Begrippen gebruikt op het forum

Verklaring hoe je dit forum kan gebruiken: begrippen, beveiliging, hoe onderwerpen bijmaken, ...
Gebruikersavatar
ottolangsachter
Beheerder
Berichten: 2965
Lid geworden op: ma 10 nov 2008 20:21
Locatie: Westmalle
Contacteer:

Begrippen gebruikt op het forum

Bericht door ottolangsachter »

Bij het gebruik van een forum is het handig om weten wat een aantal begrippen betekenen: forum, discussie onderwerp, bericht of reactie, forum gebruiker, abonnement.

Een forum is een verzameling van discussie onderwerpen. Een voorbeeld is het "MTB winter 2008-2009" forum. Een forum kan enkel door de beheerder worden aangemaakt.

Een discussie onderwerp is een onderdeel van een forum en is een verzameling van berichten en reacties over een bepaald onderwerp. Een discussie onderwerp kan door iedereen binnen de groep van gebruikers worden aangemaakt. Een goede naamgeving is belangrijk zodat deze voor andere gebruikers herkenbaar is.
Voor het "MTB winter 2008-2009" forum is het bedoeling dat er een discussie onderwerp komt per dag dat er gefietst wordt. De omschrijving van het discussie punt is de datum van de betreffende dag (bv zondag, 11-nov-2008).

Een bericht of een reactie (op een bericht) is een onderdeel van een discussie punt en kan ook door iedereen in de groep geplaatst worden.

Een forum wordt gebruikt door de leden (of gebruikers) van het forum. Op heel veel fora wordt ook gewerkt "gast gebruikers" maar die kunnen enkel maar lezen en niets aanpassen. Je moet echter eerst een gebruiker aanmaken om informatie te kunnen aanpassen. Bij dit forum is dat niet anders.
Alle fora binnen de "KWB fietsclub Westmalle" verzameling zijn echter NIET zichtbaar voor "gast gebruikers". Je zal dit merken als je je gebruiker hebt aangemaakt (zie beveiliging forum voor meer informatie).

Informatie op het internet is handig op voorwaarde dat je weet te vinden en met een forum is dat niet anders. Meestal wordt daarom een web pagina (en een forum is eigenlijk niet veel anders dan een verzameling web pagina's) gebruikt voor de informatie zelf en e-mail voor de triggering dat er iets gewijzigd wordt. Een abonnement van een forum is link tussen beide. Met een abonnement geven de leden van het forum aan waarover ze geïnformeerd willen worden.
Je kan een abonnement nemen op het forum zelf. Dan krijg je een bericht telkens er een disussie punt wordt aangemaakt. Je kan ook een abonnement nemen op het discussie punt zelf. Je kan uiteraard deze abonnenmenten ook ongedaan maken.
Kijk op mijn web pagina voor meer mtb informatie.
Ga na de Nederlandse buienradar website voor de actuele buien. De Belgische versie kan ook.
De voorspelde regenval voor de volgende 3 dagen.
Plaats reactie