in de middag de rode tour gaan rijden.

mooi parcour maar soms moeilijk te volgen met de rode pijlen, er komt ook nog een plaatselijke rode tour tussen.
komen wel wat klimmetjes in voor en een paar mooie en snelle afdalingen. als je het parcour kent is het ook zeker de moeite om in tegenovergestelde richting te rijden. in het bos voor je de spooroverweg overgaat heb je achter je een heuvel met boven een kappelletje staan (trappen naar boven) daarboven kun je langs 4 kanten mooie afdalingen doen.
zeker de moeite.
Van: niels van honsté Ingegeven op: 5-sep-2008 Gereden op: 3-dec-2008
ik ben wonsdag met mijn maat gaan moutebike rood + groen was heel leuk maar er lag wel veel slijk maar voor de rest lag het parkoer er goe bij
Van: niels van honsté Ingegeven op: 5-sep-2008 Gereden op: 3-aug-2008
ik ben wonsdag met mijn maat gaan moutebike rood + groen was heel leuk maar er lag wel veel slijk maar voor de rest lag het parkoer er goe bij
Van: Maarten Ingegeven op: 18-aug-2008 Gereden op: 16-aug-2008
Vanuit Kasterlee vertrokken (Duineneind) voor de gehele route. De aansluiting naar rood gemist zodat we onverwacht op de camping uitkwamen. dus, over de weg terug naar Rood, rood gereden, en vervolgens de route weer opgepikt.

Begin (blauw) veelal slechte paden. Stukken met hele heftige modderstukken. Blauwe route bestaat veelal uit brede zandpaden. Groene route beter, met enkele mooie singletracks. Overgang naar rood welke een uitdaging moest zijn voor de geoefende mountainbiker. Wel het leukste deel van de route maar niet super uitdagend. Paar korte klimmetjes (goed te doen) en enkele singletracks.

Weerstomstandigheden: Prima
Routeaanduidingen: Prima (behalve aansluiting groen-rood)
Algemene beoordeling: 7
Van: Cartman Ingegeven op: 1-aug-2008 Gereden op: 30-jul-2008
Het blijft een mooie en afwisselende ronde, alleen jammer dat het er nu wel erg nat bij lag.
Van: Jorn Ingegeven op: 1-jul-2008 Gereden op: 27-jun-2008
We zijn idd ook de mist in gegaan op de rode lus...
Volledige tocht afgelegd in 48km :).

Parcours lag er wel lekker hard bij op 1 modderpoel na in de blauwe lus.
Van: anoniem Ingegeven op: 30-jun-2008 Gereden op: 29-jun-2008
zeer verwarrende aanduidingen van pijltjes op de rode lus

bv. er stond een pijl naar links en 5m verder stond er een rechtdoor(ter hoogte v/d petanque club)
Van: Frederic Ingegeven op: 22-jun-2008 Gereden op: 20-jun-2008
De drie kleuren van Herentals nog eens gedaan (voor de x-keer). Alles lag er goed droog bij, maar op de blauwe route zijn ze bomen aan het rooien of zo, want daar reden verschillende tractoren en kranen rond, met uiteraard alle gevolgen van dien... Blauw is sowieso altijd al modderig en moeilijker berijdbaar (maar ik blijf het er bij doen omdat er toch ook wel enkele heel leuke stukken en zelfs een klein klimmetje of twee inzitten), maar dit maakt het er niet leuker op.
Uiteindelijk afgeklokt op 1u50min., met nog wat reserve over (moest nog 10km naar huis fietsen), dus best wel tevreden.
Blijft een super parcours om conditie op te bouwen en single-tracks te oefenen.

PS: Als je op de rode lus een tijdje naast de spoorweg hebt gereden, moet je plots rechtsaf omhoog terug het bos in. Ik heb voor de verandering eens geprobeerd om als je na dat kleine, technische klimmetje terug in het bos bent, niet de pijltjes te volgen, maar verder naar boven te rijden, richting kerkhof. Zie je waar ik bedoel?
Wel ik heb 3x geprobeerd, maar geraakte maar tot in 3/4 van die helling.
Iemand hier ervaring mee? Of ben ik gewoon zo slecht? (goed mogelijk hoor)
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 10-may-2008 Gereden op: 10-may-2008
De volledige lus - rood groen blauw - stond in de gps en alzo geschiedde. Belangrijkste opmerkingen.
Wat is het heerlijk om (vooral) de blauwe lus ZONDER modder of vreselijke plassen te rijden. Dit is denk ik niet dikwijls mogelijk in het jaar. De groene singletracks komen nog beter tot hun recht in dit zonnige weer (ook qua snelheid natuurlijk). Soms benijd ik de hardtailrijders... hier even niet :-). Wegens luiheid had ik mijn smalle bandjes laten liggen wat nu momenteel wat moeite kost in de zanderige stroken, t'is om te zeggen bijna oostende soms :-)
De bepijling blijft erg goed in orde. Voor de volledigheid mail ik peter nog de gpstrack van de 3 lussen samen even door.
Van: sam Ingegeven op: 9-may-2008 Gereden op: 9-may-2008
In de voormiddag de rode en groene route gedaan. Eerst wel 'per abuis' de rode bloso 'lokale' route gedaan van +-7km.
De route lag er goed bij, de groene route heeft enkele leuke bochtige singletrack stukjes. Sommige stukken beginnen door de droogte wel te verzanden, maar mijn NN en RR hadden er geen problemen mee, ging enkel ten koste van de snelheid. Wel weinig hoogtemeters, ik heb meer dan 50% van de tijd op de zwaarste vertanding gefietst.
OPGELET. Ergens in de rode route volg je een afspanning, na een bocht naar rechts heb je een afdaling waarna alweer een bocht naar rechts. Hier ligt een omgevallen BOOMSTAM over de weg. Ik heb er bijna de grond gekust.
Van: De Wez Ingegeven op: 5-may-2008 Gereden op: 4-may-2008
Hoi manne sorry ik heb hier de verkeerde commentaar geplaatst mijn excuses. Ik heb me vergist van plaats het was Herselt waar ik het over had. Als straf ga ik een zondag dienne van Herentals rijden....


Jjjooeee
Van: De Wez Ingegeven op: 5-may-2008 Gereden op: 4-may-2008
Hoi, ik ben er een zondag eens gaan rijden. Ik dacht aan de blauw - groene lus maar ik had al werk genoeg met de groene. Voor ik vertrok zag ik een gezin aankomen volledig onder "the Mud" maar ik gaf het een poging, al zeiden ze dat het niet te rijden was, ik ging ervoor. Het begon met modder en slijk maar daarna even beter en toen begon "de hel" door landbouwmachines kapotgereden paden, slijk, paardenstront en al wat je maar kunt inbeelden. Deze route is echt onberijdbaar. Maar alvast een ervaaring en thnx aan de gast die me bij de leke band geholpen heeft....
Van: Sportyboy Ingegeven op: 29-mar-2008 Gereden op: 29-mar-2008
De volledige route nog is gaan rijden. Pfff amai, serieus mogen raggen hier ze. vertrokken in kasterlee en dus met de blauwe lus. Baggere is het enige wat ge hier kunt doen (op de blauwe lus), zelfs op groen en rood waren stukken serieus verzopen. Heb hier al veel gereden maar heb het hier nog nooit zo verzope geweten. Heb me nochtans zalig geamuzeerd, had wel ne goeie bikemaat bij en het weer was ook dik oké, zon en 13°C. overal toch nog goe doorgeraakt maar heb toch al men stuurmanskunste nodig gehad.
Van: BENNY Ingegeven op: 10-feb-2008 Gereden op: 10-feb-2008
Rood en groen was te doen, maar de blauwe stukken waren soms niet berijdbaar.
Ik ben 3 maal tegen de grond gegaan, met momenten de modder een dertig
cm dik, veel wortels en kapot gereden terreinen met traktoren.
Van: lambrechts peter Ingegeven op: 13-jan-2008 Gereden op: 12-jan-2008
Al een paar weken het mtb pacour in herentals-kasterlee gedaan mooie route en sommige plaatsen snel keren en draaien. vandaag slijk en nog eens slijk voor mij persoonlijk fun fun fun.Zeker aan de raaden voor elke mtb liefhebber en die er van houden om af te zien.oh ja nog goe op men smoel gevallen en ja dikke lip en een stuk tand kwijt maar dat is het leven van een mtb
Groetjes an alle mt bikers.
Van: thomas Ingegeven op: 2-jan-2008 Gereden op: 30-dec-2008
Rood en groen zijn heel knap.
Blauw was meer een combinatie van modder, boomwortels en takken vermijden, zodus en pak minder.
Wel een geslaagde ochtend gehad.
Van: PETER VANDEPERRE Ingegeven op: 28-dec-2007 Gereden op: 27-dec-2007
Gisteren ben ik voor de eerste keer komen rijden in Herentals en dit is mij prima bevallen. Had gekozen om het rode en groene traject te nemen en dit lag er prima bij. Verloren rijden is bijna onmogelijk want de weg was perfect aangeduid. Na ongeveer 90 minuten was ik terug bij het Bloso domein waar ik ook nog een frisse douch heb genomen.
Dit is voor herhaling vatbaar dus zullen ze mij daar nog wel eens zien.
Van: fons Ingegeven op: 29-nov-2007 Gereden op: 26-nov-2007
ik heb de route al drie maal gedaan , ik vind dat ze er slecht bijligt , het is vooral het laaste stuk naar kasterlee ; en als ge terug naar herenthals rijdt.
Van: Eric Ingegeven op: 15-nov-2007 Gereden op: 12-nov-2007
Herentals-Kasterlee was een droomroute. 12/11 groen en blauw gereden na overvloedige regen. Slijk genoeg dus, maar ze zijn nu ook begonnen om bomen weg te halen langs een groot gedeelte van het parcours. De zware werktuigen hebben de paden vernield en hun sporen achtergelaten (mede door de erg slijkerige toestand) Parcours werd dan ook super zwaar, vooral voor amateurkes lijk ikke. Ik wacht tot een drogere periode om nog eens terug te keren.
Van: Philip Ingegeven op: 14-nov-2007 Gereden op: 6-nov-2007
Vorige week in de striemende regen de groene route gaan rijden. Altijd plezant om in de modder te crossen... Al bij al viel het nog goed mee op de groene route, ik denk dat de blauwe route een waar modderfeest moet zijn. Een goe warm douchke en je merkt er weeral niets van.
Van: ronny Ingegeven op: 9-nov-2007 Gereden op: 5-oct-2007
de 3 lussen nog een keer gereden en ze zijn idd weer bomen aan het uitdoen zodat alles op bepaalde delen kapot ligt en de rode lus ligt er tot mijn grote verbazing nog heel goed bij.
Van: Rudi Ingegeven op: 23-oct-2007 Gereden op: 24-oct-2007
Vandaag rode route gereden, voor de eerste maal met mtb in bos, was wel fijn, maar toch enige bedenkingen.
Ze hebben daar ergens aan het rooien geweest en volgens mij is er een deel van het parcour redelijk vernield. Misschien een beetje aandacht aanbesteden voor diegene die de verantwoordelijkheid hebben om dit te herstellen. Voor de rest was het voor mij plezierig om daar te rijden.
Van: Philip Ingegeven op: 18-sep-2007 Gereden op: 12-sep-2007
Vorige week de groene route nog eens gedaan, lag er zeer goed bij. Veel snelheid kunnen maken. Deze route is altijd een beetje genieten.
Van: ronny Ingegeven op: 21-aug-2007 Gereden op: 20-aug-2007
de route gereden maar ligt er heel moddderig bij nu veel kapote ondergrond en de rode lus is een moeras gebied nu denk ik als het zo blijft zal deze route in de winter onberijdbaar worden vrees ik.
Van: Philip Ingegeven op: 1-aug-2007 Gereden op: 31-jul-2007
Gisteren de blauwe en de groene route gereden. Blijft een heerlijk parcours!
Blauw lag er redelijk zwaar bij met veel modder en tracks, soms serieus op de trappers moeten duwen... Ook op groen waren hier en daar wat modderstroken, maar deze waren goed te doen. Op het einde hing ik vol met modder, maar des te meer fun!! Al bij al toch nog redelijk snelheid kunnen houden, maar wel vermoeiend.
Van: Bart en Lieve Ingegeven op: 21-jul-2007 Gereden op: 21-jul-2007
Vandaag samen de volledige route gereden: prachtig parcours en nergens verkeerd gereden. Zondermeer een aanrader.
Van: Lieven Thielen Ingegeven op: 17-jul-2007 Gereden op: 17-jul-2007
Begonnen aan camping Floreal.

Eerst de blauwe route met aansluiting groen gedaan.
Toen groen + rood gedaan.
Dit is goed voor 47km fietsplezier.

Bepijling: 100% in orde. Vooral de gevaarbordjes vind ik ideaal. Omdat je toch met een redelijke snelheid steeds uit de bossen komt en dan ineens een weg moet oversteken.

Parcours: blauw + groen = redelijk drassig. Toch genoeg plassen doorkruist. Bij rood heb ik éénmaal moeten zoeken naar het pad. Dit komt door de boomkap en hierdoor was ik eventjes het noorden kwijt. Maar vrij vlug toch een plaatje gevonden.
Zelf vind ik dit een mooie trainingsronde. Niet al te technische en bijna geen hm's. Maar dat verwacht ik ook niet van deze streek. volgens mijn tellertje heb ik op deze 47km, 196hm.
Ik kom zeker nog ns terug voor deze combi te rijden.

Van: Sportyboy Ingegeven op: 16-jul-2007 Gereden op: 16-jul-2007
De volledige route nog is gereden. Het ligt er poeierdroog bij, zelfs de blauwe route (diegene die deze tour kennen weten wel wat ik bedoel). Op de route route mij toch een paar keer kwaad gemaakt! Diegene die daar de bomen rooien en weet ik veel wat nog allemaal hebben sommige stukken helemaal kapot gereden met hun zwaar materiaal. Naar mijn mening wordt het ook wel weer is tijd om de route nog is aan te passen want ik ken deze route ondertussen uit mijn hoofd zoals vele bikers denk en zo is de uitdaging en de zin om er te gaan biken wel wat weg + op vele plaatsen gewoon helemaal kapot gereden, niet alleen door bikers maar ook door al het andere wat er passeert. Op zich nog wel altijd steeds een mooie route maar heb ze persoonlijk wel gehad nu.
Van: Philip Ingegeven op: 16-jul-2007 Gereden op: 15-jul-2007
Vrijdag heb ik snel even de groene route gaan rijden. Zondag de groene en de blauwe. Het parcours lag er verbazend droog bij. Nochtans had het nog maar twee dagen niet geregend. Er waren zelfs een aantal plaatsten waar je serieus door het losse zand moest trappen.
Zondag was het 33 graden, maar in de bossen merk je hier niets van, het was heerlijk fietsen.
Van: Senne Boons Ingegeven op: 15-jul-2007 Gereden op: 7-jul-2007
Ik ben niet meer tevreden over de rode route in Herentals. Heb bijna de volledige route tevoet moeten doen. Alles ligt vol struiken en zijn de paden omgeploegd door zware tractors. Hopelijk is dit gauw hersteld anders zullen er meer klachten komen.
Van: Jan Ingegeven op: 10-jul-2007 Gereden op: 8-jul-2007
Ik vind dit een heel leuke route, vooral de groene, met enkele snelle singletrack in het bos.

Heb zondag de rode nog eens gereden. Ik zou graag mijn beklag willen doen langs deze site. In een stuk van de rode tour zijn ze bezig geweest met het kappen van bomen en hebben de tractors een stuk van het mountainbike parcour vernield.

Graag zou ik dit terug hersteld zien.

Van: Philip Ingegeven op: 2-jul-2007 Gereden op: 1-jul-2007
Voila, zoals beloofd ben ik gisteren met een vriend rood en groen gaan rijden.
De rode route vind ik maar niks, is goed voor uit te bollen of op snelheid te trainen, maar voor het betere MTB-werk moet je hier niet zijn. Dan vind ik de blauwe en groene route leuker.

Trouwens als je bij Floreal aan groen begint en dan de aansluiting met rood neemt, mis je een heel leuk stuk groen!

Langs het parcour van rood liggen hele toffe stukken, misschien kan de peter van dit parcour eens op ontdekkingstocht gaan??

Het was nu de tweede keer dat ik hier groen reed en ik kon het parcour nu alleen nog maar meer waarderen, wist nu immers ongeveer wat ik kon verwachten.

De route van Herentals wordt mijn trainingparcour, maar ik denk dat ik een route groen + blauw + groen ga doen. Rood kan me echt niet bekoren.

Het parcour was gisteren trouwens uitstekend bereidbaar, slechts hier en daar een modderplas, zodat je wel vuil wordt,maar niet moe.
Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 25-jun-2007 Gereden op: 24-jun-2007
Gegaan voor de volledige toer: Rood,groen en blauw. Inderdaad redelijk wat modder, heb er daar op de blauwe route één de plas in zien duiken alsof het een zwembad was. Blauw is misschien iets minder technisch maar biedt toch ook heel wat variatie en.. de moeilijkste modder. Helemaal bovenaan de blauwe heeft men blijkbaar het parcours iets ingekort zag ik op mijn gpstrack. Je hoeft dus niet meer die drukke baan op. Heb 1 pijltje gemist op blauw...maar zag aan de stickers van één of andere toertocht en mijn track dat er iets niet klopte. Nu je belandt als je doorrijdt toch in the middle of nowhere en dan weet je wel dat je effe terug moet. Blijft één van de betere tracks in de omgeving
Van: Philip Ingegeven op: 25-jun-2007 Gereden op: 24-jun-2007
Gisteren heb ik me voor de eerste keer gewaagd aan het mountainbiken. Aangezien ik hier zoveel goeds had gelezen over de route van Herentals, heb ik die gekozen als eerste route.

Ik wou het volledige parcour rijden, maar door veel regenval de laatste week en tijdens de route zelf heb ik het gehouden bij de blauwe en de groene route.
Heel mooie route, vooral de groene kon me bekoren met het soms snelle stuurwerk en bij tijden het "Bobbejaanland-gevoel"...

De hevige regenval heeft voor veel modder gezorgd, dit is absoluut plezant, maar wel heel vermoeiend. Na de twee routes was ik echt op en heb ik veel respect gekregen voor deze sport en zijn beoefenaars. Waar ik soms bijna stilstond, gingen anderen vlotjes door. De conditie zal dus nog wat getraind moeten worden...

Bepijling was perfect in orde! Slechts 1 keer verkeerd gereden, eigen schuld wegens te moe en 10 seconden enkel naar de grond gekeken... Maar bij een volgende splitsing zag ik geen pijltje, direct terug gereden naar de vorige splitsing en ik zat weer juist.

Volgende week ga ik met een vriend de groene en de rode rijden! Proficiat aan de makers van deze route en van deze website!!
Van: S. Ingegeven op: 10-jun-2007 Gereden op: 10-jun-2007
alleen groen gaan verkennen wegens tijdsgebrek

Leuk parcours, mooie omgeving. Niet te veel plassen of te droog zand.
Perfect aangegeven en heb dus ook goed kunnen doorrijden, wel een paar keer aan de kant moeten gaan staan voor ruiters op de smalle paden.
Mijn computer gaf wel maar 11 km aan

AANRADER DUS!

Van: roland vanbrabant Ingegeven op: 17-may-2007 Gereden op: 17-may-2007
Deze keer gegaan voor de rood-groene route. Gestart vanaf het speelplein Kruisberg. Voor diegene met navigatiesysteem geef je best als 'straat' "Wijngaard" in. Nu het is vrij makkelijk te vinden hoor.
Ik zal nu al zeggen dat ik de lus vertrekkende van sporthal Bloso-centrum, die met stippellijn) achteraf ook gereden heb. Vergeet deze lus ... stelt helemaal niks voor. Jammer, ondanks het sjieke sportcentrum.
Rood-Groen dus...begon een beetje saai maar na de splitsing van rood naar groen werd het boeiend. Eigenlijk één grote singletrack af en toe afgewisseld met een brede laan om op pauze te komen. Je kan hier behoorlijk wat snelheid halen, maar nu niet,de plassen waren immers overal aanwezig en soms erg diep, op het eind van de groene route stond ik een paar keer met beide trappers in het water te molenwieken. Ik wou eigenlijk de rode route nog eens apart rijden, kwestie van de gpstrack te kunnen posten, helaas ofwel is de conditie niet je dat, ofwel vergen die nieuwe binnenbandjes met gel extra moeite, ik vrees dat dat dat het geval is.
Gps-track komt eraan, eigenlijk niet nodig want de wegwijzers zijn er ... allemaaal
Van: stefaan Ingegeven op: 2-may-2007 Gereden op: 2-may-2007
Enkel groene lus gereden wegens weinig tijd, maar wat een geweldig parcours. De bepijling is foutloos, het landschap heel mooi en vooral het parcours is prachtig: haast 1 eindeloze singletrack met mooie slalommetjes, bultjes, en bij momenten pittige stukjes in het zand. Vooral de 2e helft (bij vertrek op de camping) is spannend, met tegen het eind nog een stevige afdaling en beklimming als kers op de taart. Als blauw en rood even mooi zijn, moet ik hier zeker nog eens terug komen voor een hele dag.
Van: duiveltje Ingegeven op: 3-apr-2007 Gereden op: 1-apr-2007
deze route gereden op 1 april met 4 man.
deze lag er droog bij en de plassen waren schaars en op sommigen plekken lag er terug los zand.
Wat me wel opviel is : dat de regen het parkoer geen deugd heeft gedaan en het ook en de grond zwaar gehavend is door gemoteriseerde voertuigen (quats, cross motors,...).
maar het is terug te berijden en heb me hier voor de zoveelste keer weer uitgeleefd :D
Van: Sofie Ingegeven op: 1-apr-2007 Gereden op: 31-mar-2007
Vandaag heerlijk weer! Even snel de groene met de blauwe afgelegd. Parcours lagen er uitstekend bij. Wel is opgevallen dat er hier en daar gevaarlijke boomwortels zijn bovengekomen.
Deze totale bloso-route blijft één van mijn toppers! Mooie omgeving met geen ontbrekende wegwijzers.
Go For It!
Van: ronny Ingegeven op: 20-mar-2007 Gereden op: 19-mar-2007
gisteren de route gereden en ze ligt pfff echt heel slecht de meeste stukken zijn gewoon onberijdbaar geworden. een goed alternatief is de route van dessel die heb ik de week ervoor gereden en die ligt er wel nog heel deftig bij en averbode ook dus keuze genoeg!
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 15-mar-2007 Gereden op: 15-mar-2007
Bezoek ook eens www.bloggen.be/belmtbroutes voor verslagen van bloso-routes die ik persoonlijk gereden heb. Onder andere verslagen van de parcoursen van Kluisbergen, maar ook dat van Kruibeke, Herentals, Waasmunster en Destelbergen staan al online!

Groeten,
Maarten
Van: Sportyboy Ingegeven op: 5-mar-2007 Gereden op: 4-mar-2007
De volledige route nog eens gereden en foto's genomen van zowat heel het traject.

De foto's vindt je hier: http://www.sportyboy.be/gallerys/mtb_route/intro.htm
Van: Sportyboy Ingegeven op: 12-feb-2007 Gereden op: 10-feb-2007
De 3 routes gereden met vertrek in kasterlee.

Omstandigheden: 8°C - Regen en wind

En nu, het parcour:
Modder, slijk en baggere van begin tot einde
Fun van begin tot einde
Technisch van begin tot einde (door de vele spoorvormingen is het moeilijk om de ideale lijn te volgen)
Veel grote plasse van begin tot einde
Verschillende omgevallen bomen op het parcour, de meeste kan je wel omzeilen of eenvoudig er overheen.

Voor diegene die deze routes nog niet kennen weten waar ze aantoe zijn als ze ze nu zouden gaan rijden.

Mijn beste tip, gewoon afkomen en deze routes volledig rijden want ze zijn super, in eender welk seizoen.
Van: Boeckx Jurgen Ingegeven op: 11-feb-2007 Gereden op: 11-feb-2007
ik heb vandaag samen samen met mijn jongere broer en een vriend, de 38km gereden... aangezien het toch enorm hard geregent had was het nog redelijk te doen om fatsoenlijk rond de rijden... de bewegwijzering is zeer duidelijke aangegeven ik ook de splitsingen van rood naar groen en van groen naar blauw staan met een groot bord aangegeven... deze route is echt wel de moeite. maar na zo'n zware regen zeker niet onderschatten want het kan wel is tegen vallen, het is berijdbaar maar enorm zwaar
Van: Thomas Ingegeven op: 30-dec-2006 Gereden op: 29-dec-2006
Beste MTB'ers,

Parcours Kasterlee/Herentals is een echte aanrader.
De blauwe lus kan je op eigen tempo afwerken, mits een beetje stuurvaardigheid op de modderige stroken (die er na hevige regenval zwaar kunnen bij liggen).
Wat de bewegwijzering betreft viel het al bij al goed mee. 1 keer een pijltje voorbij gescheurd... rechtsomkeer!! toch maar even gaan kijken.
1 min-puntje: Van waar komen die diepe bandensporen van terreinwagens op zo'n mooie route ? Op een gegeven moment was er geen ideale lijn meer te vinden in al die modder en diepe sporen. Volgende keer komen we terug en rijden we de drie lussen.
We're looking forward to the red one !! :)

Vriendelijke maar modderige groeten!
Veel MTB plezier in 2007 gewenst !
Van: Tom Ingegeven op: 21-dec-2006 Gereden op: 21-dec-2006
Lady,

Het was duathlon in kasterlee

Vg Tom
Van: lady@bike Ingegeven op: 21-dec-2006 Gereden op: 17-dec-2006
Nog eens enkele keren de piste bezocht en inderdaad véél modder!! Wel leuk want zo onderhoud je ook de techniek van het modderrijden ;-).

Ideaal weer ook, ik fiets veel liever in de kou dan in de warmte.

Zondag veel mtbkers met rugnummer tegengekomen, al dan niet op de bloso-route Wat was er te doen??
Van: Benjamin Ingegeven op: 7-dec-2006 Gereden op: 6-dec-2006
Op de verjaardag van Sinterklaas de volledige lussen nogmaals afgewerkt.
K rijd deze elke week aangezien ze bijna in mn achtertuin liggen.
Voor de moddervreters ist inderdaad de moment want t ligt er ongelooflijk drassig bij. Vooral Rood en blauw de groene valt nog wel mee.
Dit was ff ter info want het is immers een bangelijke omloop.
Van: Peter Van den Langenbergh Ingegeven op: 2-dec-2006 Gereden op: 2-dec-2006
Wegens het verwachte slechte weer heb ik vandaag reeds een bezoekje gebracht aan het MTB parcours van Herentals-Lichtaart-Kasterlee. Inmiddels reeds de 5e maal in drie jaar tijd, en telkens weer is het een verademing om hier te komen rijden. Om praktische redenen vertrek ik steeds in Herentals ter hoogte van de begraafplaats (naast de spoorweg)- dit is ongeveer 500 meter na de startplaats aan de Kluisberg. Je kan daar makelijk parkeren. Enkele jaren geleden heb ik me daar suf gezocht naar de bewegwijzering (rode toer). Inmiddels ken ik het daar op m'n duimpje. Voor de duidelijkheid : als je uit het bos komt ter hoogte de begraafplaats (waar zich een klein rond punt bevind), moet je rechtsaf - over de spoorweg - je kruis de baan Herentals/Lichtaart - en draait onmiddellijk naar links. Na ongeveer driehonderd meter moet je de baan schuin links terug oversteken. Vanaf hier is de bewegwijzering perfect. De aansluiting van groen naar rood is ook voor verbetering vatbaar. Na een lang recht stuk in het bos, kom je aan een asfaltweg. Hier gaat de groene toer naar links en de aansluiting naar de rode toer... daar heb je het raden naar. Je moet daar in ieder geval naar rechts draaien - richting spoorweg - om de rode toer te vervolgen. Spoorweg over en onmiddellijk naar links. Over het globale parcours kan ik kort zijn : veel afwisseling - en vooral : weinig beton en asfalt. Op de rode toer kan je ferm in 't rood gaan als je wilt en de groene heeft een paar zalige singletracks. Het blijft natuurlijk wel de kempen, dus veel hoogtemeters zal je er niet vinden. Maar elke liefhebber MOET hier geweest zijn, 't is gewoon super plezant. Een aanrader.
Van: Maarten VM Ingegeven op: 27-nov-2006 Gereden op: 27-nov-2006
Vandaag de volledige route nog eens gedaan. De pijltjes zijn hier en daar toch ietwat afgeregend aan het geraken. Aangezien ik de rit nog niet zolang geleden nog had gedaan, vormde dit voor mij niet al te veel problemen. Ook het ene pijltje dat ik de voorgaande keer niet vond, heb ik nu wél opgemerkt.

Door de overvloedige regen van de laatste dagen lagen een aantal stroken toch wel zeer drassig. Ik ben meer het type dat van stroken houdt waar je op kan doortrekken ipv telkens goed te moeten uitkijken waar te rijden (of je al dan niet in een plas terecht kan komen). Pas op: tegen wat modder kan ik wel tegen, maar ik rijd liever niet constant tegen 10 km/u.

Gelukkig is het grootste deel van de groene en rode lus wel zeer goed berijdbaar, op één strook van de rode lus na.

Voor moddervreters: allen daarheen, 't is de moment!
Van: lady@bike Ingegeven op: 15-nov-2006 Gereden op: 15-nov-2006
Op je aanbod om samen te rijden ga ik liever niet in. Veel plezier in elk geval!
Van: men@bike Ingegeven op: 12-nov-2006 Gereden op: 12-nov-2006

kheb al veel van deze tocht gehoord en na de laatste commentaar van lady@bike te hebben gelezen staat de rit 1 dezer dagen opt programma,tzou nog leuker zyn hem blindelings te ryden met laatst genoemde?
Van: lady@bike Ingegeven op: 5-nov-2006 Gereden op: 5-nov-2006
Deze website verdient een berichtje van mij. Dankzij de site ben ik na jaren de mountainbike niet aangeraakt te hebben, terug begonnen aan deze zalige bezigheid. Enkele maanden geleden ben ik via google hier terechtgekomen en las ik over de piste doorheen de Herentalse en Lichtaartse bossen: "moet zalig zijn als je vlakbij deze route woont". Dus merci aan de schrijver (ik weet niet meer wie het was, iemand die van ver kwam)!! Dit is bij mij het geval, dus niet twijfelen!! De fiets deed het nog en ik ook. Na jaren zonder oefening, heb je nog de techniek in je en dat deed deugd om weten. Met de conditie was ook alles ok omdat ik ook nog een andere sport doe.

Vandaag was het hoogherfst (zoals ze ook van de zomer zeggen) en de route lag er perfect bij. Voor mij was het vandaag ook ideaal weer: beetje fris, geen regen. Ik denk dat ik de enige ben die nog zonder verende voorvork rijdt en dat voelde ik wel in "de put" in Lichtaart. Ben niet van porselein, m'n polsen en schouders kunnen dit wel aan. Over de bepijling kan ik niet veel zeggen, ik rij de toer blindelings (wat de groene en de rode betreft, de blauwe doe ik niet zo veel, is de saaiste vind ik). Rest me nog te zeggen dat ik op de groene (de showe singletracks die iedereen zo prijst (en terecht!!) en "de put" in Lichtaart) lus meermaals het gevoel heb dat ik een ticketje kocht voor het nabijgelegen Bobbejaanland.
Van: Maarten Van Mieghem Ingegeven op: 1-nov-2006 Gereden op: 1-nov-2006
Gisteren op het gemakje de drie lussen afgehaspeld!
Het is toch wel je hartje ophalen in deze bossen.
Vooral groen is echt leuk met die bochten en single tracks.

Groen is ook het best bewegwijzerd.
Bij blauw ook geen probleem, alleen is de blauwe kleur bij sommige pijltjes ietwat weggeregend.

MAAR op de rode route moeten we ergens een pijltje gemist hebben ter hoogte van de bewegwijzering naar de "toeristentoren". Dan maar op goed geluk gefietst en plots terug op het parcours gekomen: ter hoogte van het kerkhof. Maar dan kom je uiteindelijk terug aan de spoorweg waar je al eens eerder reed op de rode.

Nu is mijn vraag: Klopt dit? Waar ben ik verkeerd gereden???
Van: ronny Ingegeven op: 17-oct-2006 Gereden op: 17-oct-2006
vandaag de route gereden die lag er heel netjes bij alles was nog in orde dus heb erover gevlogen :)
Van: ronny Ingegeven op: 27-sep-2006 Gereden op: 27-sep-2006
ik vond het een hele leuke en goed bewijzerde weg juist aan die fietswinkel en voor die spoorweg is er even niks maar tja had een plan afgeprint en dat was dus geen probleem. verder tja ik ben vanaf kasterlee vertrokken en als je terug op de groene lus komt in het terugkomen is het echt feest vind ik :) schone route ga ik zeker terug doen!!!! heb de blauwe lus zelfs 2 keer gedaan had nog wa tijd en conditie over :)
Van: mountainBINK Ingegeven op: 23-sep-2006 Gereden op: 23-sep-2006
Wij zijn vandaag zaterdag 23-06 in Kasterlee gaan rijden.Zijn uit Turnhout met de fiets vertrokken en hebben enkel de blauwe tour genomen. De tour is tegenwoordig tegen de klok in,dat is een grote teleurstelling voor mij want met de klok mee zoals voordien vond ik stukken plezanter en intersanter...gaat dit nog terug komen? Er zijn misschien nog meer mensen die dit vinden want we hebben enkele bikers moeten ontwijken die we tegemoet reden(kan gevaarlijk worden)Ik hoop dat het groene en rode parcours er beter bij liggen want dat gaan we volgende week erbij nemen.Ik wil hier niet enkel alléén klagen en zagen maar de wegwijzering moet ook eens dringend na gezien worden. Voor de rest kunt ge niet beter af zijn dan in de kastelse bossen.Alé misschien tot op ne keer in de bossen....
Groeten uit het schoonste stad van't land
Van: Piet Ingegeven op: 20-aug-2006 Gereden op: 19-aug-2006
We hebben de drie lussen vanuit Kasterlee gereden bij redelijk droog weer. Tot aan Herentals veel brede paden met de sporen van modder. Hier moet je dus alleen komen als het net geregend heeft. De terugweg was een stuk leuker, mooie single tracks en veel bochten. En ja hoor, eindelijk, toen we aan de laatste lus begonnen ging het regenen. Hard genoeg voor een paar flinke modderbakken. Da's pas genieten !!!.
De bewegwijzering is goed. Alleen zijn sommige pijltjes wat bleek.
Van: Richard Ingegeven op: 20-jul-2006 Gereden op: 20-jul-2006
Vandaag rond half vijf gestart aan de gehele route.
De groene lus met de mooie single tracks is met de droogte van de laatste tijd best mul geworden op verschillende stukken,ook zijn er veel hobbels op de paden wat een beetje last in de onderrug veroorzaakte.Maar tot zover de nadelige puntjes!

De route is iedere keer weer heerlijk om te fietsen en dan met name de rode en groene lus.De groene is goed voor de techniek met die single tracks en de rode is weer lekker om interval te trainen!
Het was lekker koel in de bossen ondanks de hitte en ik heb praktisch geen mens gezien in het hele bos niet.Wel heb ik geleerd dat je niet te lang moet stilstaan om even iets naar binnen te werken,want ik werd me toch aangevallen door een stel vliegen/horzels/dazen of andere irritante stekende beesten!

Op de blauwe route heb ik 1 bordje gemist vanwege overhangende takken met bladeren,verder op en top bewegwijzerd en toch wel de moeite om vanuit zeeland ongeveer 1.15 uur te rijden met de auto.

Van: groentje Ingegeven op: 18-jul-2006 Gereden op: 17-jul-2006
Vandaag ben ik voor de eerste keer gaan mtb'en. Na het lezen van de positieve commentaren hier had ik gekozen om in Herentals te gaan. Vertrokken aan het netepark en op weg naar het speelplein ... verkeerd gereden. Toch de weg gevonden en daar aan de rode route begonnen, met de bedoeling om de drie routes te rijden. Verkeerd gereden en plots stond ik terug aan m'n vertrekpunt. Oeps, foutje dus. Even gezocht en logisch geredeneerd en ik was terug vertrokken. Nu had ik de juiste route wel gevonden en ik moet zeggen dat ik heel veel respect kreeg voor andere mtb'ers.
Ik ben nog een paar keer verkeerd gereden, maar heb wel de drie routes gedaan. Alles tesamen heb ik ruim 50km gereden in iets minder dan drie uur.
De route is duidelijk aangegeven, het is een afwisselend en fijn parcours en het mulle zand is inderdaad zwaar zwaar zwaar, maar daar kan ik wel van genieten.

Het was een nieuwe ervaring waar ik zeker een vervolg aan zal breien.

Bedankt voor de vorige commentaren en als er mensen zijn die me andere parcours zeker aanraden...shoot!
Van: Danny Ingegeven op: 14-jul-2006 Gereden op: 14-jul-2006
Vandaag de rode route gereden. Was eerste keer in Herentals. Vrij laat vertrokken, rond 20.00 uur. Niemand te zien buiten een paar lopers. Was goed te doen, zeker nu met het droge weer, al licht het mulle zand er zwaar bij. Een aanrader.
Van: Benny M Ingegeven op: 14-jul-2006 Gereden op: 12-jul-2006
Zeer zanderig parcours, leuk, niet te zwaar en weinig asfalt.
Goed onderhouden route, prima bepijling.
Absolute aanrader.
Benny
Van: Bloody Savio Ingegeven op: 19-jun-2006 Gereden op: 16-jun-2006
Op het ogenblik zijn ze op en rond het groene parcours bomen aan 't rooien met zwaar materieel.
Oppassen geblazen voor de hinderlijke spoorvorming van de bulldozers en vrachtwagens.
Hopelijk zorgt de gemeente ervoor dat na het beëindigen van de kapwerken de tracks terug hersteld moeten worden want op enkele stukken ligt het er triestig bij :-((
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 10-jun-2006 Gereden op: 10-jun-2006
Vertrokken aan de Floreal camping in Lichtaart, klaar voor de 3 kleuren. Dit is niet gelukt vanwege versnellingsproblemen, dus dan maar blauw en groen.
Met dit weer is dit natuurlijk een sjieke route. Perfecte bepijling, even zoeken aan sportcenter Duizendeind, daar was juist een brandweerwedstrijd bezig. Samen met een andere biker zijn we er wel uitgekomen ... Veel afwisseling, iets teveel beton op blauw en niet echt technisch maar ik kom zeker terug...
Van: modderfokker hans Ingegeven op: 4-jun-2006 Gereden op: 4-jun-2006
Deze route behoord zeker wel tot de betere routes die we al gereden hebben. Alle aspecten zitten in de route verwerkt, de mooie korte hoogteverschillen, de technische single-tracks die je met aanzienlijke snelheid zekerwel kunt nemen, de rechte stukken en de mooie oerdegelijke bospaden die met een rotgang kunt nemen.
Op deze route zul je ons wel vaker tegen komen, ook al is het met de auto een 30 min rijden vanuit de brabantse nederlandse kempen.
Met vriendelijke groet
Mtb-club de Modderfokkers
Van: Jurgen Van Hoof Ingegeven op: 27-may-2006 Gereden op: 26-may-2006
Hoi
Gisteren hebben we ons gewaagd aan Herentals. De vorige dagen had het flink geregend, de dag van het rijden zelf heeft het non-stop geregend. Gevolg: van de eerste tot de laatste km. had ik het gevoel door de slijkzee te rijden. Daar ging de redenering van "zandgrond is meer doorlatend".
Wij zijn een groepje bikers die vooral houden van afwisselende parcours. Dit viel in Herentals tegen. In het begin konden we het parcours appreciëren, na een km of 20 hadden we een tegenovergestelde gevoel. Het is altijd hetzelfde :-(
Begonnen met de rode lus, vervolgens de 3 lussen uitgereden. Pluim voor de afpijling, die is perfect.
Maar, geef ons toch maar de parcours van Overijse, Genappe, Namen, enz. Veel afwisselender en veel meer hoogteverschillen!
Van: Tom Ingegeven op: 23-apr-2006 Gereden op: 23-apr-2006
Hallo

Vanmorgen vertrokken voor de drie lussen,dit doe ik zoals gewoonlijk aan Floreal te Lichtaart.Begonnen met blauw,omdat dit voor mij het zwaarste is.Wat viel me op toen ik nog maar net weg was,"wandelaars".Niet dat ik iets tegen wandelaars heb,maar ik vraag me toch af,of ze de route van de wandelaar en die van de mtb'er(bloso route)niet beter kunnen scheiden?Ik denk dat ik meer dan 20x pardon heb moeten roepen.De meeste gaan opzij,maar je hebt er ook bij die gewoon verder gaan.Als de mtb'er respect moet hebben voor de wandelaar,kan de wandelaar dat ook beter voor de mtb'er doen.Dat duurt het langst.Maar dat was een futiliteit.

Het parcours lag er ongelooflijk goed bij,op mijn fiets hangt geen enkel tikje slijk.Zelfs het groffe stuk op de blauwe route was bereidbaar.

MAAR,op een paar kilometer van wat voor mij het einde van de tocht is breekt mijn zadel af.Heb ik het stuk van voor de single tracks tot aan floreal al rechtstaand moeten doen.Nu weet je pas wat een goede uitvinding de zadel is.Maar eigenlijk was ook dit weer een klein ding want ik heb me vandaag bij prachtig weer,goed geamuseerd.


Mvg Tom
Van: Lakke Ingegeven op: 21-apr-2006 Gereden op: 16-apr-2006
Reply op vorig bericht...

Het is de aaneensluiting van de GROENE en de RODE....
Van: Lakke Ingegeven op: 21-apr-2006 Gereden op: 16-apr-2006
Hey fellow bikers...

We hebben op aanraden van een kennis de 3 routes van Herentals gedaan net na een nachtje regenen....Ongelooflijk...Modder om u tegen te zeggen.
Toch was het best te doen ...ik moet enkel toegeven dat er die zondag weinig andere bikers waren....jongens, jullie zijn toch geen salon bikers hé????

Het enige wat ik even aan de Bloso organisatie is dat er hier en daar een paar wegwijzers verdwenen zijn of niet geplaatst zijn.... Dit vooral bij de aaneensluiting van de blauwe route aan de rode route...ergens aan een spoorweg...daar is het moeilijk te zien waar de koppeling is tussen beide routes.

Voor de rest een super parcours!!!!
Van: FCB Ingegeven op: 15-apr-2006 Gereden op: 14-apr-2006
Gisteren de 3 lussen gedaan met vertrek aan Camping Floreal.
We vonden het rode traject eigenlijk niet zo bijzonder en zijn inderdaad ook verkeerd gereden aan het rode vertrekpunt (speelplein Kruisberg) zodat we de plaatselijke "rode" lus extra op de teller hadden :o) (rechts gevolgd ipv links op te draaien aan de parking naast de spoorweg).
Voor de rest schitterend ! Parcours lag er, op enkele modderpartijen na, goed bij en er kon dus vlot gereden worden (2,5 uur voor 45 km).
Van: Frank Ingegeven op: 14-apr-2006 Gereden op: 14-apr-2006
Hi,
Vandaag de groene en de rode willen rijden maar heb ergens op de rode omgeving van de treinsporen de pijltjes niet gevonden , of heb ik ze gemist?
zijn er nog mensen die daar verkeerd rijden of had ik weer eens zuurstof tekort!!!

had amper 17,8 km op de telleer voor beide ritten
Van: Ludo Michiels Ingegeven op: 26-mar-2006 Gereden op: 26-mar-2006
De 3 lussen gereden over een zeer modderig parkoer. Wel zeker de moeite waard. Op de blauwe lus wel enkele onduidelijke wegwijzertjes, zeker in de omgeving van Kasterlee centrum. Schitterend parkoer door de bossen en dicht bij de deur. In totaal 53 km gereden in 2:40h met de aanloop van thuis uit meegerekend. Voor herhaling vatbaar !
Van: Nick Ingegeven op: 26-feb-2006 Gereden op: 26-feb-2006
Vandaag hebben we de drie routes aaneengesloten gereden. Voor mij is mountainbiken een nieuwe sport dus ik heb af en toe in de remmen geknepen in sommige bochtjes en downhill over de boomstronken (rode route). Af en toe steken er venijnige boomstronkjes uit de grond, maar afgezien daarvan is het goed mogelijk snelheid te blijven maken. In 2,5 u hebben we de drie routes gefietst in touristisch tempo.

Wat echt een aanrader is voor hen die helemaal kapot willen gaan, is de route door de Schoorlse duinen in Noord-Holland. Echt helemaal top! Twee weken geleden twee keer gereden in de regen en door de sneeuw. Fantastische single-tracks!!!

Van: Frans Slegers Ingegeven op: 14-feb-2006 Gereden op: 12-feb-2006
Ik heb alleen de blauwe en groene toer gereden. Ik was wel van plan ze alle drie te rijden, maar de aansluiting van groen op rood heb ik niet gevonden. Dat zal dan voor een andere keer zijn. Het was wel een mooi en afwisselend parcours. Maar ik denk wel dat het aangewezen is deze tocht met droog weer te rijden, anders zou het op sommige plaatsen wel heel modderig kunnen zijn.
Van: Peter Roggeman Ingegeven op: 5-jan-2006 Gereden op: 5-jan-2006
Voor de 2de maal in m'n leven een Blosoparcours gereden. Prachtig. Omwille van de vorst is het natuurlijk een snel parcours. Ik kan me wel inbeelden dat op sommige delen van de groene en blauwe lus er heel wat modder kan ontstaan. De singletracs waren schitterend. Proficiat aan de bouwers hiervan. De blauwe lus is ook niet te onderschatten. Ik kom zeker nog eens terug, in plaats van een vettige veldtoertocht op zondag in het Antwerpse te rijden.
Van: karel vankeirsbilck Ingegeven op: 27-dec-2005 Gereden op: 26-dec-2005
Het was een prachtige dag om in Herentals te rijden.
De drie routes afgewerkt, 4 keer gevallen in de modder, en de laatste keer op het einde van de rode route was er teveel aan: rechterpols gebroken :-(
Dank aan de wandelaar die me mijn overkledij heeft helpen uitdoen, dank ook aan de mountainbikers die mijn fiets op mijn auto gezet hebben.
6 weken plaaster aan mijn broek, een beetje té enthousiast gereden denk ik op dit prachtige parcours.
Van: Tom Ingegeven op: 3-dec-2005 Gereden op: 3-dec-2005
Pffff,na een goede maand niet op de fiets gezeten te hebben had ik het vandaag knap lastig.Ik raakte geen meter vooruit.Het is wel zo dat ik eerst een goede 10 km moest doen eer ik aan het parcours ben,en er stond vandaag veel wind,dus.Maar dat is natuurlijk geen uitvlucht,fietsen moet je nu eenmaal onderhouden,en daar zal ik nu maar terug mee beginnen.

Het parcours lag er goed bij,niet meer slijk dan anders.(Groen en rood)
Over de pijlen moet ik niks zeggen want het terrein zit me in het hoofd.
De peter van het parcours zou ik wel even een pluim willen geven,bvb aan de single tracks,goed gedaan.

Gr. Tom
Van: Jos Ingegeven op: 13-nov-2005 Gereden op: 13-nov-2005
Voor de 2de keer (gisteren in Lille) ofzo gaan mountainbiken en heb Herentals uitgekozen. Groen en rood gekozen (jammer genoeg al te donker om blauw nog bij te doen). Beide parcours zijn leuk al is het rode uiteraard wat technischer. Op 1 stukje krijg je dan modder en plassen te verwerken maar dat mag niemand afschrikken. Zeker afwisselend genoeg en de moeite waard. Ik kom nog terug om blauw te verkennen.

OPM: op rode parcours ontbreekt 1 pijltje naar rechts vlakbij die toren of zoiets. Had 50% kans om op splitsing juiste te keizen en had chance. Voor de rest bewegwijzering perfect.
Van: JOER Ingegeven op: 6-nov-2005 Gereden op: 5-nov-2005
Hoi,

Herentals-Lichtaart-Kasterlee ... wat een zaligheid om hier in de buurt te wonen. Veruit het beste MTBterrein in de Kempen! Soms inderdaad wat slijk, maar die paadjes mijden we. Er zijn toffe alternatieven, maar die moet je kennen natuurlijk. Al wie van verder moet komen, het loont de moeite hier: bergjes, single-tracks à volonté, stukken om op adem te komen, een diepe zandput voor de echte waaghalsen (rechts van de groene route, net voor je aan Floreal komt), ... kortom GEWELDIG! Voor wie alleen fietst, je bent hier nooit alleen. Er rijdt hier altijd volk rond.

Groeten

JOER
Van: Roel Ingegeven op: 23-oct-2005 Gereden op: 23-oct-2005
Vertrokken aan sportcentum duineneind te kasterlee en de 3 lussen afgewerkt.
Amaai, flink afgezien!
Vooral op de blauwe en de groene lus was het werkelijk baden in de modder, maar al bij al hebben we ons goed geamuseerd. Het rode stuk en het technische deel van de groene lus zijn voor mij de plezantste delen, maar de rest is ook meer dan ok!

Kortom, zeer plezant en vettig parkoerke
Van: mark vets Ingegeven op: 22-oct-2005 Gereden op: 22-oct-2005
amai voor het eerst de 3 lussen gereden in herentals... bangelijk ik ben een man van 42 jaar maar voelde me net een kleine jongen iedere plas zou ik nemen en moest ik door....resultaat slijk tot in m'n ogen en oren...en een ketting die kraakte alsof het bij iedere omwenteling zou kapotgaan..
vertrokken aan floreal en de volledige route gevonden zonder problemen.
bravo voor de pijltjesmannen.ben 2 maal goed gevallen door die stomme klikpedalen.maar ja dat hoort er bij zeker.ik weet wel 1 ding mij zal je nog dikwijls daar vinden om te biken... het kuiswerk aan de bike en de kleding neem ik er graag bij...
voor mij is dit een zeer geslaagde dag geweest
aan alle bikers have fun groetjes
en aan de webmaster van deze site doe verder zo !!!!!
Van: Michelleke Ingegeven op: 17-oct-2005 Gereden op: 15-oct-2005
Mark,

Die gele Mavic-pijltjes waren voor de TT van Tielen van gisteren. Die volgde gans de blauwe en groene route (denk ik toch, ik heb die gele pijltjes niet echt gevolgd omdat ik het parcours van buiten ken), maar zullen ondertussen al wel verdwenen zijn, neem ik aan.

Je schreef dat je aan de Floreal verkeerd gereden was. Wel, je rijdt langs de Floreal, en als je die weg volgt, blijf je op de groene route (een halve km verder of zo gaat die rechtsaf het bos in). Maar aan de Floreal is ook de splitsing van groen naar blauw. Wil je daar op blauw geraken, dan moet je net voorbij de Floreal rechtsaf, een smal paadje in. Daar staat wel degelijk een paaltje (vorige zaterdag toch nog).

Ik zag hieronder ook het berichtje van Bmrbowa. Ik denk niet dat de spitsing, zoals hij ze van groen naar rood neemt, de "officiele" is. Als je daar, zodra je op die asfaltbaan komt, rechtsaf gaat, kom je inderdaad aan de spoorweg op de rode lus. Maar normaal moet je op die asfaltbaan nog wel naar links (dus nog de groene volgen). Een halve km of zo verder zie je recht voor je een grote, groene ijzeren poort. Dat is de echte splitsing van groen naar rood. Ga je aan de poort links, dan blijf je op groen, ga je aan die poort rechts, dan kom je op rood.
Als je het plannetje hierboven zeer goed bekijkt, kan je het ook zien. Daar waar groen en rood elkaar (bijna) raken, rijdt Bmrbowa altijd van groen naar rood. Maar als je iets langer groen blijft volgen, zie je op het plannetje waar de echte splitsing juist is. Jij (Bmrbowa) snijdt dus in feite een stukje van groen en rood af.

Vorig jaar heb ik hier ook al eens enkele overgangen tussen de verschillende lussen beschreven, welke voor sommigen moeilijk te vinden zijn. Lees dus hieronder mijn berichtjes van 24 en 30/10/2004 (dus VORIG jaar) even, indien je voor de eerste keer komt. Voor de rest is de route inderdaad zeer goed afgepijld.
Van: Tom Ingegeven op: 16-oct-2005 Gereden op: 16-oct-2005
Dag Mark

Het zit zo,er is een startpunt aan bloso,en daar staat ook een bord met de routes op(aan de kleine rotonde op de hoek van de parking).Van daaruit rijd je als je op de parking staat naar rechts terug naar de grote weg en die grote watertoren,die je wel zal zien staan hebben?Voorbij die watertoren heb je die grote rotonde,daar houd voor je de rotonde op rijd links aan,dus richting lichtaart,en dan ga je direct als je over de spoorweg bent terug links,daar kom je aan de speeltuin,en daar zul je direct de pijlen zien staan.Vanaf daar kun je niet meer missen,de pijlen hebben als je vertrekt vanuit herentals eerst een rode kleur,dan rijd je richting lichtaart daar zijn ze groen,en dan richting kasterlee is blauw.Het zijn kleine driehoekjes met 2 bolletjes onder.

Zo misschien weet je nu iets meer.

Groeten Tom
Van: mark vets Ingegeven op: 15-oct-2005 Gereden op: 15-oct-2005
vandaag voor 1ste keer herentals gereden.
auto geparkeerd aan netepark bloso even problemen gehad waar ik nu eigenlijk moest vertrekken
dan vertrokken aan toeristentoren..andere bikers gevolgd tot op rood parcours
gereden voorbij camping floreal en daarna totaal verkeerd gereden maar volgens mij had ik de verkeerde pijltjes gevolgd namelijk die van MAVIC.
weet iemand hoe deze tour loopt en is die er altijd???
volgende keer vertrek ik aan camping flooreal is volgens mij gemakkelijker
heb me toch enorm geamuseerd kom zeker terug
groetjes
Van: Chief Ingegeven op: 13-oct-2005 Gereden op: 13-oct-2005
Volgens mij liggen jullie niet plat van het lachen maar gewoon van het vallen.
tramrails en bladeren, het is niet aan jullie gegeven
Van: Chief Ingegeven op: 13-oct-2005 Gereden op: 13-oct-2005
Volgens mij liggen jullie niet plat van het lachen maar gewoon van het vallen.
tramrails en bladeren, het is niet aan julie gegeven
Van: Eric en Rudy Ingegeven op: 13-oct-2005 Gereden op: 12-oct-2005
Correctie aan ons eerder bericht.
We zijn wel echt twee oude mannen van 45 jaar aan het worden.
Na onze helse rit (1hr30min) liggen we beiden plat in onze zetel.
Binnen een maand gaan we nog wel eens proberen.
We zullen de poessies van ons bureel maar niet uitdagen zeker.
Van: Eric en Rudy Ingegeven op: 12-oct-2005 Gereden op: 12-oct-2005
Deze ochtend om 09:40 uur te Herentals vertrokken voor de drie lussen (rood-groen en blauw.
Prachtig weer voor de tijd van het jaar (18°) en een praktisch droog parcours.
Na een helse rit zijn we binnen gekomen om 11:10 uur.
Da's dus op 1:30 uur. Niet slecht voor een stel ouwe mannen van 45 Jaar.
Laat die "Poesies" van op ons bureel maar lachen.
We willen het hen nog wel eens zien doen.
Voor herhaling vatbaar. Misschien samen met de "Poesies" ???
Als ze durven tenminste !!!
Van: Erik V Ingegeven op: 2-oct-2005 Gereden op: 1-oct-2005
Nav een tip van Tom hebben mijn zoon Max (10) en ik de rode+groene route gereden in Herentals.
Dit is een erg leuke route met single tracks door de bossen. We hebben ervan genoten. Op het einde van rood behoorlijk geploeterd door de modder, naar dat hoort er ook bij.
Zeker een aanrader.
Erik.
Van: Eddy en Jan Ingegeven op: 30-sep-2005 Gereden op: 30-sep-2005
Vandaag samen met Jan gestart in Lichtaart, aan camping Floreal om 14.00 uur.
De omstandigheden om te biken waren zeer goed, niet te nat of te droog, bijna geen slijk. Schitterend parcour. Bewegwijzering is goed niet verkeer gereden. Zeker voor herhaling vatbaar.
Van: Frank Verrees Ingegeven op: 24-sep-2005 Gereden op: 24-sep-2005
Hallo allemaal,
vandaag vertrokken om 09.30 uur in Herentals aan het Netepark.
Het was de eerste keer dat ik deze route ging rijden.
Heb eerder de vaste route van Genk, Oud-Heverlee en Overijse gereden.
Na de start zijn we op de rode route terecht gekomen riching groen.
Groen : vooral leuke single tracks doorheen het dennebos.
Nadien Blauw : 1 lange strook los zand en niet veel modder ( ik heb al anders gelezen hier )
Nadien terug groen
En toen mis gereden, we zijn niet terug op rood terecht gekomen, maar terug de groene lus gereden met al die single tracks.
Niettegenstaande een leuke rit op een mooie zonnige dag.
Parcours lag er perfect bij!
Maar ik vind heverlee en Overijse toch leuker!
Groetjes
Van: Bmrbowa Ingegeven op: 14-sep-2005 Gereden op: 9-sep-2005
Dit parcours zit inmiddels bijna wekelijks in mijn planning.

Het is dan ook het beste parcours dat ik tot hiertoe gereden heb, afwisseling à volonte met schitterende single tracks.
Volgens mij zit het zwaarste gedeelte in de rode lus, het bospad op zwarte zappige grond met veel kuilen en slijk
bewegwijzering : (werk voor de peter van het parcours)
1. bij het inkomen van de villawijk in de blauwe lus, links afslaan, de pijl ligt tegen een boom en is moeilijk zichtbaar
2. de aansluiting van groen op rood vind je enkel wanneer je de weg kent - wanneer je aan een maisveld op het asfalt komt, moet je rechts de spoorweg over om op de rode lus te komen.
3. op de rode lus, wanneer je naast de spoorweg rijdt en terug het bos in vlamt, kan je het bos in zo'n 200m voor de pijl naar rechts (de pijl stuurt je van bijna stilstand een trap op die zeer moeilijk te nemen is)
4. op het einde van de groene lus zit nog een leuke single track die niet is aangegeven - na de diepe zandkuilen rechts indraaien. (naast camping floreal)

De blauwe lus kan nog een pak zwaarder gemaakt worden, er liggen een hoop zandbergen aan het koningsbos te lonken die niet in het parcours zijn opgenomen

Een duveltje en goed eten na de rit kan perfect bij de Floreal, dus wat kan een mens verder nog wensen --- een aanrader
Van: el_B Ingegeven op: 8-sep-2005 Gereden op: 9-sep-2005
Net zoals het parcours in Lille bestaat de ondergrond vooral uit zand, met de gekende gevolgen. Het is een druk bereden parcours en ik rijd er enkel op momenten dat je er van uit kunt gaan dat er niet veel volk rondtoert.

Ik heb een beetje een haat-liefde relatie met deze omloop, maar het is zeker en vast de moeite om hem eens te gaan proberen.
Van: Tom Ingegeven op: 28-aug-2005 Gereden op: 28-aug-2005
Hey Henk

Nadat je daar over de grote baan bent gereden,ga je dus rechts,dan even verder naar links,daar heb je een beetje slijk en dan kom je op de beton en daar direct rechts.Het staat nochtans aangegeven,maar je zal dat per toeval gemist hebben.Je vindt dit slijk?Moet je eens naar herselt gaan rijden.Een aanrader voor wie van slijk houdt.

Groetjes Tom
Van: Henk Ingegeven op: 28-aug-2005 Gereden op: 27-aug-2005
Dit is echt wel een slijkparcours !
Op zeker moment kreeg ik zelfs natte voeten en neen, ik was niet afgestapt ...
Gewoon zo'n diepe plassen !
Na camping Floréal heb ik wat moeite gehad om het blauwe parcours te volgen. De grote baan over, dan rechts, 200m verder staat er een bordje naar links door een slijkwegje en vervolgens kwam ik in een woonwijk waar geen bordjes meer te vinden waren.
Een eind later min of meer per toeval ben ik wel weer op de route gekomen.
Weet er iemand wat ik mis gedaan heb ? De vraag is steeds of het bordje weg was, of dat ik last had van bordjesblindheid :)
Van: Sportyboy Ingegeven op: 16-aug-2005 Gereden op: 13-aug-2005
Ik rij bijna wekelijks de lussen van herentals/kasterlee omdat dit zo min of meer mijn oefenterein is. Ik vindt het jammer dat sommige zeggen dat het kapotgereden is, het ligt er inderdaad niet bij als een standaard route maar dat maakt nu net deze 3 routes zo interesant, ik hou wel van het nodige slijk, putten, wortels, enz... op deze routes. Zo heb ik tenminste het gevoel dat ik ben gaan biken, en zien kan je dat achteraf meestal ook wel ;o)

Dus beste bike-collega's, deze route niet meer afbreken maar des te meer respecteren

thx, guys
Van: Tom Ingegeven op: 15-aug-2005 Gereden op: 15-aug-2005
Wat komen die motoren en paarden op de mtb parcours doen???
Van: Karel Wouters Ingegeven op: 8-aug-2005 Gereden op: 1-aug-2005
Eerst blauw volledig uitgereden, daarna naar Floreal gereden om groen en rood achter elkaar te rijden, tenslotte via blauw terug naar Duineneind.

blauw: soms erg veel modder en wortels
groen: tof bochtenwerk in het tweede deel!
rood: interessant, vrij technisch

De pijlen stonden goed; ben maar 1 keer verkeerd gereden.

Eindelijk eens een Bloso route waar de kleurcodes echt iets betekenen.

Ook prima service in sportcentrum Duineneind!

Voor herhaling vatbaar.
Van: Tom Ingegeven op: 5-aug-2005 Gereden op: 5-aug-2005
Marcel

Ga eens in Dessel rijden.Ik ben in Dessel gaan rijden,en mij bevalt dat parcours zo niet,maar dat zal bij u iets anders zijn.Er staat daar zelfs op een gegeven moment aangegeven "zeer technisch traject".Dus je kan daar mss eens gaan kijken.

Veel plezier
Tom
Van: Marcel Ingegeven op: 4-aug-2005 Gereden op: 4-aug-2005
Ben beginneling en heb ook in Herselt gereden maar dit is toch wel de max, vooral de groene is mij erg goed bevallen, lekker veel bochtenwerk.
Maar de rode en blauwe zijn ondanks de slechte stukken,veel leuker om te rijden, met enkele technische stukken waardoor je echt het gevoel krijgt dat je niet altijd het uiterste uit de kan moet halen om leuk te fietsen.
Ben gewend om met de koersfiets te rijden en daar speelt vooral de snelheid een rol, mtb wil ik vooral voor de techniek doen en niet voor de snelheid dus mijn gemiddelde is niet doorslaggevend.Dus voor mij mogen er nog veel meer moeilijkere
stukken in komen.Weet iemand soms zulke parcours?
Van: Majer Ingegeven op: 25-jul-2005 Gereden op: 23-jul-2005
wonderschoon parcours met veel afwisseling.
Wel oppassen voor Al-Qaida : halfweg het parcours is mijn achterband ontploft!
Het beste bewijs dat een mens tegenwoordig nergens meer gerust is!
Van: Maarten Van den Bergh Ingegeven op: 30-jun-2005 Gereden op: 23-jun-2005
Reactie op aanvraag mtb voor dames,

M'n vriendin heeft vorig jaar een Merida Matts Sport 700 gekocht met hydraulische velgremmen ( HS11). Ze heeft een 100 km mee gereden maar klaacht van rugpijnen. De fiets is in winkelverkoopstaat en is voorzien van de SPD pedalen met enkelzijdige inklik.

De fiets mag weg voor een 650 euro

Met beleefde groet
Van: Dijckmans Kristof Ingegeven op: 29-jun-2005 Gereden op: 28-jun-2005
Hallo,

ik heb gisteren de blauwe en groene lus gereden. 3 Dagen geleden de rode. De rode is het meest interessants, meest technisch. Bij de blauwe is in Kasterlee een grrot deel kapot gereden wat zeer spijtig is... Ik heb 1h20 gedaan over de blauwe en groene... Waar is het nog goed om te fietsen? Iemand misschien nog een dames mtb te koop?

grtz,

Kristof

BIKE ON!
Van: Raf Aendekerk Ingegeven op: 10-jun-2005 Gereden op: 8-jun-2005
We hebben met een aantal collegas genoten van het goede weer, en hebben de drie lussen aaneensluitend gereden. Super tof parcours, maar moet me wel aansluiten bij een vorige commentaar. Als je in Kasterlee vertrekt is alles in orde tot dat je zo'n 95% van de rit gedaan hebt. Eenmaal terug in Kasterlee blijkt inderdaad dat de laatste stukjes vol met serieuze putten en modderpoelen staat, en dat fietsen daar zo goed als onmogelijk is... Maar "who cares", ik eigenlijk niet, want hoe vettig de ondergrond ook mag zijn... we blijven ervoor gaan! Dit parcours is dus echt een aanrader voor zowel beginner als gevorderde! Veel genot allemaal!
Van: Jeroen Tiggelman Ingegeven op: 2-jun-2005 Gereden op: 29-may-2005
Er is denk ik een aantal mountainbikers de essentie van het mountainbiken vergeten, het doel is overal fietsend doorheen te komen met "de Jeep onder de fietsen", het mulle zand bij Kasterlee is bijvoorbeeld goed doorheen te fietsen met de juiste techniek. Verder valt me op dat, zeker bij toertochten die toevallig over het Bloso circuit lopen, sommigen als "echte" wedstrijdrijders de langzameren op de brede paden genadeloos aan de kant duwen, maar let op als er enigszins hoogteverschil is of een paar leuke bochtjes, dan liggen ze gelijk weer achter. Mannen, rechtuit hardrijden liever met de koersfiets op de baan gaan doen en als je eens echt rap wilt rijden, waarom niet deelnemen aan een van de vele wedstrijden? Maar ja, daar wordt pas écht gereden... ;-) De boodschap is respect voor de natuur en voor de mede-mountainbiker. 35 jaar geleden reden werd met die mentaliteit in houthakkershemden en spijkerbroeken begonnen met mountainbiken in Marin County, Californië. Moet ook kunnen in de Belgische bossen...
Van: Tom Ingegeven op: 12-may-2005 Gereden op: 12-may-2005
Ben juist terug van de drie lussen,en heb 1 opmerking,de lus in kasterlee zou mogen nagekeken worden ,omdat er een paar stukken bij zijn waar rijden bijna onmogelijk is.
Voor de rest prima.

Tom
Van: Harrigula Ingegeven op: 9-apr-2005 Gereden op: 3-apr-2005
Ik ben een regelmatig fietser op het parcours omdat het zo gevariëerd is.
Snelste tijd bij koud droog weer is ongeveer 1u40 voor de drie lussen.
Spijtig dat het terrein maar al te dikwijls kapot gereden wordt door motocrossers die met hun krachtige motoren putten graven, boomwortels bloot leggen enz.!!!!!!!
Van: Ghostrider Ingegeven op: 8-mar-2005 Gereden op: 6-mar-2005
Zondag JL gereden op een half verijst parcours, dit gedaan naar aanleiding van de Vaste Routes in het tijdschrift MTB+. En kom al snel tot de conclusie dat de route in Herentals veel beter, leuker en meer techniek vereisen dan die van Dorst in Nederland. En zal hier zeker vaker terug komen.

We hebben de 38 km gereden en een 2.5 uur 100 % genoten ! Hopelijk is het ijs snel weg en kunnen we een keer vollen bak chasse rijden !

Ghostrider
Van: van bogaert steven Ingegeven op: 1-mar-2005 Gereden op: 28-feb-2005
hallo ik ben steven .in mijn seizoen kom ik daar veel trainen en het is daar heel tof voor terijden.ge kunt daar goe interval doen,heel goe parkoer ervoor .je hebt er alles wa gehebt voor te trainen echt waar . dit was tip van mij .

dit parkoer krijgt dikke 100punten van mij en ik hoop dat pijlen ,regelmatig nagekeken worden op alle vlakken .doet zo voort sportdienst in herentals.


groeten steven
Van: Werner Ingegeven op: 27-feb-2005 Gereden op: 27-feb-2005
Vandaag blauw en groen parcours gereden.
28 km ongeveer 1u45
Het parcours lag er "echt" bij , licht gevroren en dun besneeuwd.
Het parcours ligt momenteel zeer moeilijk ,diep uitgereden (door tractors ?) sporen en sommige delen van de wegen bijna onberijdbaar , m.a.w. een echt tof parcours.
Het groene ligt er beter bij en ook de hellingtjes waren best plezant.
Gestart aan Floreal en dan blauw en over op groen, bepijlingen waren overal OK , behalve ... we hebben de aansluiting gemist tussen groen en rood.

Wij komen nog zeker terug, het mooiste Bloso parcours reeds gereden.
Van: matti Ingegeven op: 23-jan-2005 Gereden op: 22-jan-2005
Ik heb gisteren de rode en groene lus gereden. Alles was goed aangegeven en er zijn nieuwe bordjes geplaatst als je van lichtaart (groen) naar herentals (rood) rijd. Er was wel heel veel modder aanwezig aangezien het serieus had geregend de dag ervoor.
Van: wimpie Ingegeven op: 13-jan-2005 Gereden op: 13-jan-2005
beste vrienden,
als je van de groene naar de rode lus wil rijden moet je aan het spoor rechts af slaan en dan de rode pijlen volgen!!!!!!!(het spoor over en dan links)
kom je van herentals dan moet je de rode blijven volgen,dus links afslaan in de dreef,en dan wanneer je aan de overweg komt terug rechts de groene volgen.
er zijn nu ook bordjes geplaatst,tis niet moeilijk meer

doei
Van: ME Ingegeven op: 29-dec-2004 Gereden op: 27-dec-2004
Maandag 27/12 de volledige toer afgehaspeld. Hij lag er zeer zwaar bij, vooral omdat het die nacht fiks gevroren had en de eerder gereden sporen in de modder bevroren waren, het was dus goed uitkijken om niet tegen de grond te gaan.

Kwam er nog eens bij dat mij verzetten na ankele kilometers al bevroren waren en ik dus maar op een paar tandwielen kon rijden.

Maar toch een mooie tocht en zeer goed aangegeven.
Van: Michelleke Ingegeven op: 1-nov-2004 Gereden op: 30-oct-2004
Correctie van berichtje hieronder...

Afgelopen zaterdagnamiddag nog eens 2 x de lussen blauw+groen gereden,... en speciaal aan de splitsing groen-rood de poort bekeken. Het is dus een GROENE poort met links en rechts ervan groene (Bekaert)draad, en dus geen rode poort, zoals ik hieronder in het berichtje neergeschreven had. Er staat ook nergens een pijltje dat de rode daar rechtsaf gaat. Dus opletten, wil je in Herentals geraken.

Ondanks een week zonder regen, behalve dan de (fikse bui) vrijdagnamiddag, waren er toch al heelwat meer modder en plassen op het parcours dan een weekje eerder.


Van: Michelleke Ingegeven op: 24-oct-2004 Gereden op: 24-oct-2004
Deze namiddag de 3 lussen gereden. Vertrokken aan "De Mast" te Kasterlee. Aangezien het de laatste week toch wat geregend had, verwachtte ik veel modder. (door het veelvuldige berijden van deze route en de zompige bosgrond is dit hier na enige regenval al snel een modderpoel)

Maar uiteindelijk viel het water en de modder nog mee. Wel op verschillende plaatsen plassen en modder (maar dus minder dan ik verwacht had), en op de helft van deze plaatsen kon je nog naast de plas rijden. Bij de andere moest je d'er echt door.

Er waren weinig mtb-ers op het parcours. Wel heelwat wandelaars, maar vrijwel ieder van hen maakte graag plaats zonder je te hinderen.

De splitsingen groen-rood en terug als je van Herentals komt van rood naar groen staan inderdaad slecht aangegeven. Als je het parcours niet kent, is de kans groot dat je beide aansluitingen zal missen. Daarom heb ik hieronder uitgebreid trachten weer te geven waar je op moet letten...

Voor de splitsing van groen naar rood (dus als je van Lichtaart komt) kan je best opletten dat je aan je rechterkant de spoorweg ziet (licht een stukje van het parcours af, maar je kan deze wel zien). Een stukje verder (500 m a 1 km) krijg je (in het groene parcours) een bocht naar links. Je ziet daar ook een ijzeren poort aan je rechtzijde (ik dacht een rode, maar dat weet ik niet meer juist). Daar (naast die ijzeren poort) moet je een smal paadje rechtsaf nemen. Dat is de rode route. Een stukje verder zal je nog over de spoorweg gaan. Vlak achter de spoorweg moet je linksaf, de betonweg volgen (evenwijdig met de spoorweg). Daar staat wel een paaltje met rood plaatje, maar je rijdt er ook al snel voorbij.

Voor de splitsing rood naar groen (dus als je van Herentals komt): je komt over het spoor in Herentals, dan linksaf, en je volgt even de weg Herentals-Lichtaart, en je slaat daar na 200 m linksaf een klinkerweg in (de weg stijgt wat). Die weg gaat over in een brede (verharde) zandweg, die je blijft volgen. Op een gegeven moment (na 1,5 km of zo) ga je (als je de rode route volgt) linksaf (een andere, brede dreef in). Dat is daar in feite een kruispunt van 2 dreven. Als je naar de groene route wil, moet je daar niet linksaf, maar RECHTSAF. Dan zit je weer op de groene lus, richting Lichtaart, maar die splitsing van rood naar groen is dus niet (of slecht) aangegeven.

Mocht iemand van jullie de route binnenkort nog eens rijden, kan hij/zij hier misschien hier correcties of aanvullingen geven.

't Amuzement!

Van: palmkolieker Ingegeven op: 21-oct-2004 Gereden op: 11-oct-2004
voor die info over kasterlee zie ook http://www.winterduathlonkasterlee.be

ook enkele foto's te zien over hoe het parcours er in de winter bij ligt, wees gerust, geen pretje. :-)
Van: palmkolieker Ingegeven op: 19-oct-2004 Gereden op: 17-oct-2004
voor wat betrefd die toertocht op het bloso circuit.
Dit is omwille van een groepstraining voor een duathlon in kasterlee. kijk op: http://users.skynet.be/fa539644/
een prachtige wedstrijd overigens.
Daar staan ook enkele data op om samen met groep loop-fietstraining te doen, de moete en altijd leuker dan alleen toerekes maken.
Bloso circuit van kasterlee zelf dan. Zeer goed afgepeild (blauw-groen), niet al te zwaar, maar wel ongelooflijk modderig bij de minste regenval. zeker het laatste gedeelte (rood) in herentals, hier missen soms wel enkele duidelijke pijlen.
Voorts nergens comentaar van, douchemogelijkheid in duineind kasterlee is ook o.k.
Van: Gerhard Happ Ingegeven op: 17-oct-2004 Gereden op: 17-oct-2004
de eerste keer dat ik reed. Ik vind het wel een leuke route die erg duidelijk staat aangegeven staat. Wel had ik wat meer hoogteverschil verwacht en vond het een beetje saai maar dat ook gelegen hebben aan de weersomstadigheden die niet echt optimaal waren. Voor mij was dit eigenlijk een test voor de Valkenbike van volgende week. Ik had de route dan ook tweemaal willen rijden (72 Km) maar door een drukke werkweek kon ik me niet hiertoe zetten. Ik ga de route zeker nog eens rijden.
Van: Tom Ingegeven op: 17-oct-2004 Gereden op: 17-oct-2004
Vannacht op stap geweest,weinig geslapen en dus niet de grote ronde gedaan.
Heb vandaag de rode en groene route gereden.Vanmorgen toen ik vertrok dacht ik dat ze nog wat water naar beneden gingen gooien,maar ik had geluk,het begon lichtjes te regen toen ik thuis arriveerde.Het terrein lag er voor mij heel goed bij,zo goed als droog,zo heb ik het het liefst.
Wat me wel opviel was dat er een toertocht aan de gang was waar ik het vertrek niet van weet,maar waarvan de weg wel een heel groot stuk over de bloso route liep.
Persoonlijk vindt ik dat toertochten wel hun eigen route mogen hebben,dit omdat je bvb alle bloso routes al gedaan hebt,en wel is een andere weg wil.Maar ja,dit trek ik me niet aan.
Op naar de volgende......

Groeten Tom.
Van: Beire Kassaa Ingegeven op: 6-oct-2004 Gereden op: 6-oct-2004
Woensdag 6 oktober heb ik (Beire Kassaa) samen met Lie Klakson de blauwe en groene route gereden. We waren vertrokken aan Camping Floreal in Lichtaart.
Eerst de blauwe route. Veel lange rechte stukken over veldwegen en door bos. Hier konden we goed doorrijden. Aansluitend hebben we de groene route gedaan. Deze vonden we een stuk plezanter, vooral met vele single-tracks. De aansluiting met de rode route hebben we evenwel ook niet gezien. Een geluk dat het er droog bijlag, anders was het op sommige plaatsen wel een modderpoel.
Voor de rest was de toer tiptop in orde. We hebben geen enkel pijltje gemist en ze stonden allemaal goed zichtbaar.
We komen beslist nog eens terug. Proficiat aan de organisatie!
Van: Freddy Roelants Ingegeven op: 13-sep-2004 Gereden op: 13-sep-2004
vandaag de drie lussen gereden in Herentals; sommige aanduidingen totaal verschenen door de zon, maar met een beetje moeite is de route vrij makkelijk te volgen, behoudens (zoals reeds opgemerkt door vorig commentaar) bij de overgang van groen naar rood.Verkeerd gereden tot aan een kapelletje en daar een stukje terug om in te pikken op de rode lus.Zeer aangename trip, ook dankzij het droge weder (anders vermoedelijk modderpoel vanwege vele putten).
Van: Davy Hoyberghs Ingegeven op: 6-sep-2004 Gereden op: 5-sep-2004
-> 5 september 2004 : MTB-Toertocht Van De Water (25/40/60/80/100)

- Zoals elk jaar present op een van de mooiste toertochten die Antwerpen te bieden heeft. Onder een stralende zon en veel deelnemers begonnen aan de zware onderneming van 100km. Parcours lag er ideaal bij, en logisch dat het liep over het alombekende traject. Daarna volgde de splitsing en kregen de heren/dames van de 80/100km best wel een aantal lastige, maar mooie stukken natuur voor de wielen. Zonder al teveel adfalt richting sas6... Na de (nodige) bevoorradingen en met goede moed het mtb-parcours van dessel als volgende obstakel / uitdaging / pleziertje...
Als laatste volgde dan een pittig stukje van zandwegen en alsof dat niet genoeg was, kregen we als , voor de ene moed, andere mentale tik, de laatste 10km aanduiding aftellende tot de finish.. Daar wachte ons naast de tombola, een lekker ijsje....
Dient het nog gezegd te worden dat ook dit jaar alles perfect was geregeld.

Als laatste "bedankt en proficiat" aan de organisatoren,..

Groet,
Davy


p.s: volgend jaar een nieuw parcours -> dus aan diegene die een echte uitdaging willen -> be there.
Van: Jeroen Tiggelman Ingegeven op: 23-aug-2004 Gereden op: 21-aug-2004
Een loodgrijze hemel was in de spiegel te zien toen ik 's morgens vroeg vanuit Antwerpen richting Herentals reed en de eerste druppels verschenen al op de voorruit. Gelukkig trok vlak voordat ik de parkeerplaats van de Kruisberg bereikte, de hemel open en een droog begin van de route was mij al gegarandeerd. Vlot het voorwiel ingestoken, rugzakje om, helmpje op en onderweg!

Het was even wennen aan de pijltjes, maar over het algemeen stond de route duidelijk genoeg aangegeven om niet te verdwalen. Ik heb rood, groen en blauw gecombineerd en daar waar de bordjes niet voldoende duidelijkheid gaven, gaven de sporen van de vele voorgangers de doorslag. De Michelin's, IRC's en Hutchinson's waren goed te volgen.

Na een verblijf op Kreta van bijna 10 jaar met kurkdroge bike-omstandigheden ben ik er even uit geweest, maar al snel kwam ik mijn Vrolijke Vrienden van vroeger alweer tegen in het bos: Het Stuk Mul Zand Waarvan Meer Dan Je Wilt Op Je Ketting Terecht Komt (dat was al op 50m route...), De Natte Bemoste Boomwortel Schuin Op De Rijrichting en De Modderplas Die Toch Net Wat Dieper Is Dan Dat Ik Dacht. Om maar niet te spreken over het Boomstronkje Dat Net Iets Hoger Is Dan De Grondspeling Van Mijn Pedalen En Zich Verstopt Vlak Achter Een Graspol. Kortom, het was weer als vanouds heerlijk MTB-en!

Wel een opmerking over de vele vele kuilen met plassen: door het frequente gebruik zijn veel paden uitgereden en verschijnen overal alternatieve paden, die op hun beurt ook uitgereden worden en waar weer nieuwe alternatieve paden op komen. Misschien een goed idee om de heel diepe gaten van boomstammetjes of vergruisd puin te voorzien, om te voorkomen dat heel de route verandert in een eindeloze reeks van modderkuilen.

Herentals biedt een heerlijke route, vooral de vele slalombochtjes van de groene route zijn heel leuk om snel doorheen te rijden, verder leuke klimmetjes en afdalingen in een schitterend geaccidenteerd terrein. Een aanrader voor iedere asfaltschuwe mountainbiker die zijn/haar stuur- en schakeltechniek wil oefenen in een mooie groene omgeving.

Complimentje aan BLOSO voor hun initiatief!
Van: Stüssy Ingegeven op: 18-aug-2004 Gereden op: 15-aug-2004
Zeer plezant parcours, vooral het groene parcours, heel veel slaloms tussen de bomen. Pijltjes in redelijke staat, vooral overgang van groene naar rode piste is heel verwarrend aangeduid. Je komt een pijltje tegen dat omhoog gaat en één dat omlaag gaat en dat op dezelfde plek.
Van: Sven Ingegeven op: 12-aug-2004 Gereden op: 2-aug-2004
Tijdje terug geprobeer om de 3 lussen te rijden. Gestart in Kasterlee. Pijltjes zijn afgeschenen en de afsplitsing voor de rode toer heb ik niet gevonden. Gelukkig had ik een plannetje afgeprint en dit heeft geholpen. Echter een schande van BLOSO om dit zo te laten verwaarlozen, pijltjes zijn zeer slecht zichtbaar. Voor de rest een zeer leuke toer.
Van: P.eter (webmaster) Ingegeven op: 1-aug-2004 Gereden op: 1-aug-2004
Vandaag ben ik ook nog eens naar Herentals getrokken. Alles lag er perfect bereidbaar bij en de bewegwijzering was overal ok.
Van: Daddy DeeJay Ingegeven op: 22-jul-2004 Gereden op: 21-jul-2004
Voor de tweede keer groene omloop gedaan ... bangelijk ! Goed bewegwijzerd en zeer afwisselend : plezante intervaltraining en uitstekend om de smaak te pakken te krijgen voor beginners zoals ikzelf !
Bij nat weer : bereidt u voor op een frisse plenstocht !
Van: Frederik Serdongs Ingegeven op: 1-jul-2004 Gereden op: 27-jun-2004
Ik heb de drie routes gecombineerd, en ik vind het best een leuk en gevarieerd parcours, op sommige punten vrij technisch en met een sterk reliëf. Enig nadeel is de bewegwijzering, die op sommige plaatsen zeer sterk te wensen overlaat (afgeschenen plaatjes); laat je hierdoor echter niet afschrikken, want het is volgens mij en vele anderen één van de betere parcours in Vlaanderen.
Van: kris Ingegeven op: 6-jun-2004 Gereden op: 6-jun-2004
wat dat pijltje betreft dat rechtdoor wijst ipv naar links,die paal staat gewoon los & iemand heeft 'm gedraaid zodat het pijltje verkeerd wees.ik was er ook verkeerd gereden maar heb de paal terug goed gedraaid voor ik verder reed (maar hoe lang het zal duren voor iemand 'm weer draait...).ik heb ook een mail gestuurd naar de toeristische dienst van Herentals om de gebrekkige signalisatie te melden,naast het probleem met de rode route zijn er op de andere routes ook een deel volledig afgebleekte pijltjes.
Van: Patrick Schiffers Ingegeven op: 3-jun-2004 Gereden op: 31-may-2004
Dit was pas onze tweede mountainbiketocht. We vertrokken vanuit Kasterlee en reden de drie lussen aansluitend. Het parcours lag er zwaar en slijkerig bij. Heel wat moeilijke stukken vooral in de blauwe route. Wat een eerdere schrijver zegt over de rode route klopt. De bewegwijzering ontbreekt soms of wijst je op een bepaalde plek rechtdoor, daar waar je normaal linksaf een vrij steil zandpad op moet. Als je op die route het bos verlaat moet je rechtsaf en enkele honderden meter verder de spoorweg over. Je vindt daar de pijltjes terug. Verder was de afpijling in orde. Een tip als je Kasterlee als vertrekpunt neemt bij slecht weer: neem een jerrykan water mee voor een eerste rudimentaire reiniging van je fiets (bij onze aankomst was de sporthal gesloten en het waterkraantje afgesloten).
Van: Koen Stevens Ingegeven op: 28-may-2004 Gereden op: 16-may-2004
Samen met een paar oude MTB-rotten (Klingel en Stuyck) in het vak naar lichtaart getrokken. Eerst en vooral : super leuk parcours, het lag er zeer droog bij, enkel in een holle weg lagen enkele modderpoelen. De fiets heeft dus niet zoveel afgezien, buiten die keer toen ik in één van de haarspeldbochten half overkop ging (nota, door een stuurfout - er was daar namelijk geen helling - ik vraag me nog steeds af hoe ik het voor elkaar kreeg ... de zanderige ondergrond zal er wel wat mee te maken hebben), met een blauwe plek op het dijbeen als gevolg.

De bedoeling was blauw - 1ste helft groen - rood - 2de helft van groen - nog eens groen (+/- 50 km). Voor mij liep het net wat anders ... Toen we halfweg het rode stuk zaten, heb ik de rotten in het vak laten gaan en op mijn eigen tempo verder gegaan. Dat was misschien niet zo een goed idee want je moet goed opletten wanneer je terug van het rode traject naar het groene wil overgaan! Wanneer je benedenkomt na de tweede 'afdaling' langs het kerkhof (aan de rechterzijde) staan er zowel een groen pijl naar rechts, als een rode naar links. Die naar rechts had ik dus moeten nemen, maar ik heb dus de pijl naar links genomen (opnieuw de rode route) en voor ik het doorhad, had het geen zin meer om om te keren.
Ik heb hier in andere commentaren gelezen dat er wat schort met de bewegwijzering van rood, en ik moet daarin bijtreden. Net voor je aan het kerkhof komt, vond ik de pijltjes niet zo duidelijk. Op een bepaald moment staat er een pijltje volledig fout: het is het de bedoeling dat je een kleine beklimming naar links volgt - het mtb-spoor is vrij duidelijk - maar er staat een pijltje rechtdoor. Toch even melden (bij de eerste doortocht volgde ik gewoon mijn kameraden, bij de tweede doortocht hier was ik alleen, twijfelde ik en volgde ik maar het pijltje, slechte keuze dus ... Op zich vormen ze niet echt een probleem, maar vooral die laatste pijl zou toch aangepast mogen worden

Mijn parcours zag er dus als volgt uit :
blauw - 1/2 groen - 2 x rood - 2/2 groen

Al bij al was het een geslaagde namiddag MTB'n - met als afsluiter wat stunts (ie afdalingen) uithalen in de zandkuil (ergens rechts langs het groene parcours)
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 24-may-2004 Gereden op: 20-may-2004
Ik wil even waarschuwen dat de rode route niet meer te rijden is wegens het ontbreken van de juiste pijlen of je moest het circuit van buiten kennen. Er zijn heel wat bomen gerooid en daarmee zijn ook blijkbaar de pijlen verdwenen.

De blauwe route is licht aangepast ten opzichte van vorig jaar.
Van: denduc Ingegeven op: 16-apr-2004 Gereden op: 16-apr-2004
da is KEI cool en tof echt waar de groene is de leukste
Van: jeff Ingegeven op: 7-apr-2004 Gereden op: 4-apr-2004
een mooi parcour niet te vettig alls het geregent heeft
leuke paddetjes met met mooie haarslpelbochten
leuk parcour dus niet te veel weg
echt een aanrader
Van: Maarten V Ingegeven op: 8-mar-2004 Gereden op: 7-mar-2004
Zondagmorgen begonnen aan kruiskesberg en heel de route afgewerkt, dus de totale 38 km. Door de vochtigheid van de jongste weken die in de bossen bleef staan onder de vorm van modderige paadjes, met af en toe enkele plassen van verschillend formaat, kwam de sportbril goed van pas. Het afspuiten met hogedrukreiniger werd een noodzaak, tenminste als je je MTB achteraf nog wilde gebruiken, de fietskader ondervond namelijk een extra ballast van enkele kilootjes zand. Zelfs bij het uitkleden wist de badkamervloer hoe zanderig mountainbiken wel kan zijn.
We hebben ons zeker goed geamuseerd, onder het gekende motto: hoe vettiger,...
Van: Koen GF Ingegeven op: 17-feb-2004 Gereden op: 4-feb-2004
Leuk parcour, toffe afwisseling tussen bos en hardere paden. Een aangenaam technisch stuk ertussen om het af te maken. Na veel regen ideaal voor de modderliefhebbers. Ben lang vertrokken in Herentals maar sinds kort vertrek ik altijd in Kasterlee aan de sporthal. Hier kan je goedkoop douchen en je fiets afspuiten. Een aanrader.
Van: Joost Ingegeven op: 26-jan-2004 Gereden op: 25-jan-2004
Leuke routes. Alle drie gereden, eerst richting Herentals vanaf Floreal. Het relatief grote deel harde paden was wel een welkome afwisseling voor de diepe prut die ik zondag op mijn pad vond. En naar de sporen te oordelen, de velen voor mij! Moest mijn fiets daarna zowat schoonbikken.
Naar mijn mening zijn de af en toe in barre staat verkerende single tracks in balans met af en toe asfalt. MTB'en mag best afzien zijn.
De single tracks, vooral door het dennenbos zijn echt fantastisch. Gewoon het stuur goed vasthouden en gas erop! (en pas op voor de 15 cm hoge stompjes)
Van: Guido Van den Brande Ingegeven op: 24-nov-2003 Gereden op: 23-nov-2003
Vertrokken in Herentals en gelijk de 3 kleurtjes aan mekaar geregen. Zoals andere berichtgevers al gemeld hebben: reuze fun en zeker 't beste van A'pen en omstreken. Bovendien (voor mij dan ) snel en goed bereikbaar.
Vooral de single-track op 't groene parcours is ZEER de moeite waard.
Eén nadeel; door het vele gebruik raken sommige stukken al behoorlijk uitgesleten.
Blijkbaar heeft men naar vorige commentaren geluisterd want de bewegwijzering is weer tiptop in orde gebracht. Gedaan dus met zoeken naar parcourswissels.
Knap gedaan. Houden zo!!!
Van: Philippe Michiels Ingegeven op: 23-nov-2003 Gereden op: 2-nov-2003
Ik heb hier al verschillende malen gereden de afgelopen jaren, goed bewegwijzerd. Ik rij altijd de 3 routes achter elkaar, de blauwe is inderdaad de minste (te veel asfalt inderdaad, maar toch wel enkele toffe stukken, ideaal voor op te warmen). Ik vindt dit één van de betere routes van vlaanderen,veel bospaden, maar ze is echt wel af te raden in de zomer bij langdurige droogte, de paden zijn dan veel te mul, je trapt je zot en t gaat niet vooruit.
Het allerlaatste stuk van die rode en die groene route is wel goed gedaan, kronkelende singeltrack tussen de sparrenbomen die je snel kan rijden. Als je niet echt een biker bent met wat technische capaciteiten pas daar dan maar op of je knalt met je bakkes tegen een spar. Kortom, toffe route maar wel redelijk makkelijk.
Van: Pascal Vervoort Ingegeven op: 14-nov-2003 Gereden op: 1-nov-2003
Ik rijd deze routes regelmatig (rood+groen+blauw). Bewegwijzering is immer en altijd in orde. Het minst leuk is de blauwe route. De leukste en meest technische is de groene door gebruik van veel singletrack. De rode is net iets minder technisch doch is zeker ook een aanrader. Als het veel geregend heeft is het beter om op de rode en de groene lus te blijven. De blauwe verandert dan in een echte modderpoel.
Van: Jan Janssens Ingegeven op: 12-nov-2003 Gereden op: 9-nov-2003
Zondag blauwe en groene route gereden na het lezen van de commentaar op deze site.
Deze routes zijn inderdaad schitterend ! De blauwe is de minste van de twee (relatief veel asfalt) maar toch ook nog de moeite.
De groene , met de vele single track door het dennebos is ronduit geweldig : ondanks het redelijk technische niveau kan er toch nog een redelijke snelheid gehaald worden.
De bewegwijzering kan zonder probleem gevolgd worden (geen pijltje is gewoon rechtdoor) zelfs bij de aansluitingen op de andere kleuren.

Hier kom ik zeker nog eens terug om de andere combinaties (inclusief de rode) te proberen.

Jan
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 10-nov-2003 Gereden op: 9-nov-2003
mooi herfstweertje; we staan nog eens in Herentals, na deze route al eens in april gedaan te hebben. Perfecte bewijzering. Ondanks natte week ligt het zand redelijk droog; we kunnen vlotter rijden dan in het voorjaar. En inderdaad: dit is het leukste circuit van Vlaanderen, een echte roller coaster! Je draait bijna rond elke boom, je roetjst over de zandheuveltjes, this is FUN!
Van: Ronald Dekkers Ingegeven op: 10-nov-2003 Gereden op: 10-nov-2003
Echt een zalig parcours vooral de groene maar over de blauwe ben ik niet te spreken het was veel te veel over de weg. Maar ik kom zeker terug om de rode te rijden want het was bijna donker
Van: Bart Van Malcot Ingegeven op: 18-sep-2003 Gereden op: 18-sep-2003
overlaatst de groene route 2 keer gedaan, prachtige route, mooi snel parcours maar met technische bochten, en waren een paar steile stukken, maar je bent niet moe omdat ze tamelijk kort zijn en vele afdalingen, wel enkele loslopende honden gezien zoals eerder gezegd, maar daar stoor ik mij niet aan.

Bij het begin (floreal) viel direct op dat de weg enorm goed was aangegeven, bravo, ook zeer goed onderhouden.

volgende weken gaan we de blauwe doen, dan blauw-groen, dan groen-rood, en zo opbouwen tot de volledige toer, nu met school kunnen we niet veel trainen, en het is een 30KM tot daar rijden.

spijtig genoeg kan ik de blauwe alleen niet meerijden, omdat ik wat verkouden ben en met stukken zit
Van: Arnaud Willems Ingegeven op: 9-aug-2003 Gereden op: 8-aug-2003
8/8/2003: Ik voor de eerste keer aan mtb gedaan en deze was mijn eerste route. direct de grootste route gedaan. en ik moet zeggen eens deze gedaan heb ik helemaal de smaak te pakken. Deze is echt tegoe zeker niet twijfelen is mss ver rijden met de auto maar ik vond het zeker de moeite waard!!!
Van: Philippe Dupont Ingegeven op: 9-aug-2003 Gereden op: 9-aug-2003
Vandaag (9/8/2003) alle drie routes gedaan van het parcours van Herentals. Ik moet zeggen het is een van de mooiste parcours die ik ooit gedaan heb. Veel single tracks met af en toe een leuke, korte nijdige beklimming. Als je iemand bent die een zwak heeft voor mul zand kan hier zeker zijn hart ophalen. Voor de mensen die instaan voor de bewijzering kan ik alleen maar zeggen; prachtig werk. Ik kom zeker nog eens terug.
ps ; positieve meters voor alle drie routers samen is 120 meter.
Van: Philippe Dupont Ingegeven op: 9-aug-2003 Gereden op: 9-aug-2003
Vandaag alle drie routes gedaan van het parcours van Herentals. Ik moet zeggen het is een van de mooiste parcours die ik ooit gedaan heb. Veel single tracks met af en toe een leuke, korte nijdige beklimming. Als je iemand bent die een zwak heeft voor mul zand kan hier zeker zijn hart ophalen. Voor de mensen die instaan voor de bewijzering kan ik alleen maar zeggen; prachtig werk. Ik kom zeker nog eens terug.
ps ; positieve meters voor alle drie routes samen is 120 meter.
Van: Kurt Van Hout Ingegeven op: 12-jul-2003 Gereden op: 12-jul-2003
vandaag (12/07/2003) de groene route gereden, het was vrij droog, heel veel singeltrack echt de moeite. De route was heel duidelijk aangegeven, ga deze route zeker nog eens doen tijdens of na regen alsook de andere twee kleuren. Zeker de moeite om eens langs te gaan.
Van: Benedikt Ingegeven op: 20-jun-2003 Gereden op: 20-jun-2003
20/06/2003: Dit moet zowat de mooiste route zijn uit de Kempen!
Via www.mountainbike.be heb ik deze site hier leren kennen... eind mei (ik geloof met hemelvaart) heb ik de drie kleuren aaneen gereden en in Herentals gestart. Het gedeelte singletrack op groen is idd. de max, blauw sprak mij het minst aan (hier het meest asfalt); rood was mooi maar de bewegwijzering was hier en daar gewoon door de natuur overgroeid; probleem opgelost door plaatselijke biker aan te spreken.
Ik denk wel dat je met de talrijke singletracks best niet daags na regen er gaat rijden...
Van: Dirk Nijs Ingegeven op: 12-jun-2003 Gereden op: 21-apr-2003
vandaag (21 april) de blauwe en de groene route twee maal gereden. De bepijling is in orde, soms zijn er wat lange stukken waar je geen pijltje ziet, maar dat betekent gewoon rechtdoor. Tis wel even wennnen. Maar voor de rest een prima route. Vooral de singletracks in de bos tussen de dennen door is de hele tijd draaien en keren, wel leuk. De hellingkes zijn niet zo stijl, maar sommige bestaan uit mul zand en dat maakt het toch wel een beetje moeilijk af en toe.
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 26-may-2003 Gereden op: 15-may-2003
Op zondag 11 mei 2003 heb ik de volledige tocht van 38 km gereden. Het was niet gemakkelijk om de start te vinden. Ik heb heel wat moeten draaien en keren om er uiteindelijk bij te komen. Er was één of ander wielerwedstrijd gaande. De wegen waren volledig geblokkeerd, rare blikken van mensen moeten doorstaan. En maar tussenwringen.
Wat me deze keer opviel aan deze route, was dat de bewegwijzering nu in de tegenovergestelde richting staat aangegeven en gewijzigd. Geen problemen gehad met de bewegwijzering. Maar ik raad u aan niet te vertrekken vanuit Herentals. Daar was het vertrek heel onduidelijk. De beste startplaats vind ik bij camping Floreal.
De route zelf vond ik niet echt interessant. Het waren wel wat singletracks en bochtwerk vooral op de groene route. De rode route had niks moeilijkheidsgraad. De blauwe route trok me het meeste aan.
Het enige wat ik Bloso nog duidelijk wil maken ,is dat het niet verantwoord is de wandelaars toe te laten hun hond los te lopen. Dat kan niet.
Van: Jan Van Steenbergen Ingegeven op: 26-may-2003 Gereden op: 16-may-2003
Ik doe zowel de groene, blauwe als rode piste wekelijks.
En moet zeggen dat de bewegwijzering perfect in orde is.
Een lust om deze tour te rijden.
Proficiat jongens!
Van: Peter De Ceulaer Ingegeven op: 26-may-2003 Gereden op: 18-may-2003
Rood en groen gereden, startplaats Camping Floreal. Fantastisch parcours : in het Antwerpse "as good as it gets", afwisselend bosstraatjes en modderpadjes, zandwegen en kronkelende singletracks door het bos. Ook een beetje meer hoogteverschillen dan je zou verwachten in dit deel vh land. We zijn inderdaad ook het spoor bijster geraakt in het rode deel. We waren zelfs bijna lusjes aan het rijden : als je voorbij een begraafplaats komt (aan je rechterzijde), beneden aan de afdaling staan twee pijltjes : een eerste wijst links, een tweede rechts ! Rechts brengt je terug op het baantje naast de spoorlijn.
Ondanks die probleemjes toch rot geamuseerd. Halverweg het rode parcours is er een houten uitkijktoren, onderaan een cafe/terras en wat picnictafels. De toren beklimmen kost 0.70 Euro, maar biedt een adembenemend panorama. Hier ga ik zeker blauw nog uitproberen !
Van: Michel Maes Ingegeven op: 6-may-2003 Gereden op: 6-may-2003
Vrijdag 2 mei heb ik de groene, de rode en de blauwe route gereden.
AMAAAAAAAAI super toffe route. De mooiste die ik ooit heb gereden.
Ik en mijn zes andere vrienden die mee waren, waren echt in de wolken.
Het parcours lag er ondanks de gutsende regen fantastisch bij.
De groene piste vind ik de mooiste. Deze bestaat bijna uitsluitend uit
singletrack. Omhoog omlaag, links rechts,... en dit zonder maar één keer een straat op te moeten of een straat te moeten oversteken.
De rode en de blauwe routes waren ook geweldig. 95% van deze parcours
is in het bos op aardeweggetje, die wel lijken aangelegd voor mounten-
bikers.
Vooral het feit dat je in een schitterende omgeving telkens weer hellingen en bochten moet trotseren op modderige paadjes, vind ik zo geweldig aan dit parcours.
De bewegwijzering was ook schitterend. We hebben ons geen enkele
keer misreden.
Een absolute aanrader voor iedereen en zeker voor de maker en beheerder van deze site, om deze route eens extra in de kijker te zetten.
Van: Jaco Nijsse Ingegeven op: 26-feb-2003 Gereden op: 24-feb-2003
De rode en groene route op zondag 24-02-2003 gereden. Gestart vanuit speelplein Kruisberg te Herentals. De rode route is slecht aangegeven. Na ongeveer 1km is het erg onduidelijk hoe je verder moet. Uiteindelijk hebben we slechts een gedeelte van de rode route gereden. Hierdoor misten we ook weer de aansluiting met de groene route. Uiteindelijk hebben we de groene route wel gevonden. De groene route is duidelijk beter aangegeven dan de rode. De groene route heeft een flink aantal stukken single track, de rode gaat voornamelijk over wat bredere paden. Beide routes zijn niet al te zwaar en voor iedereen goed te rijden. Mijn advies is om niet te starten in Herentals, maar in Lichtaart. In Lichtaart kun je het vertrekpunt waarschijnlijk sneller vinden dan in Herentals.
Van: Dirk Verhaert Ingegeven op: 27-nov-2002 Gereden op: 1-nov-2002
01/11/2002: Kei goe parcours, is alleen soms iet te nat
Van: Fred Kockelbergh Ingegeven op: 22-sep-2002 Gereden op: 22-sep-2002
Zondag 22/09/2002 naar gewoonte een bike en run afgewerkt. Ondanks de overvloedige regenval van zaterdagnacht en zondagochtend bleek de blauwe route er nog goed bij te liggen.en het lopen gaf me de gelegenheid de lastige passages beter te bekijken. Nadien de blauwe en groene routes afgebold die, ik hoef het niet meer te herhalen, foutloos zijn afgepijld. De rode route heb ik door tijdsgebrek niet meer kunnen ronden maar de fun op de groene singletracks door de bossen gaven ruim voldoening. Zoals reeds in de beschrijving vermeld: gevoelig aan modder, de brij spuit je letterlijk rond de oren. Het hoort er
nu eenmaal bij!<br>
Conclusie: de MTB routes van Kasterlee-Herentals zijn juweeltjes en absoluut een aanrader!
Van: Marty Vanwetswinkel Ingegeven op: 21-sep-2002 Gereden op: 21-sep-2002
21/09/2002:Bangelijke tour ,zeer goede bepijling, voldoende afwisseling,en een beetje actie ga ik zeker en vast nog eens overdoen
Van: Ronny De Clercq Ingegeven op: 13-sep-2002 Gereden op: 13-sep-2002
Ik heb op 13/9/2002 voor de eerste maal de rode + de groene route gereden het is een prachtig route voor 95% bos. Het is de mooiste die ik al heb gedaan ,vooral de groene is zeer technisch maar terug op het einde van de rode route naast de spoorweg ontbreekt er een pijltje waardoor je een deel van de rode route mist.<br>
Echt een aanrader.
Van: Paul Rennen Ingegeven op: 5-aug-2002 Gereden op: 5-aug-2002
05/08/2002:<br>
Heb gisteren dit prachtig parcour voor de 5de keer gereden, ondanks de modderige toestand heb ik toch nog een gemiddelde van 22,6 km/u kunnen halen. De groene route is één van m'n favorieten, echt "crossen in de bossen", de 1ne slalom na de andere. Met blauwe en de rode route kun je het gemiddelde terug optrekken. Het parcour is degelijk bewegwijzerd en nu de rijrichting omgedraaid is blijkt het nog aangenamer te rijden. Voor mij een 8/10 voor dit parcour.
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 3-aug-2002 Gereden op: 3-aug-2002
We hebben het traject gereden op 3/8/2002. Na de wolkbreuk van deze week was het parcour hier en daar veranderd in een zwembad. Volgende keer een zwembroek met een zeemje erin en een snorkel !!!
Ondanks de wateroverlast hier en daar een prachtig parcours.<br>
Perfect bewegwijzerd, enkele technische stukken. We komen zeker en vast terug
Van: Patrick Fransen Ingegeven op: 14-jul-2002 Gereden op: 14-jul-2002
De MTB-Blosotochten van Kasterlee zijn echt de moeite waard! Er zijn grote, prachtige bossen en het
parcours is zeer mooi en vrij technisch! De "pijltjes" zijn goed zichtbaar geplaatst.<br>
Wij hebben de tocht op zondag 14 juli 2002 gedaan. Het had voordien wel enkele dagen geregend maar
het was toch nog goed berijdbaar. Kortom : Een jaarlijkse aanrader voor elke mountain biker!
Van: Stef Strobbe Ingegeven op: 23-jun-2002 Gereden op: 23-jun-2002
23/06/2002:<br>
Zondag fietsten we de rode en groene route van het parcours in Herentals. Wat betreft de rode route moet ik zeggen dat de bewegwijzering op sommige stukken compleet onbegrijpbaar is. We reden de rode route tweemaal. De eerste keer zijn we niet vertrokken op de normale startplaats maar volgden we een rode pijl die we oppikten vlakbij onze verblijfplaats (Scoutsdomein Den Brink). Bij zuiver lusvormige routes kan je immers op om het even welk punt inpikken. <br>
Vreemd was dan ook dat toen we terug aankwamen op het inpikpunt onze teller nauwelijks 7 km aangaf terwijl de rode lus 11 km zou zijn. <br>
Volgende dag dan maar vertrokken vanop de "echte startplaats" en na amper een paar honderd meter kom je twee bordjes tegen vlak naast elkaar (vlakbij de ingang van het kerkhof). De ene rode pijl stelt je voor rechtdoor te gaan, de andere rode pijl stuurt je naar links. Allemaal erg verwarrend ! Indien je daar naar links gaat (niet over de spoorweg dus) fiets je een zeer korte rode route, die zeer plezant is maar niet
op de kaart staat aangeduid en die je niet de mogelijkheid heeft om aan te sluiten op de groene route. Wil je de groene route erbij doen dan moet je de spoorweg oversteken en dan volgt een saai stuk tot op een
punt waar je linksaf moet om rood te blijven volgen of rechtsaf om met groen te starten. <br>
Die groene route begint met een zeer leuke slingerende single-track. Bij de aanvang van een tweede soortgelijke track wordt het plezier snel verknald omdat er geen doorkomen aan is door omgehakte bomen. Zolang deze daar blijven liggen laat je deze track beter voor wat hij is en wijk je het best uit naar rechts om de route weer op te pikken.
Van: Jonas Van Baelen Ingegeven op: 13-may-2002 Gereden op: 13-may-2002
13/05/2002:<br>Ik rij nog maar 1 jaar maar ik vind dit nog steeds één van de betere parcours die ik al heb gereden. Je kan dit parcour best in de zomer rijden want in de winter ligt dit parcour er echt niet goed bij.Het klopt inderdaad dat er veel gereden wordt en dat er dan veel boomwortels bloot liggen maar laat dit je echter niet ontmoedigen om hier te komen rijden wat dit parcour biedt genoeg om je eens lekker uit te leven.Echt een aanrader
Van: Walter Marcelis Ingegeven op: 11-feb-2002 Gereden op: 11-feb-2002
11/02/2002<br>
Vermits ik van de omgeving ben, doe ik dit parcours regelmatig. Met de voortdurende regen de laatste maanden/jaren is een groot deel ontaard in een partijtje 'mud-diving'.. Jammer maar helaas. De oorspronkelijke singletracks hebben nu soms ook een breedte van meerdere meters om de grootste ellende te kunnen vermijden. De slechtste stukken worden weliswaar af en toe bijgewerkt, maar met momenten zak je tot je enkels in de drab. Het vernieuwde deel in de allesabsorberende droge bosgrond van Kasterlee daarentegen is nu ingereden en is gewoon big fun. Wel een helmke opzetten, want het geslalom tussen de dennen kan wel eens resulteren in een nadere kennismaking. :-).
Als je geen fanaat bent, wachten tot het wat droger is…
Van: Danny Thijs Ingegeven op: 5-oct-2001 Gereden op: 5-oct-2001
05 oktober 2001:<br>
Het circuit ligt er momenteel verschrikkelijk slecht bij. Dit heeft verschillende redenen:
<ul><li>bosontginners rijden met hun zware machines alle boswegen kapot
<li>overvloedige regenval van de laatste maanden
<li>het circuit is het slachtoffer van zijn eigen succes, het wordt letterlijk en figuurlijk tot op het bot (boomwortels) gereden.
</ul>
Vroeger (enkele jaren geleden) kon je er nog hoge gemiddelden rijden, nu mag je tevreden zijn met 20 km/u.
Van: Jacky Cuylen Ingegeven op: 1-sep-2001 Gereden op: 1-sep-2001
Het parcours van Herentals is gewijzigd. Het is nu rijden in tegen gestelde richting. Aan het groene parcours zijn ook wat extra bochtige bosweggetjes toegevoegd. Veel technischer dus van wege de korte bochten tussen de bomen en minder snel. De weg ligt er zeer slecht bij de laatste tijd de helft van het parcours ligt er slijk modderig bij, meer baggeren dan rijden dus. Het blauwe parcours zit vol reuze plassen.
Van: Cliff Ingegeven op: 4-aug-2001 Gereden op: 4-aug-2001
04/08/2001: Ik kan je als opmerking geven dat de route veel verbeterd is , het klopt inderdaat dat het parcour gewijzigd is en dat men dus in de tegengestelde richting rijd .
Maar ook de route is blijkbaar onderhande genomen.Geen grote plassen meer, geen te diepe putten en dergelijke .Ik heb een sterk vermoeden dat er veel tijd is in gekropen
om het in deze goede staat te brengen dus een dikke proficiat aan de mensen die daar voor in gestaan hebben .